Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda super to wyglada, a czym bedzie obudowana wanna?, bo znowu mi sie pomieszalo z jakas inna lazienka:) ja tez chce zdjecie mozaika pod prysznicem kontra reszta łazienki

no właśnie tą mozaiką będzie obudowana;) Sama jestem ciekawa jak wygląda to zestawienie:rolleyes:

Madziu,

Dziękuję za miłe powitanie :) Przyjemnie i pięknie u Ciebie to i zaglądać z dziką przyjemnością zamierzam.

Płytki w łazience wywołały moje wielkie Ochy i Achy!!! A dekor w kropeczki....subtelny, elegancki, IDEALNY!

Moją uwagę zwróciło ostatnie zdjęcie prezentujące róg ściany obudowany kafelkami. Czy kafelki są ścięte (sfazowane) i idealnie się stykają? Czy jest w tym miejscu fuga? Mój fachowiec powiedział mi wczoraj, że moich płytek nie da się tak przyciąć bo są za twarde (gres) i zaproponował...plastikową listwę wykończeniową. Taką listwę mam w obecnej łazience i chyba nie musze Ci mówić jaki dają efekt estetyczny. Zastanawiam się czy mu się po prostu ciąć nie chce czy rzeczywiście jest to trudne/niemożliwe. A może spotkałaś się z innym rozwiązaniem tych "trudnych miejsc". Joko totalna fanatyczka najmniejszych szczegółów, jestem przekonana że zgłębiłaś temat wnikliwie :)

Pozdrawiam cieplutko

:)

Madziu,

Dziękuję za miłe powitanie :) Przyjemnie i pięknie u Ciebie to i zaglądać z dziką przyjemnością zamierzam.

Płytki w łazience wywołały moje wielkie Ochy i Achy!!! A dekor w kropeczki....subtelny, elegancki, IDEALNY!

Moją uwagę zwróciło ostatnie zdjęcie prezentujące róg ściany obudowany kafelkami. Czy kafelki są ścięte (sfazowane) i idealnie się stykają? Czy jest w tym miejscu fuga? Mój fachowiec powiedział mi wczoraj, że moich płytek nie da się tak przyciąć bo są za twarde (gres) i zaproponował...plastikową listwę wykończeniową. Taką listwę mam w obecnej łazience i chyba nie musze Ci mówić jaki dają efekt estetyczny. Zastanawiam się czy mu się po prostu ciąć nie chce czy rzeczywiście jest to trudne/niemożliwe. A może spotkałaś się z innym rozwiązaniem tych "trudnych miejsc". Joko totalna fanatyczka najmniejszych szczegółów, jestem przekonana że zgłębiłaś temat wnikliwie :)

Pozdrawiam cieplutko

Femina, broń boże nie gódź się na żadne listwy:o Toż to jakieś rozwiązanie z ubiegłego stulecia;) Porządny fachowiec powinien zeszlifofać płytki pod kątem 45 stopni. (fachowo to się nazywa gierunek chyba). Moi rodzice w Szczecinie mieli takich fachowców, co spasowali tak trzy płaszczyzny (obudowa półki geberitu), że po prostu szczęka opada:jawdrop: Czyli da się:D

Ja jeszcze nie wiem, jak porządnie to jest zrobione u mnie:roll: Nie widziałam jeszcze na żywo, ale jak do tej pory, byłam zachwycona pracą Pana Stasia, więc mam nadzieję, ze i tu nie zawiódł;)

Aha, ale fuga musi być. Tylko cieniutka. Bo niektórzy zamiast przyciąć (zeszlifować) płytki, po prostu zalepiają je centymetrową fugą:sick:

Ściskam i powodzenia życzę w negocjacjach z fachowcem. Bądź twarda;)

googulku:hug: Nie gadaj, u Ciebie też jest ślicznie. Po prostu inny klimat:)

Justynko, u nas dużo lepiej. Okazało się, że małej też zęby (dolne 4-ki, ponoć najgorsze;)) idą. To wszystko się zbiegło w czasie:( Może się okazać, że stąd to zgrzytanie zębami:roll: Bo właśnie ten objaw mnie strasznie zaniepokoił. Zaczęła strasznie wysuwać dolną szczękę do przodu, z takim dużym naciskiem, czasem skutkującym okropnym dźwiękiem - zgrzytania właśnie. Dlatego już bałam się, ze to glisty, któe właśnie objawiają się zapaleniem oskrzeli i zgrzytaniem zębów. Ale teraz widzę, że to raczej od tych zębów i gorączki. Jak doszła do siebie, to już tak nie robi:). Albo bardzo rzadko. Ale badania i tak już zleciliśmy, więc zobaczymy co wyjdzie;)

A jak u was? Wszystko dobrze?

U nas wszystko dobrze, dziękuje :) Cieszę się, że już macie się lepiej, jak tylko wydobrzejecie to wybierzemy się na plac zabaw. Pewnie wszyztko to jednak zęby, czasem dają popalic, szczególnie piątki chyba. A ja nadal walczę ze swoimi sprawami, ale może będzie światełko w tunelu , dowiem się we czwartek ( a propos urzędu)

Dziękuję Dziewczęta!

Jestem po rozmowie z fachowcem - najpierw się na mnie obraził (??????????), potem powiedział, że to będzie więcej kosztowało aż przed chwilą doszliśmy do etapu, że "może da się zrobić".

Byłam twarda :)

Dzięki

:lol2: no to sukces:)

witaj, widzę już przycisk zamontowany i ile pytan o niego :) miałam napisać Ci wcześniej, żebyś powiedziala fachowcowi, że plastikowy weżyk, który tloczy powietrze trzeba przyciąć,żeby nie był za dlugi bo później trzeba sporo siły użyć, żeby wodę spuścić :) a stelaż pasuje ten o wysokości 82cm, też mialam z tym problem, bo ja przyciski kupiłam za granicą i tam podali mi numer stelażu, a w Polsce ta numeracja jest deko inna :(

pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

edit

płytki i początki łazienki bardzoooo mi się podobają :)

ja się chyba pogubiłam z podłogą, wybrałas już kolor, wzór, drewno? decyzja zapadła na 100% czy nadal poszukiwania i inpiracje?

classic, przepraszam, jakoś zagubiło mi się twoje pytanie w tłumie:oops: Teraz na nie trafiłam, gdy chciałam odnaleźć linka podanego przez nihiru.

Otóż odpowiadając na twoje pytanie: tak decyzja podjęta:yes: - chyba;):lol2: Bardzo mi się podoba ta akacja parzona i na 99,9% chcę wzór kwadratów na podłodze. Oczywiście biorę pod uwagę, że mogę jeszcze zmienić rodzaj drewna, bo akacja czasem wydaje mi się ciut za ciemna, a czasem zbyt wpadająca w rudość. Ale to też zależy od producenta i jej wykończenia. Więc jeśli trafię coś odrobinę jaśniejszego i jeszcze bardziej mi odpowiadającego, to będę otwarta;) Ale jak nie, to z akacji na pewno będę bardzo zadowolona:D