skibusia 20.04.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No chyba właśnie nie do końca;) Entuzjazmu Drogiej Publiczności nie wzbudził Cisza... cisza wielka:roll: No cóż, może nie czujecie uroku tych drzwi, ale "odszczekacie";) wszystko jak zobaczycie gotowe:lol2: Ja sobie wypraszam, chyba o mnie zapomniałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 20.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Magda padam na kolana normalnie przed Toba, kobieto ty jestes w stanie opanowac kady szczegol nawet jakis pierdolnikowaty zawias:) Yokasta na moim watku zapytala mnie jakie wypelnienie maja moje drzwi na co ja odpowiedziałam " te lazienkowe maja szybe":) i tak oto sie dowiedzialam ze nie wiedzialam ze drzwi moga miec jakies tam wypelnienie. Weszlam do sklepu i poprosilam o 7 sztuk drzwi " o tamtych w rogu bialych":cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Magda,ale po wzorze zawiasu trudno sobie wyobrazić całe drzwi, ja staram się, ale jakoś mi nie idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Magda padam na kolana normalnie przed Toba, kobieto ty jestes w stanie opanowac kady szczegol nawet jakis pierdolnikowaty zawias:) Yokasta na moim watku zapytala mnie jakie wypelnienie maja moje drzwi na co ja odpowiedziałam " te lazienkowe maja szybe":) i tak oto sie dowiedzialam ze nie wiedzialam ze drzwi moga miec jakies tam wypelnienie. Weszlam do sklepu i poprosilam o 7 sztuk drzwi " o tamtych w rogu bialych":cool: Przeciez już na początku mówiłam, że najchętnie zapanowałabym nad każdą śróbką Ale mnie interesują głównie i przede wszystkim aspekty wizualne, estetyczne, więc wypełnienie by mnie raczej też nie zainteresowało, a już na pewno nie chciałabym poznać ich rodzajów:lol2: Ja przy drzwiach zaznaczyłam jedynie, że mają być maksymalnie jak się da wygłuszone. skibusia, nie zapomniałam, nie zapomniałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Magda, ale po wzorze zawiasu trudno sobie wyobrazić całe drzwi, ja staram się, ale jakoś mi nie idzie:) Kochane, ale ja nie pokazuję wam zawiasu (to przy okazji:lol2:). Chodziło mi o wzór frezowania na opasce. O szerokość opaski. O jej kształt. O to, że jest taka gruba od zewnętrznej strony (mocno odstająca od ściany), itp. Naprawdę tego nie widać Zedytowałam post ze zdjeciami framugi. Dodałam opis zdjęć. Może teraz staną się choć trochę jasne;) Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Magda,a całych drzwi nie możesz pokazać???Na pewno masz coś w inspiracjach, jak te Twoje mają wyglądać. zawias ważny, no wiem, ale CAŁOKSZTAŁT ważniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Magda, a całych drzwi nie możesz pokazać??? Na pewno masz coś w inspiracjach, jak te Twoje mają wyglądać. zawias ważny, no wiem, ale CAŁOKSZTAŁT ważniejszy:) No przecież pokazałam inspirację opaski. A wzór skrzydła pokazywałam już kiedyś (to był mój własnoręczny projekt;)) - dzielone na trzy części będą. Dziewczyny, czy dla was drzwi, to naprawdę jedynie ich skrzydło:confused: Dla mnie opaska jest dużo ważniejsza:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dla mnie też Lubię stylizowane ościeżnice, lekko retro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 20.