Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Obawiam się, że wysyłają kurierem i drogą lotniczą a nie morską, a lampy są ciężkie, więc i koszty spore. Można zastanowic się nad posrednikiem- są firmy, które posredniczą w zakupach przepakowują towar i wysyłają, a jeżeli morska przesyłka to koszty są zdecydowanie nizsze tylko czeka się conajmniej 4 tygodnie.

Magda może ja się na jedną skuszę :)

jezzzu, dziewczyny, oświeciłyście mnie:D Przecież mój tata pływa i akurat od dwóch miesięcy ma stałą trasę Hamburg-Nowy Jork, i schodzi dopiero za dwa miesiące:D (normalnie to straszna perspektywa:( ale pierwszy raz widzę w tym jakąś korzyść:)).

Muszę go koniecznie spytać, czy jest w porcie jakiś adres, gdzie mogę na jego nazwisko zamówić te lampy. On je sobie odbierze, zabierze na statek i przywiezie do Europy:D Bez cła - bo za zakupy na własny użytek przecież nie musi;) A że jest kapitanem, to mam nadzieję, że nawet jak tego więcej gabarytowo wyjdzie, to nikt się nie przyczepi;)

Muszę jeszcze podzielić się z wami swoim szczęściem:D

Całkiem przez przypadek dziś weszliśmy z mężem do pewnego sklepu ze średnio urodziwymi meblami (styl raczej nowobogacki;)) Obeszliśmy go w pół minuty i nagle w rogu moją uwagę przykuły dwa fotele wypisz wymaluj w stylu mojego ukochanego Bakera, którego nieraz wam już prezentowałam:)

Żeby szczęścia było jeszcze wiecej, pani na pytanie o cenę odpowiedziała, że 3.900 PLN za sztukę, ale mają teraz promocję 40% i jeden wychodzi 2.300 PLN :wave: Co by oznaczało, że za cenę 4,5 tysiąca polskich złotych mogłabym stać się szczęśliwą posiadaczką takich oto skarbów:

http://i3.fmix.pl/fmi737/7c35a5c8001e79c34dd6b052/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1749/93cd51e0001208134dd6b056/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1072/49f967e50008ace64dd6b05d/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2388/d7b0c49f002bd9a74dd6b0ab/zdjecie.jpg

Ja się napaliłam jak głupia, mąż oczywiście trochę studził moje zapędy tekstami w stylu: "Jeszcze się rozejrzyjmy.", "A gdzie my to będziemy trzymać?" itp. Ale ja uważam, ze trzeba brać, bo taka okazja może się nie powtórzyć:no: A wy co sądzicie? Fajne są? Domyslam się, że nie wszyscy kojarzą NYS, ale ci którzy tak, od razu powinni się ze mną zgdzić, że pasują do niego idealnie:D I przypominam, że za takie fotele Bakera zapłaciłabym lekko 15 tys. za sztukę:bash:

Z dobrych nowinek jeszcze: KAMIEŃ NA MNIE CZEKA:wave:

Fotele cudo!!!! Brać !!! Może w sklepie przechowają?

A pomysł z lampami na wagę złota!!! Myślę, że nie powinno być problemu. Ja kiedyś wysyłałam wózek na adres hotelu i znajoma stewardesa miała mi przywieźć, w międzyczasie pozmieniali loty i mogła go odebrać dopiero po 3 tygodniach - i całe szczęście na recepcji w hotelu czekali na jej przyjazd i przetrzymali wózek przez ten czas (chociaż ja już w głebi duszy się z nim pożegnałam) :)

Ja o fotelach przestać mysleć nie mogę:D i coś czuję pod skórą, że będą moje:wiggle: Mąż już nawet trochę urobiony;)

yokasta, i to jest chyba sedno sprawy - to nie dla ciebie;):lol2: więc oczywiście podobać ci się nie muszą:) i mogłabym zacząć tu dyskusję o tym, że ludzie zbyt pochopnie odrzucają stylistykę minionych lat, szczególnie tej bliższej historii, i potrafią ją docenić dopiero gdy staje się popularna i "oklepana". Tak było np. z ludwikami. Jeszcze 10 lat temu jakbyś powiedziała, ze chcesz sobie takiego do salonu wstawić - zabili by cię śmiechem;) Teraz każdy chce takiego mieć;) A ja lubię wychodzić przed szereg i szukać dla siebie nowych rozwiązań a nie powielać ciągle te same, bezpieczne. Takie opinie jak twoja tylko mnie w tym utwierdzają:D

Mogłabym zacząć tą dyskusję... ale mi się nie chce:lol2: Tylko nie skreślaj PRLowskich akcentów w designie zbyt pochopnie;)

ach właśnie, nie dodałam szalenie istotnego faktu dotyczącego tych foteli: SĄ NIEZIEMSKO WYGODNE:yes: Oszalałam jak na nich usiadłam:wiggle: A to dla mnie bardzo ważne. I już się bałam jak to będzie tak zagracić salon dwoma kanapami + dwoma uszakami, a tu proszę:D Będą dwa zgrabne, niewielkie foteliki, a do tego meeeega wygodne:wave:

yokasta, nie chciałam prowadzić dyskusji, ale ty mnie zawsze sprowokujesz:P Mówisz, że te fotele są normalne i bezpieczne... może jeszcze pospolite;) A ile osób z twojego otoczenia czy na forum ma lub będzie miało takie? A ile ma Ektorpy i ludwiki? No błagam cię:lol2:

oczywiście podobać ci się nie muszą. I tak - pytałam o zdanie, i bardzo się cieszę, że twoje usłyszałam (ba, nawet się domyślałam jakie będzie;)). I w ogóle mnie to nie rusza, więc nie musisz się tłumaczyć, że ci się nie podoba;) Ja nie mam problemu z opiniami innych i w odróżnieniu od ciebie, u mnie może każdy szczerze pisać na temat moich wnętrz co chce i kiedy chce, i przed i po fakcie;)

A te zdjecia z pierwszej strony to był przykład stylu, w jakim będę szukać, i te się w ten styl świetnie wpisują. Wątpie, żebym trafiła taki model w Polsce (choć i w ten który trafiłam - wątpiłam;)). Ale nawet jeżeli, to bym się zastanowiła, bo takie wygone na pewno by nie były:lol2:

U Ciebie jak zwykle gorąco :lol2:

Fotele bomba i pasują w sam raz do Twojego stylu , Magda.

Ja mam tak, że nie lubię jak wszyscy mają urządzone mieszkania lub domy takimi samymi przedmiotami. Obecnie panuje moda na rzeczy z Ikea (bez urazy dla nikogo). Jest to bardzo wygodne, bo w godzinę można umeblować cały dom:eek:

Ja lubię rzeczy wyszukane, niekoniecznie drogie, choć fotele zwykle drogie bywają.

Także podsumowując- długo musiałabyś szukać takich drugich foteli u kogoś. Są niezwykle proste i eleganckie i z powodzeniem łatwo dopasujesz do nich sofy, także BIERZ!;)

My z yokastą potrafimy podgrzać atmosferę;)

Z kamieniarzem taka historia...

Pojechałam do hurtowni koło południa (z duszą na ramieniu:( byłam naprawdę złej myśli). Na szczęście ten kamieniarz często kupuje tam towar, i Panowie doskonale go znali z nazwiska, nawet mniej więcej kojarzyli sytuację sprzed świąt. Oczywiście chwilę się zastanawiali - zabrał czy nie zabrał? trzech się tam zbiegło, ale wyszło, że nie!:wave:

Opowiedziałam im całą historię, uśmiali się po pachy - Pan Sławek trochę sobie popsuł renomę;) Ogólnie od razu polecili Pana, z którym często współprcują. Jemu też opowiedziałam całą historię (wiedziałam już, że się znają) - nie mógł uwierzyć. Powiedział, ze Pan Sławek często zleca mu podwykonawstwo, jak nie może czegoś ugryźć. Widać to nie fachowiec był:lol2:

Mam nadzieję, ze ten sobie poradzi:)