Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

geek to może być "larwa" hakera ;) a widzę, że na stronce jest trochę technologicznych gadżetów więc może skojarzenie z tym??? mnie zauroczyły C strings ;) jak się w tym biega??? ;)

jeśli chodzi o mój ulubiony temat oświetlenia to...lampa do Hani bardzo fajne ...ja wybrałabym podwójne plus prosty zwis lub pojedyncze i ten z kilkoma abażurkami

lampa stojąca - fajna ...zwisy mi nie podoba się żaden ...widziałabym u Ciebie coś szlachetnego ale prostego ...jak znajdę to wkleję ...inna sprawa, żę możemy tu wklejać tysiące zwisów ale całokształt widzisz Ty w wyobraźni :)

"larwa" hakera - a cóż to takiego???:lol2: widać jednak nie znam wystarczająco angileskiego;) Ale C-stringi naprawdę wygrywają:lol2:

A ty lasche szukaj, szukaj takiej idealnej lampy - też bym u siebie widziała coś szlachetnego ale prostego:cool::lol2:

ooliwka ta lampa do mnie nie przemawia:no:;)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana ty się podziel gdzie znalazłaś tą niklowaną lampe!

Ja totalnie odpadłam jak zobaczyłam lampy u Kasiorka firmy Amplex:jawdrop:.

Namawiam tą moja połówke,namawiam ... ale jakiś kiepskich argumentów używam bo narazie słysze cyt."przegięcie!"

A swoją drogą to też mam fioła na punkcie niklowanych pierdułek w domu(z cyny zresztą też) i po tym jak kupiłam ostatnio niezbędną poprostu podpórke do książek mąż powiedzial uhahany,że jestem jak sroka i kupuje wszystko co się świeci a mało tego zachorowalam na konsole i lampe podłogową:(

Lampe podłogową zażyczyłam sobie na imieniny a co!ale o konsoli to narazie moge zapomnieć.

image_funcCA5N380G.jpg3562ef42b8062a641b749d4c17885374.jpg146544cb48946a0e6308d23374559df3_1201.jpg

Kochana ty się podziel gdzie znalazłaś tą niklowaną lampe!

Ja totalnie odpadłam jak zobaczyłam lampy u Kasiorka firmy Amplex:jawdrop:.

Namawiam tą moja połówke,namawiam ... ale jakiś kiepskich argumentów używam bo narazie słysze cyt."przegięcie!"

A swoją drogą to też mam fioła na punkcie niklowanych pierdułek w domu(z cyny zresztą też) i po tym jak kupiłam ostatnio niezbędną poprostu podpórke do książek mąż powiedzial uhahany,że jestem jak sroka i kupuje wszystko co się świeci a mało tego zachorowalam na konsole i lampe podłogową:(

Lampe podłogową zażyczyłam sobie na imieniny a co!ale o konsoli to narazie moge zapomnieć.

[ATTACH=CONFIG]57007[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]57008[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]57009[/ATTACH]

Tosiaczku, chodzi ci o tą z ostatniego posta lampowego? To jest chyba z tego samego sklepu, co prezentowana przez ciebie lampa podłogowa (romantichome.pl, tak?) Swoją drogą dziś oglądałam tą samą:D tylko ta cena średnia co:roll: konsola też piękna.

lasche - "mały hakerek" - to wszystko wyjasnia:lol2: i pasuje!:lol2:

joliska dzięki - jak zawsze:hug:

A czy ktoś zauważył, ze to już setna strona mojego wątku leci?:jawdrop:

Magda ciężko mi idzie bo to klimat zupełni nie mój ...ale przypomniało mi się o żyrandolu, który powalił mnie na łopatki ...a nigdy bym nie przypuszczała, że spodobają mi się takie świecidełka ...

http://www.planetadesign.pl/?p=productsMore&iProduct=1480&sName=LAMPA-COELHO

i jak wygląda u Karoli

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153184-Wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-czyli-totalny-chaos.../page7&highlight=%C5%BCyrandol

Geek to nie jest po prostu bycie kujonem, to cały lifestyle, geek raczej jest niezły z przedmiotów ścisłych, uwielbia technikę, nowinki, często fantasy i ma na ścianie w akademiku plakat z półnagą biuściastą elficą, więc wszystko gra. ;)

Magda, z eklektyzmem zgadzam się w 100%. Z oświetleniem też. Ja mam go co prawda mało i dwa zwisy wzięłam z tej samej serii, ale dlatego, że u mnie i tak będzie dość bogato i nie chciałabym, by w salonie odciągnęły uwagę od innych rzeczy.

Oczywiscie sie spoznilam na dyskusje a mam jeden wazny i calkowicie odrebny glos: LAMPA NR 1 POAZANA TRZY STRONY TEMU (TA ZJECHANA, ODRZUCONA) ABSOLUTNIE CUDOWNA!!!!!!!!!!!!!! prosze jej zadnego tuningu abazurkami nie robic....boszszszszz nawet sobie nie wyobrazasz jak ona pieknie wygladalabby u Ciebie w domu, jak wisienka na torcie. Podoba mi sie w niej absolutnie wszystko. NO teraz mozecie wysmiac moj gust:)

A wiesz Magda co kiedyś widziałam oszałamiającego? Żyrandol z kryształów soli, jak te w Wieliczce. Kiedyś na pewno były na sprzedaż, jestem pewna, a przynajmniej na pewno były na sprzedaż oszlifowane kryształki. Żaden plastik, tylko sól, która ma barwy od przezroczystej do białawo-kremowej. Kryształki wyglądały cudownie.

Oczywiscie sie spoznilam na dyskusje a mam jeden wazny i calkowicie odrebny glos: LAMPA NR 1 POAZANA TRZY STRONY TEMU (TA ZJECHANA, ODRZUCONA) ABSOLUTNIE CUDOWNA!!!!!!!!!!!!!! prosze jej zadnego tuningu abazurkami nie robic....boszszszszz nawet sobie nie wyobrazasz jak ona pieknie wygladalabby u Ciebie w domu, jak wisienka na torcie. Podoba mi sie w niej absolutnie wszystko. NO teraz mozecie wysmiac moj gust:)

kacha, uwielbiam cię:hug: Obiecuję, ze przyjrzę się jej bardziej;) Już namierzyłam ich showroom i jutro jadę ją obejrzeć.

lasche, lampę Karoli znam - a jakże:) dla mnie jednak za bogata.

ooliwka, chyba chodzi ci o te metalowe listwy:confused:

Tosiaczku, to ci trochę grosza zaoszczędziłam;)

A wiesz Magda co kiedyś widziałam oszałamiającego? Żyrandol z kryształów soli, jak te w Wieliczce. Kiedyś na pewno były na sprzedaż, jestem pewna, a przynajmniej na pewno były na sprzedaż oszlifowane kryształki. Żaden plastik, tylko sól, która ma barwy od przezroczystej do białawo-kremowej. Kryształki wyglądały cudownie.

hmmm, ineresujące:o ale gdzie to można zobaczyć?

Magda, wielkie dzięki za odpowiedź!

Polecę w przyszłym tygodniu obejrzeć sobie "na żywo" sztukaterię. Pięknie wygląda - z tego co widzę u Ciebie - a jednocześnie ułatwia połączenie sufitu ze ścianą. U mnie jest to zwłaszcza istotne bo chcę zachować naturalną fakturę tynku i z małżonkiem kombinowaliśmy jak połączyć sufit z karton-gipsu ze ścianą. Taka listwa to idealne rozwiązanie.

Pozdrawiam i nadal będę podglądała.

Magda, podrzucam Ci dodatkowe adresiki z lampami kryształowymi, ale ostrzegam- szczególnie w salonie Koma ceny są zabójcze.:bash:

http://www.koma.lux.pl/index.php?a=lista&k=223

http://www.rojswiatel.pl/zyrandole/zyrandole_krysztalowe

już cię chciałam okszanić;) z czym ty do mnie przychodzisz - lampy po 3-5 tysięcy:mad: Ale teraz chyba cię uściskam:hug: bo coś takiego znalazłam za 5,5 stówki (też nie za tanio, ale w takim towarzystwie, wydaje się, ze za grosze;)):

http://i1.fmix.pl/fmi1800/dd7e21cb0020d8684dd2ea26/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi367/15923b8b002cf66a4dd2ea68/zdjecie.jpg

cudo co? tylko nie za duża jest - 25 cm średnicy. Może do kuchni nad wyspę dwie takie zamiast jednego większego zwisu?