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No cóż... Dla mnie tak. Pięknie zrobiłaś tę opaskę, ale moje drzwi są z Castoramy. Ale wiesz, ciężko sobie "na surowo" to wyobrazić. Na ścianie jak pokażesz to będzie dopiero widać efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dobra, dobra, chciałam wam tu choć rąbka drzwiowej tajemnicy uchylić, ale nie doceniłyście;) Nie, to nie! Zobaczycie całość - za 4 miesiące Zamykam temat drzwi! (ale rządzę na tym swoim wątku:cool:) To będzie teraz o podłodze w końcu... Zaraz będzie, muszę zdjęcia zgromadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No to zacieram rączki Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 już, już, zdjęcia gazety musiałam zrobić (skanera nie mam) A dzis znalazłam taka podłogę w gazecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.04.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja też jakoś kiepsko widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) ... więc tak...jak już wspominałam, zdecydowaliśmy się na parkiet z akcacji parzonej. Bo ma cudowny kolor. http://i2.fmix.pl/fmi967/48d9252000009c534daf53ea/zdjecie.jpg Ale od początku wiedziałam, ze nie chcę go układać w tradycyjna cegiełkę, tylkow cos bardziej fikuśnego. Myślałam, myślałam... i wymyśliłam. Ułożymy go w kwadraty: http://i1.fmix.pl/fmi482/fa1082110000de124daf4dd6/zdjecie.jpg względnie karo (kwadraty po skosie). Ale bardziej skłaniam się ku kwadratom. Oczywiście, jak tylko to wymyśliłam, to zaczęłam przez przypadek trafiać, a czasem po prostu dostrzegać te kwadraty. Przykładem jest hol niejakiej J.Lo, którego zdjęcia już pokazywałam. Jak się przyjżałam, to się okazało, że i ona ma coś na wzór kwadratów: http://i1.fmix.pl/fmi456/247bb9a9000211a24daf4ddf/zdjecie.jpg A oto jakieś wygooglowane propozycje: http://i1.fmix.pl/fmi378/e78d6978002cd7914daf4de0/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2144/c34a9be40015df5b4daf4dd8/zdjecie.jpg Wiem, że nie wygląda to jakoś niesamowicie imponująca, na niektórych zdjęciach wręcz tandetnie. Pewnie też nie jednej z was skojarzy się ze słynną mozaiką z bloków (tak się kojarzy mojemu mężowi, przez co długo był na NIE). Ale ja wiem, ze wiele rzeczy, które przez lata komuny i tej całej gnuśności kojarzyły nam się z kiczem, dziś powraca w nowych aranżacjach i wygląda wspaniale (przykładem są przez lata zapomniane zasłony (przeciez jeszcze 3 lata temu wszyscy mieli gołe okna, względnie z roletą czy żaluzją) - dziś wracają do łask i wyglądają bosko).Lliczę na to, ze będzie tak i z moją podłogą. A dziś u fryzjera dorwałam starą (bo z lutego 2009) gazetę - D&W. I tam jak znalazł - dwa zdjęcia takich kwadratów: http://i3.fmix.pl/fmi41/b0d7702b002434ec4daf4e18/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi172/152242240012a8e24daf4e1a/zdjecie.jpg Moje miałyby być takie większe jak na 2-gim zdjęciu (35x35). I mam na nie taki pomysł, że zrobiłabym im ramkę w okół ściany, taką na grubość 3 klepek ułożonych wzdłuż w cegiełkę i odcięła tą ramkę od właściwego wzoru taką czarną cieniutką listewką. edit: właśnie w tej chwili znalazłam w necie zdjęcie akacji ułożonej w kwadraty, ale jest to wersja tarasowa. I tak wklejam, bo kolor się zgadza, wzór się zgadza, tylko obróbka drewna będzie inna i brak szczelin pomiędzy klepkami. http://i2.fmix.pl/fmi386/7ced707d0025a8f84daf5521/zdjecie.jpg Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Hmmm zaskoczyłaś mnie Magda:jawdrop: W pierwszej chwili pomyślałam bleee- właśnie jak w PRL... Ale po chwili w sumie dlaczego nie??? Na zdjęciach te większe wzory prezentują się rzeczywiście elegancko i odmiennie od klasycznych jodełek I jednak taki wzór przypomina trochę kasetony, choć wiem, ze nie o taki efekt Ci chodzi Znalazłam jeszcze kilka fot do Twojej kolekcji;) http://www.parkiet-kazmierczak.com.pl/images/parkiet5.jpg http://www.parkiet-kazmierczak.com.pl/images/VII.jpg http://www.greg-mart.pl/foto/701b7cb538cc5122b53a5b1f4869a49b.JPG http://www.murena.com.pl/Obrazki/galeria15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Hmmm zaskoczyłaś mnie Magda:jawdrop: W pierwszej chwili pomyślałam bleee- właśnie jak w PRL... Ale po chwili w sumie dlaczego nie??? Na zdjęciach te większe wzory prezentują się rzeczywiście elegancko i odmiennie od klasycznych jodełek I jednak taki wzór przypomina trochę kasetony, choć wiem, ze nie o taki efekt Ci chodzi wiedziałam, że was zaskoczę dziękuję za fotki:) Na niektórych z nich widać właśnie, że wszystko zależy od rodzaju wnętrza i koloru podłogi. Takie kwadraty w sosnie - bleee:sick: zgadzam się Ale u mnie to powinno zagrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Długo się napisałam i zamknęłam okno . Spróbuję sobie przypomnieć. Podoba mi się: pomysł z czarną listewką, kolor podłogi (bardzo!) - taki stonowany i nie wali żółcią sosny po oczach, idea. Faktycznie wzór wybitnie kojarzy mi się z PRLowską mozaiką, bo w zasadzie to to samo tylko w większym formacie. Dlatego też może przemyślisz coś bardziej fikuśnego, jak kasetony które od teraz będa mi się z Tobą kojarzyły? Mam na myśli coś takiego, jak na 2 zdjęciu wrzuconym przez Agawi - świetnie wygląda. Nawet nie wiedziałam, że można deski ułożyć w tyle wzorów Właśnie się bowiem dowiedziałam, że mam wzór angielski czyli pełen misz-masz bez wzoru Ale widzisz, kasetony robią tylko z dębu, i to w cenach ok. 400 zł za sam materiał (swoją drogą dąb sprzedawać w takiej cenie, to też jakiś śmiech:lol2:). A ja już nie chcę dębu - zakochałam się w akacji:D A poza tym ta podłoga nas wyniesie poniżej 200 zł/m2 ze wszystkim. Na gotowo już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No no ja to rozumiem, a akacja podoba mi się bardzo! (A cena za dąb -> ) tylko o wzór mi głównie chodzi z resztą co ja się odzywam - róbcie jak Wam się podoba kochana, ale nikt nie zrobi z akacji kasetonu. Żaden parkieciaż. Kasetony robią z drewna, które mogą zamawiać w dowolnych rozmiarach desek (czyli dąb np.), a akacja jest dostępna tylko w deskach (choć i to bardzo żadko) i klepkach. Jakbym chciała zamówić sobie kasetony z akacji, to bym musiała kupić sobie odpowiednią ilość dech akacjowych o różnych wymiarach, a oni by to musieli powycinać. Ogólnie strata w materiale mogłaby dojść do nawet 40%, a i za zrobienie kasetonów trza by zapłacić, i koło się zamyka - znowu z 400 zł bez robocizny i chemii by wyszło:( A poza tym mi naprawdę to ułożenie bardzo się podoa. Im dłużej o tym myślę, gadam - tym bardziej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.04.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Magda - powiem krótko i węzłowato - to ułożenie pokazane przez Ciebie niezbyt mi się podoba. Bardzo ładne za to są inspiracje pokazane przez Agawi (za wyjątkiem trzeciej). Wg mnie takie ułożenie "tarasowe" niezbyt elegancko wygląda i będzie się kłóciło z resztą wystroju. Te kwadraty wklejone przez Agawi, z bardziej skomplikowanym rysunkiem chyba lepiej pasują do całej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 21.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Madziu piękna ta twoja ościeżnica, bogato fazowana, ale z tego co pamiętam drzwi za dużo frezów nie mają? Pierwszą rzeczą ,na tej wizualce, na którą zwróciłam uwagę to,że są sporej grubości. :wiggle:Moim zdaniem cudnie będzie! A zawiasy proste i ładne, wybrałam sobie podobne. Dla mnie drzwi są tak samo ważne jak meble. W dodatku nikt ich za parę lat wymieniać nie będzie i muszą grać z całością. Podłoga może wyglądać świetnie, powiedz tylko jakie wymiary będą miały te kwadraty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts