Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tapeta w łazience z kaflami to kwintesencja mieszczańskiego NYS. Piąta Aleja jak malowana. :)

Magda, ta listwa nie jest za mała ani za duża. Nie widzę jej co prawda w szerszym kadrze, ale bardzo podobają mi się Twoje rozwiązania przy suficie.

:jawdrop: myślałam, że kto, jak kto, ale ty będziesz je tyrać do końca;):lol2: Moje sufity - mam na myśli:)

Nie ujęłam listwy w szerszym kadrze, bo na razie tylko tyle jest. No i właśnie już nie wiedziałam, czy stchórzyć i zrobić jednak taką jak w sypialniach - bo już wiem, że ładnie wychodzi i to taki pewniak;) Ale ta trzeba przyznać jest piękna i bardzo mnie kusi.

Madzia Ty czekaj na moje zdjecia wieczorem to sie przekonasz, ze ze smietnikiem ;)

:rotfl: to wklejaj, wklejaj:rotfl:

Cholllera, w życiu nie może być zbyt kolorowo:roll: Jak już wspominałam, założyli nam podłogówkę i grzejniki kanałowe. Niestety prace nad ogrzewaniem jeszcze nie zostały zakończone, bo nie dotarły grzejniki ścienne (te żeberkowe).

Dziś mąż pojechał na budowę z ekipą, która ma zalać to całe orurowanie betonem. Problem w tym, że wszyscy doradzają nie zalewać, dopóki nie będzie reszty grzejników i nie zrobi się próby ciśnieniowej:roll: A grzejniki będą dopiero za 2 tygodnie. Chodzi o to, że nie ma innej opcji, jak tylko chodzić po tych rurach, a po dwóch tygodniach takiego łażenia, to one będą do wymiany:bash:

I co tu robić???:confused: Zalewać i zaryzykować ewentualne skuwanie, jeśli coś okaże się nieszczelne czy wstrzymać prace na 2 tygodnie?

Ogólnie bym wstrzymała, ale Pan Stasiu się wścieknie:mad: I tak ma przez nas poślizg, jakiś facet tam go już ostro naciska. Jak mu powiemy, że znowu przerwa to sobie pójdzie:cry:

achhh, to życie:roll:

Edytowane przez MagdaZZZ

Podglądam Twój wątek od samego początku, chociaż jeszcze się nie witałam :welcome: Tutaj zawsze coś się dzieje :yes: A zachęciło mnie magiczne słówko w temacie wątku "eklektyzm". Sama zaplanowałam zupełnie inne wnętrza, ale skoro napisałaś, że dla Ciebie to również byłby komplement (czyli nie obrazisz się), muszę to napisać: Nie w moim stylu, ale podoba mi się!

A jak zobaczyłam zrobioną przez Ciebie wizualizację Twojej łazienki - jak ładnie kolor mozaiki zgrał się z kolorem pasów tapety - oniemiałam. Przyznam po cichu, że mam przez Ciebie małe kompleksy. Potrafisz świetnie przewidywać, myślisz o każdym szczególiku, przez co chyba nic nie będzie u Ciebie spartaczone. No i masz odwagę, bo ja poszłam na łatwiznę i brałam jak leciało, wszystko z jednej kolekcji, chociaż nie mam takiego wyczucia jak Ty, więc gdybym zaczęła mieszać - obudowa wanny inna, podłoga inna, ściany inne - to byłaby TRAGEDIA. A u Ciebie wszystko jest ze sobą zgrane po prostu idealnie, chociaż czytając o niektórych pomysłach, byłam lekko zdezorientowana. Teraz (po obejrzeniu zdjęć łazienki) nie mam już żadnych wątpliwości, że wiesz, co robisz i nie ma się czego obawiać, na pewno będzie bardzo ładnie i przede wszystkim ciekawie :yes:

Ilona, witam u siebie:bye: Poszłam od razu do ciebie z rewizytą i... utknęłam:lol2: Siedzę już u ciebie drugą godzinę:lol2: Że ja wcześniej tam nie trafiłam:confused: A takie fajne tematy...

No i chyba mogę się odwdzięczyć tym samym komplementem: Nie w moim stylu, ale podoba mi się:D

Wracam czytać dalej...

Justynko, nie znalazlam jeszcze, nawet nie miałam kiedy poszukać. A co? Masz coś ciekawego do polecenia? Z chęcią dostałabym jakiś trop, bo nawet nie wiem gdzie szukać:roll:

Czasem nie ma się wpływu na terminowość fachowców, ale podobnie jak dziewczyny głos rozsądku podpowiada, żeby poczekać do przyjazdu grzejników. Madziu, wczoraj w moich okolicach pytałam o cene Twojej mozaiki z Sicis (bardzo ładna), cena jaką mi podano 1.500 zł m2 chyba się różni od tej jaką Ty zapłaciłaś (o ile pamiętam). Mam jednak nadzieję, że sprzedawca się pomylił;)

Przperaszam, że pytanie kieruję u Magdy ale jestem ciekawa (tak pod kątem przyszłych remontów)- z czego "robi" się teraz meble kuchenne. Z drewna - to wiem. A takie coś lakierowane (na mat, półmat czy cos jeszcze) to co to jest?

