wyanna 07.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dziewczyno, kafle są tak piękne, że będą dla mnie wielką inspiracją (a możliwe ze będę mieć takie same) ale czekam na całość, żeby się rozpływać. Natomiast gdyby mi się nie podobało albo gdybym uważała, że to jakaś wtopa, to bym caps lockiem Ci pisała, żebyś się wstrzymała, czy coś Magda, będzie pięknie. Obydwie wiemy to równie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 07.05.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A, to my tak razem pisałyśmy? To w takim razie przepraszam;) Ale tak mnie wytrzymałyście, że pękłam w końcu (a szkoda, bo wystarczyło jeszcze minutkę poczekać) Jeśli chodzi o stelaż, to nie mam pojęcia:roll: Ja kupiłam przyciski, a fachowcy pojechali do sklepu, i poprosili stelaż do tych przycisków (wiem tylko, że nie było łatwo, już ich zbywali i mówili, ze nie mają, ale okazało się, że się dało, tylko trzeba było głębiej w katalogach pogrzebać i do producenta zadzwonić). Odnośnie fug to wiem;) Ale zauważyłaś, że już kibelek i bidet mają wspólną oś i są symetryczne względem fugi? Nie można mieć wszystkiego;) Ale można mieć ile się da:lol2: Dokładnie, nie można mieć wszystkiego. Ja mam teraz identyczną sytuację, robię ścianę z bidetem i miską i nie będzie symetrycznie do kafli, ale będzie symetrycznie do ściany na przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 07.05.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Co mi się podoba w tej kolekcji Grazia to to, że te kafle są super neutralne - można z nich zrobić bardzo nowoczesną łazienkę, a dodając dekor otrzymujemy efekt "klasycznej elegancji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dziewczyno, kafle są tak piękne, że będą dla mnie wielką inspiracją (a możliwe ze będę mieć takie same) ale czekam na całość, żeby się rozpływać. Natomiast gdyby mi się nie podobało albo gdybym uważała, że to jakaś wtopa, to bym caps lockiem Ci pisała, żebyś się wstrzymała, czy coś Magda, będzie pięknie. Obydwie wiemy to równie dobrze! POWAGA? CAPSLOCKIEM? To aż się ciebie boję I kochane, nie liczę tu na "rozpływanie się" nad trzema kaflami bez fugi, ale fajnie usłyszeć: "O, zapowiada się dobrze:yes:", "No to powodzenia. Trzymam kciuki, żeby obeszło się bez wpadek:)", albo "Dobrze, ze jednak na te gładkie się zdecydowałaś, a nie oktagonalne z kwadracikiem", itp. itd. A tu cisza:mad: Dupa była:( To frustruje, gdy człowiek siedzi z gorączką, nie może tam pojechać, martwi się co wyjdzie, gapi się w te 6 zdjęć... dzieli się nimi z wami, a tu cisza:( Taki wywód, żebyście wiedziały, że naprawdę nie chodzi mi o wazelinę, tylko choc jedno słówko, że okej;) No to wracajcie do swoich fajnych, sobotnio-wieczornych zajęć A ja idę poumierać pod kołdrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 07.05.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Magda, zdrowiej, żeby mieć siłę zająć się remontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 07.05.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Kochana, ja mam teraz radar ustawiony na białe i biało czarne łazienki,więc rzuciłam okiem na te kafle i sobie pomyślałam "O, Magda szykuje jakąś bombę, bo już wygląda nieźle". Ja tam czekam na efekt finalny, a że idzie w bardzo słusznym kierunku, to pozostaje mi tylko przebierać z niecierpliwością nogami i co najwyżej pół litra Twojemu majstrowi zawieźć, żeby szybciej mu się układało całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Co mi się podoba w tej kolekcji Grazia to to, że te kafle są super neutralne - można z nich zrobić bardzo nowoczesną łazienkę, a dodając dekor otrzymujemy efekt "klasycznej elegancji" dokładnie:yes: Dziękuję za życzonka zdrowia:) Przydadzą mi się I mojej małej, bo ją już też łapie:( Ściskam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Kochana, ja mam teraz radar ustawiony na białe i biało czarne łazienki,więc rzuciłam okiem na te kafle i sobie pomyślałam "O, Magda szykuje jakąś bombę, bo już wygląda nieźle". Ja tam czekam na efekt finalny, a że idzie w bardzo słusznym kierunku, to pozostaje mi tylko przebierać z niecierpliwością nogami i co najwyżej pół litra Twojemu majstrowi zawieźć, żeby szybciej mu się układało całość Ty naprawdę ostatnio coś imprezowo-alkoholowo nastawiona do świata:lol2: Ale poczekajmy, jak mu bez tego pół litra pójdzie;) Niestety efektu końcowego jeszcze długo nie uraczymy, bo w łazience odgrywa dużą rolę TAPETA. Której jeszcze przez co najmniej 2 m-ce nie będziemy mogli położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 07.05.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) No jestem Ty nasza sfrustrowana chorowita bidulo....choc posiadaczke taaaaaaaaaakich kafli bidula zwać nie mozna. Przeciez wiesz czujesz i widzisz ze bedzie pieknie:) jak juz Ci pisalam obecnie wszystkie ladne lazienki wprawiaja mnie w mega frustracje:) oczywiscie z powodu mojej eksperymentalnej klapy łazienkowej edit 2: wracam jeszcze na 3 slowa bo musialam zasilic pokarmowo najmlodszego:) kropeczki rzeczywiscie sa urocze i takie romantyczne...ja tylko dalej nie kumam bazy z tymi lazienkami...to jest ta sama w ktorej ma byc jeszcze cegielka i ta sama w ktorej jest prysznic z mozaika? Edytowane 7 Maja 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 07.05.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 wiecie co... ja rozumiem, że jest sobota wieczór, i że wszystkie normalne, niechore, szczególnie bezdzietne osóbki siedzą ze znajomymi na kolacjach, na imprezach, w kinie itp.... Ale no bez przesady. Pojawiacie się (na chwilę choćby), a jakoś żadna z was (aniu, jiska - bez urazy, to nie do was dziewczyny), nie raczyła choć słówka pisnąć nt. tych kafli:( Albo jest tak źle... albo uważacie, ze nic jeszcze nie widać Tak czy siak, jak tak dalej pójdzie, to chyba usunę fotki i naprawdę poczekam do efektu końcowego. Może wtedy się łaskawie wypowiecie;) Teraz to już muszę się ujawnić...Jestem młoda, bezdzietna i ...chora...sobota wieczór w łóżku z komputerem i muratorem na monitorze no poczułam się wywołana MagdaZZZ, juz od pierwszych stron czytania tego wątku czułam, ze malują się kolejne cudne wnętrza...kolejne zdjęcia tylko to potwierdzają, kafle i dekory w kropeczki sa śliczne i niecierpliwie czekam na efekt końcowy. Mieszkanie Twojej mamy mnie oczarowało i wiem ze u Ciebie jeśli nie będzie równie pięknie..to na pewno piękniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 No jestem Ty nasza sfrustrowana chorowita bidulo....choc posiadaczke taaaaaaaaaakich kafli bidula zwać nie mozna. Przeciez wiesz czujesz i widzisz ze bedzie pieknie:) jak juz Ci pisalam obecnie wszystkie ladne lazienki wprawiaja mnie w mega frustracje:) oczywiscie z powodu mojej Wiesz co kochana, może i ja bym czuła, a może nawet wiedziała, że będzie pięknie;) Ale jak wraca mąż ze zdjęciami, a ty pytasz: "I jak? Jak kafle? Ładne?" - "No śliczne są. Bardzo łądne." Chwila ciszy... "Ale czy to wszystko będzie do siebie pasowało?" - "Będzie, będzie" - odpowiadam. 10 minut później: "Nie, no te kafle to naprawdę rewelacja... ale czy to będzie pasowało jakoś?":bash: No i powiedz? Nie miałabyś tysiąca wątpliwości? Więc jednak bidula jak nic:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Teraz to już muszę się ujawnić...Jestem młoda, bezdzietna i ...chora...sobota wieczór w łóżku z komputerem i muratorem na monitorze no poczułam się wywołana MagdaZZZ, juz od pierwszych stron czytania tego wątku czułam, ze malują się kolejne cudne wnętrza...kolejne zdjęcia tylko to potwierdzają, kafle i dekory w kropeczki sa śliczne i niecierpliwie czekam na efekt końcowy. Mieszkanie Twojej mamy mnie oczarowało i wiem ze u Ciebie jeśli nie będzie równie pięknie..to na pewno piękniej... Cieszę się, że w końcu udało mi się ciebie wywołać Szkoda, że w takich okolicznościach przyrody (że pozwolę sobie zacytować klasyka;)) Bardzo ci dziękuję za miłe słowo (dla tak sfrustrowanej i schorowanej osoby to tym bardziej miłe i wążne:D) Mama dziś, jak każda normalna, niechora i "bezdzietna" osoba, bawi się u znajomych na imieninah;) Ale jak tylko dojdzie do siebie, to jej przekażę komplemencik (bo tak go odczytuję) życzę zdrówka madileo - tobie i sobie:lol2: I odzywaj się czasem. Zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.05.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Madzia odpowiedz jeszcze Kasi która to łazienka, ja czasem to mam wrażenie że oglądam 10 różnych, a każda z nich piękna Nawet nie pamiętam już ile masz tych łazienek, kojarzę najlepiej tą dla Hani )))))))) Słoneczko, to jest ta sama łazienka, w której jest prysznic z moziki kamiennej:lol2: - aż tylu łazienek nie mam;) Tylko jedną więcej niż przepisowo (czyli dwie + kibelek). Dlatego mój mąż chodzi, i tak gada - "Czy to będzie do siebie pasować?":mad: I zdrowiej! Żebyś sama mogła doglądać kafli a nie męża pytać Dzięki:hug: Jak mi tylko coldrex gorączkę zbije:sick: - idę się położyć. Sen najlepszym lekarstwem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 08.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Magda,kropeczkowy dekor jest przecudny. Elegancki, klasyczny.No i oczywiście w ogóle płytki i listwy rewelacja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 08.05.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Bardzo fajnie wyszło!!!W sumie(ja napiszę) dobrze ,że nie wzięłaś oktagonalnej a to bianco czy shell ? Ja mam jeden przycisk przy spłuczce i jest tak,że szybkie dwukrotne naciśnięcie to leci 1/2 pojemnika a jedno to cały pojemnik .A co planujesz w łazieneczce -kibelku bo chyba nie pisałaś? Zdrowiej Magda z niecierpliwością czekamy na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 08.05.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 MAGDA nie możliwe że masz wątpliwości co do uroku tych CUDOWNYCH płyteczek- marzenie poprostu i chcesz zdjęcia usunąć,tylko gorączka Cię usprawiedliwiapozdrawiam Cię mam nadzieje ze dzisiaj już lepiej się czujeszna szybką odpowiedź nigdy nie licz bo cos się dzieje z tym forum przynajmniej ja mam problemy i często wyskakuje jakiś error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.05.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 anju, też mi się wydaje, że jest przecudny jo@siu, cieszę, się, że chociaż ty to napisałaś W końcu same mnie do tego namawiałyście:) W rezultacie musiałam wziąć kolor bianco, bo shell (który bardziej mi się podobał) nie miał właśnie tego dekoru w kropeczki - a na nim szalenie mi zależało. W ogóle ta seria jest jakaś uboga, źle skonstruowana. Są inne kolory płytek oktagonalnych i inne prostych. A dekorki są jedynie w kolorach tych kafli oktagonalnych. Więc byłam skazana na biel, bo tylko kolor bianco się powtarza dla płytki oktagonalnej i prostej (jeśli wiecie o co chodzi;)) A jeśli chodzi o kibelek, to pisałam:) Ale z chęcią powtórzę Wybrałam (Już kupiłam nawet) kafle tej samej firmy, seria ELECTA. Są to takie pionowe panele, wysokie na 120 cm, szerokie na 20 cm. To są dokładnie te (nawet w tym kolorze): http://i3.fmix.pl/fmi473/861b4b22000a07454d7ccf5e/zdjecie.jpg Tylko jeszcze będą z takim dekorkiem: http://i1.fmix.pl/fmi1543/c89134360004b2e84d9ad389/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.05.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 MAGDA nie możliwe że masz wątpliwości co do uroku tych CUDOWNYCH płyteczek- marzenie poprostu i chcesz zdjęcia usunąć, tylko gorączka Cię usprawiedliwia pozdrawiam Cię mam nadzieje ze dzisiaj już lepiej się czujesz na szybką odpowiedź nigdy nie licz bo cos się dzieje z tym forum przynajmniej ja mam problemy i często wyskakuje jakiś error nooo, chyba to ta gorączka:lol2: dzięki:hug: choć dzis jest jeszcze gorzej:( a mała to już dramat jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 08.05.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Hej juz dawno nie czytalam tak ciekawego watku!!! mam malo czasu wiec po lepkach;) ale i tak szczeka opada:D powiedz mi prosze co to za przycisk do geberitu???widze ze dyskutujecie na jego temat ale nie znalazlam nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.05.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Dzięki ooliwka, miło słyszeć Może nawet się zmotywuję i te niedostępne zdjęcia powymieniam;) Jeśli chodzi o przycisk, to mam jedynie taki jego numer 115.114.21.1 (przycisk pneumatyczny chrom GEBERIT). I tyle:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts