Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewuszki, dziś byłam obejrzeć tę lampę. Dojechałam do showroomu o 17:07, a jak się można domyslić, był otwarty do 17-tej;) Na szczęście uprzejmy Pan Ochroniarz powiedział, że niestety już nic nie kupię, ale mogę sobie pooglądać:D Lampa jest naprawdę spora i chyba bardzo fajna:) Nie jest to szczyt finezji wykonania, szczególnie te srebrzone kryształki pozostawiają wiele do życzenia. No i jestem pewna, że abażurki bym zmieniła - te są maaasakrycznie wysokie:lol2: W każdym razie czuję, że znajdę dla niej miejsce u siebie;)

aguś, słodka ta lampeczka:rolleyes: a skąd taka?

Mam do Was kochane pytanie: Czy zamawiając białe kuchnie, drzwi czy inne meble na wymiar wybierałyście osobiście ich kolor RAL? Już dawno miałam się tym zająć, ale teraz to już po prostu MUSZĘ;) W podstawowej palecie barw RAL nie ma tych bieli za dużo, bo praktycznie dwie, ale chodzi o to, że ja chcę taki kolor kości słoniowej, innymi słowy chodzi mi o ciepłą biel, ale boję się, zeby nie okazała się kremem:(

Czy możecie coś poradzić?

Właśnie dziś miałam spotkanie ze stolarzem i zaczyna robić zabudowę łazienki, szafkę pod umywalkę i parapety do tej łazienki. Muszę już w końcu określić jaki chcę mieć kolor tej białej stolarki:roll:

A na koniec ciekawa stylizacja mojego malucha:

http://i3.fmix.pl/fmi2054/ddaeb0bb001cbe924dd40a88/zdjecie.jpg

Niania się tak wystarała:lol2:

Wybierałam kolor mojej białej kuchni z wzornika, bo chciałam czystej, ale ciepłej bieli... RAL ma 2 palety, ale nie wszystkie salony mają obie ... Do siebie wybrałam nr 9016 bianco traffico - w izolacji wygląda na białą, ale kiedy pomylili w lakierni jeden front i pomalowali na klasyczną biel, to różnica od razu była zauważalna :)

Witaj Madziu,

Lampa, która mi się bardzo podoba (do tego jest tania) choć nie wiem czy dla Ciebie nie jest zbyt pałacowa:

nie umiem (jeszcze) wklejać zdjęć więc poniżej link:

http://czerwonamaszyna.pl/lampa-wiszaca-kare-design-regina-clear,10803,p.html

jest jeszcze wersja większa

Lampa z abażurkami- stulejkami (wybacz skojarzenie ale z konferencji urologicznej wróciłam:) bardzo fajna!

Stylizacja córeńki ciekawa ale sama córeńka to dopiero słodycz!!!!

uściski

:)

oj słoneczko, słoneczko:no::D cos ty piła;):lol2: Nie, poważnie, jeszcze na to nie wpadłam, zeby małej pazurki lakierem mazać. Na razie to ledwo jestem w stanie jej je obciąć:lol2:

Fermina fajna lampa, ale te "rzeźbienia" na metalowej obręczy odpadają:no: Kupiłam lampki z takimi elementami ozdobnymi, i mąż to skwitował hasłem: moskiewski dizajn:rotfl:

joliska super:D bo ja właśnie mam zapisane dwa kolory:

RAL 9016 o magicznej nazwie Verkehsweiss oraz

RAL 9003 - Signalweiss

i właśnie bałam się, że ten 9016 będzie zbyt kremowy (tak mi na próbniku wyglądał), a znowu Signalwhite kojarzy mi się z pasta do zębów, czyli śnieżną bielą;)

No to głos na 9016. Ktos jeszcze?:D

Madziu, lampka jest stąd:

http://glamstore.com.pl/Lampka_Z_Motylami_Rozowa-515.html

Gdybym miala dziewczynkę, to bym taką kupiła. Ale,że nie mam, a ty akurat przy temacie lamp jesteś, to pomyślałam o tobie :)

Myślę,że musi cudnie wyglądać, gdy świeci z taką różową łuną.

A Hanusia przesłodka jest i jakie ma pucie... Pewnie się od buziaków opędzić skarb nie może :lol2:

Hanusia przesłodka:-). No i prześliczne oczęta ma.

Ja wybrałam RAl 9003. To jest niby biel z kroplą czarnego, czyli nieco ocieplona czernią. Tylko przykładając do innej białej widać jakąkolwiek różnice. Mój stolarz twierdzi, ze 9003 najlepiej komponuje się z szarością i dębem (który też nieco szary jest). Także zastanawiałam sie nad 9016, ale w moim mieszkaniu wpadała w zielony:-). We Flugerze (ale podejrzewam, ze w każdej innej firmie też) mają w komputerze wprowadzone to, jakie tam pigmenty są w danym kolorze. Ja jak wybierałam farby do siebie to się o to wypytywałam:-).

a może tutaj, coś Ci się spodoba: http://www.overstock.com/Home-Garden/Lighting-Ceiling-Fans/300/cat.html

Hania jest cudna, taka do schrupania ;)

ragazza, czuję się zaszczycona - chyba cię jeszcze u mnie nie było;) choc co tu dużo gadać, sama ciebie też tak bardziej z ukrycia podczytuę;)

kochana, co za boska strona:jawdrop: dziękuję:hug: już nawet chyba kiedyś na niej byłam (bodajże Kasha kiedyś link wstawiła), ale lamp jakoś tam nie przyuważyłam. Same wspaniałości:rolleyes: ale to nie jest polska strona prawda? a ceny polskie:o Jak tam zakupy robić?

mary, dzięki za kolejny głos:) czekam na więcej, bo na razie jest 1:1;)

O ja.... I to bobo ma taką wyczesaną w kosmos łazienkę? :D:D:D:D:D

Fajna jest, chociaż powiem Ci, Madziu, że byłam przekonana, że ona starsza jest :)

nooo, to bobo właśnie:lol2: właśnie dlatego ma taką łazienkę;) bo jakby bobo miało 4 lata, to już by bez różu i zwierzątek na kaflach się nie obeszło;):lol2: a teraz mogę zrobić tak, jak ja to widzę. Potem najwyżej jakieś naklejki dojdą:D

a ty mylałaś, ze ile ma?... a to ty myślałaś, że ile JA mam?:lol2:

oj tam, oj tam zaszczycona... ja to taki mały pikuś jestem ;)

A u Ciebie już byłam, wprawdzie na samym początku, tylko krótko podglądanie obiecałam i słowa dotrzymuje zaglądajac codziennie. A jest na co popatrzeć, oj jest...

A stronkę już nie pamiętam skąd mam, ale właśnie mi się przypomniało, że tam takie lampy są i że do Polski wysyłają, ale nie wczytywałam się jeszcze w instrukcje obsługi ;) pewnie jest klasyczna jak wszędzie, tylko o kosztach przesyłki trzeba doczytać, bo mogą być dobijające.