Z jakiego materiału planujesz zrobić Madziu meble do kuchni?

Magdziu,

Siedzę i od 15 min gapię się na wizualizację łazienki z tapetą. Pierwsze moje wrażenie: OCH NIEEEE!!!!

Mozaikowa wanna na tle białych kafli - mistrzostwo świata! Biel eksponuje delikatną mozaikę, uszlachetnia ją i efekt jest dużo lepszy niż na zdjęciu-inspiracji gdzie tłem też jest beż. Zachwyca mnie to połączenie. Elementem dekoracyjnym, który zdobi wnętrze są dekory w kropeczki przecudnej urody - wyglądają jak brylantowe kolczyki do jedwabnej sukienki - szyk i elegancja. Tapeta to wełniany sweter na tej sukience - sam w sobie fajny ale przytłacza i brylanty (dekory, które "giną") i subtelność jedwabiu (szlachetność mozaiki i bieli). "Eklektyzm" - rozumiem, "NYS" - rozumiem ale tapecie mówię nie! I nie chodzi o zachowawczość czy brak odwagi w łączeniu matriałów. Moim zdaniem (a prawda ta dotyczy również pięknych kobiet:)) jak coś/ktoś jest już piękne samo w sobie nie potrzebuje dodatkowych ozdobników!!! Ach, poniosło mnie ale od momentu jak do Ciebie trafiłam zaangażowałam się ogromnie w Twoje wnętrze :). Swoją drogą jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy z tapetą. Z chęcią podkulę ogonek i przyznam "Miała Skubana rację - nie przytłacza a dopełnia!" Czego szczerze życzę!

Pozdrawiam cieplutko :)

sunflowe, to faktycznie ci szaloną cenę podali:jawdrop: Ale to konkretnie tej mozaiki? Bo sicis ma dużo kamiennych mozaiek, niektóre bardzo wyszukane, układające się w misterne wzory. Może to cena jakiejś innej?

A kuchnie najczęściej wykonywane są z płyt mdfu. Są bezpieczniejsze od drewna litego, bo się tak nie rozsychają Choć moja będzie wykonana częściowo z drewna bukowego. Ramiaki frontów będą z litego drewna, a płyciny z mdfu.

Femina, no to ja też mam nadzieję i czekam na Twój podkulony ogonek:lol2: Tapeta na pewno będzie. To wręcz cały projekt łazienki zaczął się od tapety w pasy. Całą resztę dobierałam do niej. I wydaje mi się, że już bardziej neutralnych i delikatnych płytek i dekorów nie mogłam dobrać;)

Fermina, a ja miałam właśnie zupełnie inne odczucia. Jak zobaczyłam mozaikę na tle jasnych płytek, wydawało mi się, że wygląda to jak przysłowiowy kwiatek do kożucha - na upartego może i jest w tym jakiś urok (jak w stylizacjach Carrie Bradshaw ;)), ale dopiero, kiedy Magda pokazała łazienkę z tapetą, zrozumiałam, o co w tym wszystkim chodzi. Moim zdaniem całość będzie spójna i ciekawa właśnie (o czym już pisałam). Poza tym nie wyobrażam sobie w tej łazience czegoś innego, niż tapeta w pasy :yes:

Oj,

Ależ dużo emocji budzi Twoja łazienka Madziu :)

Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać na efekt końcowy - a co się wtedy będzie działo....

Pewność własnej koncepcji mimo wielu często sprzecznych opinii - do pozazdroszczenia!!! Ja bym dawno zaczęła powątpiewać i rozważać inne opcje - Tak trzymaj!!!

p.s. jadę dziś wieczoram skontrolowac sfazowane płytki - aż się boję :)

Kurde ale te Wasze watki pedza jak szalone, chyba nigdy nie nadrobie zaleglosci:rolleyes:

Magda ja bym zaczekala z tym laniem betonu i jeszcze jedno jak osadza Ci kanalowe to dokladnie sprawdz z poziomica czy sa rowniutko osadzone. U mnie byla juz podloga, kratki lezaly sobie spokojnie ale mnie tknelo no i krew mnie prawie zalala jak sie okazalo , ze w jednym miejscu kratka wystaje 1, 2 mm a w innym chowa sie...niby niewielkie roznice ale kratek zamontowac sie nie dalo, nie chcialam robic afery i kazac sciagac podlogi i osadzac jeszcze raz grzejnikow wiec zrobilismy drewniane, ktore byly cyklinowane razem z podloga ale dupa blada bo teraz wygladaja jak fale dunaju i nie wiem co z nimi bedzie dalej, wiem na pewno ze sa do wymiany ale gdybym wiedzial wczesniej, ze tak moze byc to bym sprawdzila hydraulików i osadzaliby do skutku...