MagdaZZZ 12.05.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Matilde, to prawda, wujek Google ma nt. NYS wyjątkowo mało do powiedzenia;) Sama musiałam się mocno natrudzić, aby jakieś inspiracje w ogóle zdobyć. Na szczęście trafiłam tu - i było już dużo łatwiej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.05.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Tapeta w łazience z kaflami to kwintesencja mieszczańskiego NYS. Piąta Aleja jak malowana. Magda, ta listwa nie jest za mała ani za duża. Nie widzę jej co prawda w szerszym kadrze, ale bardzo podobają mi się Twoje rozwiązania przy suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 12.05.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Madzia Ty czekaj na moje zdjecia wieczorem to sie przekonasz, ze ze smietnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.05.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Tapeta w łazience z kaflami to kwintesencja mieszczańskiego NYS. Piąta Aleja jak malowana. Magda, ta listwa nie jest za mała ani za duża. Nie widzę jej co prawda w szerszym kadrze, ale bardzo podobają mi się Twoje rozwiązania przy suficie. myślałam, że kto, jak kto, ale ty będziesz je tyrać do końca;) Moje sufity - mam na myśli:) Nie ujęłam listwy w szerszym kadrze, bo na razie tylko tyle jest. No i właśnie już nie wiedziałam, czy stchórzyć i zrobić jednak taką jak w sypialniach - bo już wiem, że ładnie wychodzi i to taki pewniak;) Ale ta trzeba przyznać jest piękna i bardzo mnie kusi. Madzia Ty czekaj na moje zdjecia wieczorem to sie przekonasz, ze ze smietnikiem to wklejaj, wklejaj:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.05.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Cholllera, w życiu nie może być zbyt kolorowo:roll: Jak już wspominałam, założyli nam podłogówkę i grzejniki kanałowe. Niestety prace nad ogrzewaniem jeszcze nie zostały zakończone, bo nie dotarły grzejniki ścienne (te żeberkowe). Dziś mąż pojechał na budowę z ekipą, która ma zalać to całe orurowanie betonem. Problem w tym, że wszyscy doradzają nie zalewać, dopóki nie będzie reszty grzejników i nie zrobi się próby ciśnieniowej:roll: A grzejniki będą dopiero za 2 tygodnie. Chodzi o to, że nie ma innej opcji, jak tylko chodzić po tych rurach, a po dwóch tygodniach takiego łażenia, to one będą do wymiany:bash: I co tu robić??? Zalewać i zaryzykować ewentualne skuwanie, jeśli coś okaże się nieszczelne czy wstrzymać prace na 2 tygodnie? Ogólnie bym wstrzymała, ale Pan Stasiu się wścieknie:mad: I tak ma przez nas poślizg, jakiś facet tam go już ostro naciska. Jak mu powiemy, że znowu przerwa to sobie pójdzie:cry: achhh, to życie:roll: Edytowane 12 Maja 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 12.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Magda,rozsądek nakazuje: CZEKAĆ.Bo raczej chyba nie mogłabyś spać po nocach, wiedząc, że instalacja nie przeszła testów, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 12.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Uhmm, niefajne są takie przestoje. To ja muszę jutro wypytać mojego wykonawcę czy potrzebne mi od razu grzejniki przy robieniu doprowadzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Podglądam Twój wątek od samego początku, chociaż jeszcze się nie witałam Tutaj zawsze coś się dzieje A zachęciło mnie magiczne słówko w temacie wątku "eklektyzm". Sama zaplanowałam zupełnie inne wnętrza, ale skoro napisałaś, że dla Ciebie to również byłby komplement (czyli nie obrazisz się), muszę to napisać: Nie w moim stylu, ale podoba mi się! A jak zobaczyłam zrobioną przez Ciebie wizualizację Twojej łazienki - jak ładnie kolor mozaiki zgrał się z kolorem pasów tapety - oniemiałam. Przyznam po cichu, że mam przez Ciebie małe kompleksy. Potrafisz świetnie przewidywać, myślisz o każdym szczególiku, przez co chyba nic nie będzie u Ciebie spartaczone. No i masz odwagę, bo ja poszłam na łatwiznę i brałam jak leciało, wszystko z jednej kolekcji, chociaż nie mam takiego wyczucia jak Ty, więc gdybym zaczęła mieszać - obudowa wanny inna, podłoga inna, ściany inne - to byłaby TRAGEDIA. A u Ciebie wszystko jest ze sobą zgrane po prostu idealnie, chociaż czytając o niektórych pomysłach, byłam lekko zdezorientowana. Teraz (po obejrzeniu zdjęć łazienki) nie mam już żadnych wątpliwości, że wiesz, co robisz i nie ma się czego obawiać, na pewno będzie bardzo ładnie i przede wszystkim ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 12.05.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Magda pięknie, pięknie, pieknie. Oko to masz naprawdę super. A co z podłogą do łazienki, znalazlaś już te białe kafle? Jeżeli chodzi o podłogówkę to ja bym zaczekała tak z rozsadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.05.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ilona, witam u siebie:bye: Poszłam od razu do ciebie z rewizytą i... utknęłam:lol2: Siedzę już u ciebie drugą godzinę Że ja wcześniej tam nie trafiłam:confused: A takie fajne tematy... No i chyba mogę się odwdzięczyć tym samym komplementem: Nie w moim stylu, ale podoba mi się Wracam czytać dalej... Justynko, nie znalazlam jeszcze, nawet nie miałam kiedy poszukać. A co? Masz coś ciekawego do polecenia? Z chęcią dostałabym jakiś trop, bo nawet nie wiem gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 13.05.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Madziu[bniestety nie widziałam ładnych białych, ale będę się rozglądać, a te z lazienki Hanii , które pokazywałaś na zdjęciu? Wyglądały naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunflower 13.05.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Czasem nie ma się wpływu na terminowość fachowców, ale podobnie jak dziewczyny głos rozsądku podpowiada, żeby poczekać do przyjazdu grzejników. Madziu, wczoraj w moich okolicach pytałam o cene Twojej mozaiki z Sicis (bardzo ładna), cena jaką mi podano 1.500 zł m2 chyba się różni od tej jaką Ty zapłaciłaś (o ile pamiętam). Mam jednak nadzieję, że sprzedawca się pomylił Przperaszam, że pytanie kieruję u Magdy ale jestem ciekawa (tak pod kątem przyszłych remontów)- z czego "robi" się teraz meble kuchenne. Z drewna - to wiem. A takie coś lakierowane (na mat, półmat czy cos jeszcze) to co to jest? Z jakiego materiału planujesz zrobić Madziu meble do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 13.05.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Magdziu, Siedzę i od 15 min gapię się na wizualizację łazienki z tapetą. Pierwsze moje wrażenie: OCH NIEEEE!!!! Mozaikowa wanna na tle białych kafli - mistrzostwo świata! Biel eksponuje delikatną mozaikę, uszlachetnia ją i efekt jest dużo lepszy niż na zdjęciu-inspiracji gdzie tłem też jest beż. Zachwyca mnie to połączenie. Elementem dekoracyjnym, który zdobi wnętrze są dekory w kropeczki przecudnej urody - wyglądają jak brylantowe kolczyki do jedwabnej sukienki - szyk i elegancja. Tapeta to wełniany sweter na tej sukience - sam w sobie fajny ale przytłacza i brylanty (dekory, które "giną") i subtelność jedwabiu (szlachetność mozaiki i bieli). "Eklektyzm" - rozumiem, "NYS" - rozumiem ale tapecie mówię nie! I nie chodzi o zachowawczość czy brak odwagi w łączeniu matriałów. Moim zdaniem (a prawda ta dotyczy również pięknych kobiet:)) jak coś/ktoś jest już piękne samo w sobie nie potrzebuje dodatkowych ozdobników!!! Ach, poniosło mnie ale od momentu jak do Ciebie trafiłam zaangażowałam się ogromnie w Twoje wnętrze . Swoją drogą jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy z tapetą. Z chęcią podkulę ogonek i przyznam "Miała Skubana rację - nie przytłacza a dopełnia!" Czego szczerze życzę! Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.05.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 sunflowe, to faktycznie ci szaloną cenę podali:jawdrop: Ale to konkretnie tej mozaiki? Bo sicis ma dużo kamiennych mozaiek, niektóre bardzo wyszukane, układające się w misterne wzory. Może to cena jakiejś innej? A kuchnie najczęściej wykonywane są z płyt mdfu. Są bezpieczniejsze od drewna litego, bo się tak nie rozsychają Choć moja będzie wykonana częściowo z drewna bukowego. Ramiaki frontów będą z litego drewna, a płyciny z mdfu. Femina, no to ja też mam nadzieję i czekam na Twój podkulony ogonek:lol2: Tapeta na pewno będzie. To wręcz cały projekt łazienki zaczął się od tapety w pasy. Całą resztę dobierałam do niej. I wydaje mi się, że już bardziej neutralnych i delikatnych płytek i dekorów nie mogłam dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 A ja mam dobre przeczucia. Tapeta fajnie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.05.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 A ja chcę wierzyć w twoje przeczucia Darcy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.05.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Fermina, a ja miałam właśnie zupełnie inne odczucia. Jak zobaczyłam mozaikę na tle jasnych płytek, wydawało mi się, że wygląda to jak przysłowiowy kwiatek do kożucha - na upartego może i jest w tym jakiś urok (jak w stylizacjach Carrie Bradshaw ), ale dopiero, kiedy Magda pokazała łazienkę z tapetą, zrozumiałam, o co w tym wszystkim chodzi. Moim zdaniem całość będzie spójna i ciekawa właśnie (o czym już pisałam). Poza tym nie wyobrażam sobie w tej łazience czegoś innego, niż tapeta w pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 13.05.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 No to czekamy na efekt. Magda, kiedy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 13.05.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Oj, Ależ dużo emocji budzi Twoja łazienka Madziu Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać na efekt końcowy - a co się wtedy będzie działo.... Pewność własnej koncepcji mimo wielu często sprzecznych opinii - do pozazdroszczenia!!! Ja bym dawno zaczęła powątpiewać i rozważać inne opcje - Tak trzymaj!!! p.s. jadę dziś wieczoram skontrolowac sfazowane płytki - aż się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.05.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Kurde ale te Wasze watki pedza jak szalone, chyba nigdy nie nadrobie zaleglosci:rolleyes: Magda ja bym zaczekala z tym laniem betonu i jeszcze jedno jak osadza Ci kanalowe to dokladnie sprawdz z poziomica czy sa rowniutko osadzone. U mnie byla juz podloga, kratki lezaly sobie spokojnie ale mnie tknelo no i krew mnie prawie zalala jak sie okazalo , ze w jednym miejscu kratka wystaje 1, 2 mm a w innym chowa sie...niby niewielkie roznice ale kratek zamontowac sie nie dalo, nie chcialam robic afery i kazac sciagac podlogi i osadzac jeszcze raz grzejnikow wiec zrobilismy drewniane, ktore byly cyklinowane razem z podloga ale dupa blada bo teraz wygladaja jak fale dunaju i nie wiem co z nimi bedzie dalej, wiem na pewno ze sa do wymiany ale gdybym wiedzial wczesniej, ze tak moze byc to bym sprawdzila hydraulików i osadzaliby do skutku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts