Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda a koniecznie chcesz cos z krysztalami?

ja bym u ciebie widziala cos w taki desen

kurcze trudno bedzie Tobie znalesc cos krysztalowego i orginalnego

pewnie wiekszosc lamp bedzie potrzebowac poprawek

o, ta fajna - co to??? Takiej też będę potrzebować:) bo jak mówiłam, potrzebuje lamp w wielu stylach. Ogólnie mam przewidzianych 9 (słownie: dziewięć) zwisów, a nie chcę, żeby wszystkie były na jedno kopyto:no:

Z tymi lampami jest taki problem, że jeśli są w otwartej przestrzeni i zrobi się coś innego to może się gryźć, ale z drugiej strony to nie sztuka kupić komplecik. Sama najpierw myślałam o kryształkach -podobają mi się, ale mąż jest na nie. Potem o podobnych do tych powyżej, ale też na 100 % nie jestem przekonana. czasem chcę retro, klasykę a czasem nowoczesne - trudno nam dogodzić. Za 2 najtrudniejsze tematy do domu uważam - dekoracje okienne oraz oświetlenie.

moja teoria jest taka - im bardziej zróżnicowane oświetlenie (nawet przy otwartej przestrzeni) - tym lepiej:D Nie rozumiem dobierania kinkiecików pod zwis itp. A już lampy sojące w jednym pomieszczeniu powinny być skrajnie różne.

Tak samo nie rozumiem obaw przed mieszaniem metali czy tym podobnych. Ludzie wchodzą do pięknych sklepów z dodatkami, designerskich sklepów meblowych pokroju Home&More i nie wiedzą, czemu tam tak pięknie, a w domu nie potrafą stworzyć podobnego klimatu:confused: - łaśnie dlatego! Dlatego, że w sklepie wiszą, stoją dziesiątki lamp, każda z innej parafi, meble mają różne style, różne odcienie, totalnie różne obicia, każde okno jest inaczej zaaranżowane* - i to jest tajemnica pięknych wnętrz:yes: Dziewczyny, nie bujcie się:D

* oczywiście można uzyskac totalny kociokwik - niektórzy mają do tego talent;) Ale jak się wybiera po prostu piękne przedmioty, to ciężko żeby razem ze sobą nie grały;) Piękny przedmiot zawsze się odnajdzie w pięknym otoczeniu:cool::lol2:

ladnemu we wszystkim ladnie hahaha

musze sie zgodzic bo nie raz widzialam jakies wnetrze np w serialu telewizyjnym i zastanawialam sie z kad bierze sie jego urok i wychodzilo na to ze przez mase przedmiotow wcale do siebie nie dopasowanych

po drugie lampa to nie sciana murowana jesli bedzie wygladac tragicznie mozna wymienic

ladnemu we wszystkim ladnie hahaha

musze sie zgodzic bo nie raz widzialam jakies wnetrze np w serialu telewizyjnym i zastanawialam sie z kad bierze sie jego urok i wychodzilo na to ze przez mase przedmiotow wcale do siebie nie dopasowanych

po drugie lampa to nie sciana murowana jesli bedzie wygladac tragicznie mozna wymienic

dokładnie;) Pokazywałam wam już wnętrza mojej kochanej mamuni:D są tak wspaniałe właśnie dzięki eklektyzmowi. Podstawowe lampy (kinkiety) mają bardzo nowoczesny, wręcz techno charakter;), ale już wszelkie dodatki, lampy stojące to i shabby chic, i eleganckie podstawy z czarnymi majestatycznymi abażurami, i jakiś abażur ze skóry (klimat trochę kolonialny), i jakieś kryształki. Podobnie z meblami - to wygląda pięknie, i wcal się z tymi techno-lampami nie gryzie:no:

Moja mama własnie tak działa, że kupuje piękne rzeczy, nie umie się im oprzeć, i przeważnie ma już na nie jakiś pomysł, ale przynosi do domu i nie zawsze się okazuje najlepszy. I wtedy lata z nim, ze stoliczka na parapet, z pomieszczenia do pomieszczenia - zawsze znajdzie się idealne miejsce dla pięknego przedmiotu:yes: A czasem człowiek jest zaskoczony, w jak odmiennym stylistycznie otoczeniu się najlepiej prezentuje;)

Witam,

podglądam, podziwiam i zazdroszczę. Niestety kasa mnie mocno ogranicza (mąż mówi, że mam za drogi gust...) więc u mnie tak pięknie nie będzie :-(

Chciałabym zapytać Cię Magdo z czego są u Ciebie sztukaterie/listwy przy suficie? Oglądałam w necie sztukaterie z gipsu (bardzo mało) i z jakiś policośtam (chyba po prostu gęstsze styro).

Ciekawam zatem co jest u Ciebie...

Witam w moich skromych progach Z-35:bye:

Tak, u mnie są właśnie z tego policośtam;) Dokładniej firmy Orac, wiem, ze jest jeszcze druga popularna firma NMC. Z gipsu nie polecam. Są ciężkie i bardzo kruche, a z zewnątrz papierowe:roll: Te moje są leciutkie ale twarde, świetnie się tną, dopasowują, mój fachowiec bardzo je chwali.

PS ja też mam za drogi gust;) tez nie będzie u mnie wszystkiego co bym chciała:( Ale może uda mi się znaleźć godne zastępniki:cool:

W temacie lamp jeszcze pozostając, na romantic-home.pl znalazłam jeszcze taką:

http://i2.fmix.pl/fmi337/61564880001d419b4dd2a40a/zdjecie.jpg

niklowana, więc moja ulubiona:D Niestety w kosmicznej cenie ponad 1800 zł:bash:

i taką za jedyne 250zł:

http://i1.fmix.pl/fmi2521/a81b6a68001a5f794dd2a406/zdjecie.jpg

A teraz z innej beczki...

umarłam jak to zobaczyłam:rotfl:

http://i1.fmix.pl/fmi1355/73c6d05f0006a4f84dd2a419/zdjecie.jpg

lasche, coś dla ciebie:lol2: W ogóle fajna stronka: http://www.geektoys.pl/sofa-dla-kociarzy/

Tylko jestem ciekawa skąd ta nazwa??? Bo geek - o ile znam angielski;) - to kujon... czyli co? zabawki dla kujonów:confused: dziwne jakieś;)

geek to może być "larwa" hakera ;) a widzę, że na stronce jest trochę technologicznych gadżetów więc może skojarzenie z tym??? mnie zauroczyły C strings ;) jak się w tym biega??? ;)

jeśli chodzi o mój ulubiony temat oświetlenia to...lampa do Hani bardzo fajne ...ja wybrałabym podwójne plus prosty zwis lub pojedyncze i ten z kilkoma abażurkami

lampa stojąca - fajna ...zwisy mi nie podoba się żaden ...widziałabym u Ciebie coś szlachetnego ale prostego ...jak znajdę to wkleję ...inna sprawa, żę możemy tu wklejać tysiące zwisów ale całokształt widzisz Ty w wyobraźni :)