Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj tam, oj tam zaszczycona... ja to taki mały pikuś jestem ;)

A u Ciebie już byłam, wprawdzie na samym początku, tylko krótko podglądanie obiecałam i słowa dotrzymuje zaglądajac codziennie. A jest na co popatrzeć, oj jest...

A stronkę już nie pamiętam skąd mam, ale właśnie mi się przypomniało, że tam takie lampy są i że do Polski wysyłają, ale nie wczytywałam się jeszcze w instrukcje obsługi ;) pewnie jest klasyczna jak wszędzie, tylko o kosztach przesyłki trzeba doczytać, bo mogą być dobijające.

no właśnie sobie przypomniałam, że byłaś na początku samym:D

lampy tam są wspaniałe:hug: dziękuję, dziękuję, dziękuję:D

A bo ja wiem... ale po awatarze to siksa jesteś straszna :D

oj tam siksa od razu;) ale jeszcze przed 30-stką chwilę, więc może być, że siksa:lol2:

skibusia, 9003 powiadasz...;)

Słuchajcie, temat koloru zostawiam otwarty i bardzo liczę na wasze opinie:)

Ale żeby nie było nudno mam też nowy quiz:D

Oto projekt podłogi mojej łazienki (tej z mozaiką i tapetą):

http://i3.fmix.pl/fmi1248/aa2cf118002b9c854dd451a5/zdjecie.jpg

I pytanie brzmi: Czy to karo będzie fajnie wyglądało czy jednak za dużo będzie się działo? Zrobić na prosto?

Moje argumenty za taką właśnie podłogą:

- chcę szarą ramkę - bo tak;) A tak na poważnie, to uważam, że cała biała podłoga będzie strasznie nudna. Poza tym uważam, że szara ramka ładnie nawiąże do pasów na tapecie. A poza tym... to ja uwielbiam ramiki (jak już pewnie zauważyłyscie;):lol2:);

- uważam, że karo bardziej nawiąże do klasycznego charakteru łazienki (same kafle nie są jakieś nadzwyczaj klasyczne);

- fuga będzie srebrna, więc ta podłoga nie będzie aż tak pocięta

- i ostatni argument (najgłupszy z głupich argumentów) - nigdzie więcej nie będzie karo, a fajnie żeby gdzieś było;):lol2:

Moim zdaniem zdecydowanie karo - wygląda ciekawie z ramką ale bez tapety :) bo jak dla mnie za dużo

Jeszcze tylko jedno słowo odnośnie kolorów - jest JEDNA biel i JEDNA czerń, nie istnieje coś takiego jak "ciepła biel" bo to już wtedy nie jest biel. Podobnie jest z szarościami - nie ma "ciepłego szarego" ani "zimnego szarego" bo szary jest neutralny tak jak biel i czerń. Każdy inny odcień to domieszki innych barw. Szczególnie jest to niebezpieczne z szarościami bo tzw "ciepły szary" w zalezności od padającego światła może wpadać np w oliwkę lub niebieski i dziwić mu się nie można bo taki kolor ma w sobie - dlatego najbezpieczniej wybierać kolory neutralne (szarość powstałą z bieli i czerni) bo wtedy własna ściana nas nie zaskoczy :) i ZAWSZE jest szara w kazdym świetle!

Wiem, że określenia "ciepły" "zimny" w odniesieniu do barw neutralnych używamy "potocznie" ale tak sobie pozwoliłam dla porządku bo ja umysł ścisły jestem.

Za powyższy wywodzik z góry przepraszam ale...no musiałam :)

Mi też się bardzo podoba karo w ramce. Jeśli jednak miałaby być podłoga bez ramki stawiałabym na prosto ułożone płytki.

Joliska oglądałam Twoją kuchnię :-). Jest biała :-). A ta zielona poświata 9016 była widoczna tylko u mnie w mieszkaniu. Dla mojego męża obie biele się nie różniły:-). Stwierdził, ze biały to biały. No i rzeczywiście tylko w sąsiedztwie innej biel można zauważyć różnicę. Oba numerki to po prostu biel - nie żółtawa ale też nie śnieżna.

och, kochane:roleyes: cieszę się, że nie wytarłyście podłogi moim karo:lol2:

mada, witam w końcu u siebie:lol2: w końcu, bo widziałam, że odwiedziłaś już wszystkie moje koleżanki;) i już myslałam, że do mnie nie zawitasz;)

cieszę się, że ci się podoba:D pozdrawiam

och, kochane:roleyes: cieszę się, że nie wytarłyście podłogi moim karo:lol2:

mada, witam w końcu u siebie:lol2: w końcu, bo widziałam, że odwiedziłaś już wszystkie moje koleżanki;) i już myslałam, że do mnie nie zawitasz;)

cieszę się, że ci się podoba:D pozdrawiam

Jak to wszystkie? ;) Czuję się obserwowana;) Słuchaj, no nie mogłam NIE przyjść do Ciebie, ale najpierw musiałam czytanie dokończyć:cool:

Magda, ja bym zrobiła karo -bez tapety lub tapetę bez karo. Moim zdaniem obydwie rzeczy to za dużo szczęścia. Nie wiedziałabym na co patrzyć w tej łazience - na mozaikę, kafle, tapetę, czy podłogę. Jak dla mnie coś musi stanowić tło dla czegoś a nie bić się o palmę pierwszeństwa. Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, bo to tylko moja opinia. Obydwa rale są ok - więc który nie wybierzesz będzie dobrze. Edytowane przez skibusia