skibusia 17.05.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Hej. Hanutkowe są w LM ale są ładne i mają dobrą cenę. Z innych lamp mi się podoba najbardziej nr 3 - chyba ma najmniej głosów, ale moim zdaniem jest ładny, reszta mi się nie podoba. No to pomogłyśmy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 17.05.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak, są w LM:)Fajny masz pomysł na podrasowanie tej pierwszej lampy - ona w ogóle bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Magda a koniecznie chcesz cos z krysztalami? ja bym u ciebie widziala cos w taki desen kurcze trudno bedzie Tobie znalesc cos krysztalowego i orginalnego pewnie wiekszosc lamp bedzie potrzebowac poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Magda a koniecznie chcesz cos z krysztalami? ja bym u ciebie widziala cos w taki desen kurcze trudno bedzie Tobie znalesc cos krysztalowego i orginalnego pewnie wiekszosc lamp bedzie potrzebowac poprawek o, ta fajna - co to??? Takiej też będę potrzebować bo jak mówiłam, potrzebuje lamp w wielu stylach. Ogólnie mam przewidzianych 9 (słownie: dziewięć) zwisów, a nie chcę, żeby wszystkie były na jedno kopyto:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 nie mam pojecia co to za lampa zapisalam kiedys w galeriiteraz przegladalam i jest..... ale cos podobnego widzialam w LM i to przecenionego cos ok 300zl ucze sie od Ciebie;) bo ja mysle jak to znalesc tyle lamp w podobnym stylu hahaahale chyba tez zaszaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 17.05.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Z tymi lampami jest taki problem, że jeśli są w otwartej przestrzeni i zrobi się coś innego to może się gryźć, ale z drugiej strony to nie sztuka kupić komplecik. Sama najpierw myślałam o kryształkach -podobają mi się, ale mąż jest na nie. Potem o podobnych do tych powyżej, ale też na 100 % nie jestem przekonana. czasem chcę retro, klasykę a czasem nowoczesne - trudno nam dogodzić. Za 2 najtrudniejsze tematy do domu uważam - dekoracje okienne oraz oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 z oknami nie mam problemumoze bedzie potem:P ale lampy to dla mnie kosmos!!! samych zwisow potrzebuje ok 12i wieksza czesc musi do siebie pasowac a do tego nie chce wszystkiego z jednej serii to nie wyglada dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 moja teoria jest taka - im bardziej zróżnicowane oświetlenie (nawet przy otwartej przestrzeni) - tym lepiej:D Nie rozumiem dobierania kinkiecików pod zwis itp. A już lampy sojące w jednym pomieszczeniu powinny być skrajnie różne. Tak samo nie rozumiem obaw przed mieszaniem metali czy tym podobnych. Ludzie wchodzą do pięknych sklepów z dodatkami, designerskich sklepów meblowych pokroju Home&More i nie wiedzą, czemu tam tak pięknie, a w domu nie potrafą stworzyć podobnego klimatu:confused: - łaśnie dlatego! Dlatego, że w sklepie wiszą, stoją dziesiątki lamp, każda z innej parafi, meble mają różne style, różne odcienie, totalnie różne obicia, każde okno jest inaczej zaaranżowane* - i to jest tajemnica pięknych wnętrz:yes: Dziewczyny, nie bujcie się * oczywiście można uzyskac totalny kociokwik - niektórzy mają do tego talent;) Ale jak się wybiera po prostu piękne przedmioty, to ciężko żeby razem ze sobą nie grały;) Piękny przedmiot zawsze się odnajdzie w pięknym otoczeniu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ladnemu we wszystkim ladnie hahaha musze sie zgodzic bo nie raz widzialam jakies wnetrze np w serialu telewizyjnym i zastanawialam sie z kad bierze sie jego urok i wychodzilo na to ze przez mase przedmiotow wcale do siebie nie dopasowanych po drugie lampa to nie sciana murowana jesli bedzie wygladac tragicznie mozna wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ladnemu we wszystkim ladnie hahaha musze sie zgodzic bo nie raz widzialam jakies wnetrze np w serialu telewizyjnym i zastanawialam sie z kad bierze sie jego urok i wychodzilo na to ze przez mase przedmiotow wcale do siebie nie dopasowanych po drugie lampa to nie sciana murowana jesli bedzie wygladac tragicznie mozna wymienic dokładnie;) Pokazywałam wam już wnętrza mojej kochanej mamuni:D są tak wspaniałe właśnie dzięki eklektyzmowi. Podstawowe lampy (kinkiety) mają bardzo nowoczesny, wręcz techno charakter;), ale już wszelkie dodatki, lampy stojące to i shabby chic, i eleganckie podstawy z czarnymi majestatycznymi abażurami, i jakiś abażur ze skóry (klimat trochę kolonialny), i jakieś kryształki. Podobnie z meblami - to wygląda pięknie, i wcal się z tymi techno-lampami nie gryzie:no: Moja mama własnie tak działa, że kupuje piękne rzeczy, nie umie się im oprzeć, i przeważnie ma już na nie jakiś pomysł, ale przynosi do domu i nie zawsze się okazuje najlepszy. I wtedy lata z nim, ze stoliczka na parapet, z pomieszczenia do pomieszczenia - zawsze znajdzie się idealne miejsce dla pięknego przedmiotu:yes: A czasem człowiek jest zaskoczony, w jak odmiennym stylistycznie otoczeniu się najlepiej prezentuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 17.05.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam, podglądam, podziwiam i zazdroszczę. Niestety kasa mnie mocno ogranicza (mąż mówi, że mam za drogi gust...) więc u mnie tak pięknie nie będzie Chciałabym zapytać Cię Magdo z czego są u Ciebie sztukaterie/listwy przy suficie? Oglądałam w necie sztukaterie z gipsu (bardzo mało) i z jakiś policośtam (chyba po prostu gęstsze styro). Ciekawam zatem co jest u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam w moich skromych progach Z-35 Tak, u mnie są właśnie z tego policośtam Dokładniej firmy Orac, wiem, ze jest jeszcze druga popularna firma NMC. Z gipsu nie polecam. Są ciężkie i bardzo kruche, a z zewnątrz papierowe:roll: Te moje są leciutkie ale twarde, świetnie się tną, dopasowują, mój fachowiec bardzo je chwali. PS ja też mam za drogi gust;) tez nie będzie u mnie wszystkiego co bym chciała:( Ale może uda mi się znaleźć godne zastępniki:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 W temacie lamp jeszcze pozostając, na romantic-home.pl znalazłam jeszcze taką: http://i2.fmix.pl/fmi337/61564880001d419b4dd2a40a/zdjecie.jpg niklowana, więc moja ulubiona:D Niestety w kosmicznej cenie ponad 1800 zł i taką za jedyne 250zł: http://i1.fmix.pl/fmi2521/a81b6a68001a5f794dd2a406/zdjecie.jpg A teraz z innej beczki... umarłam jak to zobaczyłam:rotfl: http://i1.fmix.pl/fmi1355/73c6d05f0006a4f84dd2a419/zdjecie.jpg lasche, coś dla ciebie:lol2: W ogóle fajna stronka: http://www.geektoys.pl/sofa-dla-kociarzy/ Tylko jestem ciekawa skąd ta nazwa??? Bo geek - o ile znam angielski;) - to kujon... czyli co? zabawki dla kujonów:confused: dziwne jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 17.05.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ale czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 prawda? Jakbym prowadziła bardziej imprezowy tryb życia, to bym w salonie wstawiła tylko taką sofę, dobry sprzęt hi-fi i kino domowe:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 pierwsze o czym pomyslalam patrzac na kotato wielka zdechla parowka hahaahah nie pytajcie z kad mi sie to wzielo w glowie haha freud mial by duzo do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 http://www.geektoys.pl/c-strings/ ladna zabawka dla kujonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.05.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 geek to może być "larwa" hakera a widzę, że na stronce jest trochę technologicznych gadżetów więc może skojarzenie z tym??? mnie zauroczyły C strings jak się w tym biega??? jeśli chodzi o mój ulubiony temat oświetlenia to...lampa do Hani bardzo fajne ...ja wybrałabym podwójne plus prosty zwis lub pojedyncze i ten z kilkoma abażurkami lampa stojąca - fajna ...zwisy mi nie podoba się żaden ...widziałabym u Ciebie coś szlachetnego ale prostego ...jak znajdę to wkleję ...inna sprawa, żę możemy tu wklejać tysiące zwisów ale całokształt widzisz Ty w wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.05.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Magda widzialas ta lampe z IKEA? trzeba przyznac ze inna ale chyba do ciebie za bardzo rustykalna a moze do Hanki? Edytowane 17 Maja 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Magda,żyrandole z kryształami: http://miviena.pl/oswietlenie_krysztaly,23,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts