agawi74 20.05.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Oczywiście chwilę się zastanawiali - zabrał czy nie zabrał? trzech się tam zbiegło, ale wyszło, że nie! Już Cię widzę w akcji:lol2: Całe szczęście, że kamień się znalazł Mam nadzieję, że rzeczywiście ten drugi to prawdziwy fachowiec- szkoda tylko, że pierwszy zabrał się za robotę, która go wyraźnie przerosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.05.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 a tam zostań już z nami:lol2: ale co z tą łazienką? dobrze czy słabo wyglądała? PS a ty to byś mogła ambasadorką ikei zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Przepraszam, ale się usmiałam - "moda na ikea". Ikea nie jest modna, ludzie są w niej od zawsze i pewnie zawsze będą. Dlaczego? Bo taka przeciętna sofa kosztuje tam 800-900 zł a nie 10 000 i to cała tajemnica nic z modą nie mająca wspólnego. Sztuką jest dobrać wszystko i zmieszać tak, żeby pasowało - niezależnie od tego, gdzie się kupi elementy układanki. Rzeczami z ikea może i można umeblować cały dom, tylko kto tak robi? Większość z nas, nawet na forum ma zaledwie parę mebelków albo przedmiotów i tyle. Przyznaję, w gościnnym się nie staram i oprócz listew, podłogi i farby to ikea rządzi, ale nie ze względu na modę Pardon Madzia za offtopic troszkę. Ja też się uśmiałam yokasta Jest moda na Ikea, 10-15 lat temu ludzie kupowali Swarzędza i też u wielu był podobny wystrój:D:D (czytaj taki sam). Sztuką jest znaleźć mebel, którego pochodzenie trudno odgadnąć. Jeden znajdzie to na targu staroci, inny w luksusowym sklepie, który z racji wysokich cen nie jest oblegany. Wtedy jest zawsze różnorako:cool: Tym bardziej, że wybór sklepów jest teraz ogromny, wystarczy trochę więcej inwencji twórczej;) Sorki Madzia, za dyskusję, ale sama rozumiesz, że to z yokastą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 PS a ty to byś mogła ambasadorką ikei zostać Tak samo pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.05.2011 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Madzia Łazienka? Oczywiście, że zabójczo wyglądała. Nawet bardzo zabójczo o ile można tak powiedzieć . Mało tego - bez karo nie miałaby tego uroku ! no to hug:hug: ale się cieszę może jeszcze wszystko dobrze się skończy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Twoim zdaniem 10 domów mających ektorpa będzie z założenia wyglądało tak samo. A gdzie dodatki, inne meble, baza jaką jest podłoga i ściany, oświetlenie. Nie jeden przedmiot tworzy pomieszczenie ani tym bardziej dom. Różnorakość nie jest antagonizmem do popularnych modeli mebli. Inwencja twórcza to raz, ale jeśli podoba Ci (a raczej mi) się TAKI WŁAŚNIE wzór sofy to mam szukać jakiejkolwiek innej, żeby było oryginalnie a każdy znajomy mnie pytał gdzie kupiłam? Gdzie tu sens? Nie mówię o osobach, które kupują bo tak łatwiej, lepiej, szybciej. Piszę o takich, którym to się faktycznie podoba i potrafią wkomponować dany element w zupełnie inne otoczenie. Czemu tego nie bierzesz pod uwagę? P.s. Co to jest Swadzędz pierwsze słyszę, bo nie miałam do czynienia . Już nie mówię, że nie wiem o co Wam chodzi z ambasadorstwem. Patrzę obiektywnie - dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Nie trzeba być ani omnibusem ani ambasadorem, żeby sobie odpowiedzieć. Nie wiem dlaczego yokasta zawsze bierzesz wszystko tak osobiście. Jak ci pasuje, że inni mają podobne meble do Twoich to super. I nie doszukuj się drugiego dna. Skoro obie z Magdą mamy wrażenie Twojego ambasadorstwa to coś w tym jest, Przemyśl to. Co to jest Swarzędz? Fabryka mebli, w której się zaopatrywali nasi rodzice i ich znajomi oraz znajomi znajomych. Też szli na łatwiznę. Inna sprawa, że 15 lat temu nie było takiego wyboru jak jest dziś. Policz ile rzeczy kupiłaś w Ikei? Czy to nie uzależnienie? Gwarantuję Ci, że znalazłabyś w podobnych cenach inne- niektóre ładniejsze (masz chociażby przykład Magdy, która pokazała świetną alternatywę do mebla z Ikei). Tyle w temacie. Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. I to znowu n/t Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 20.05.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No bo cóż, że ze Szwecji? Nooooooo coś cienkie to martini, albo mąż za słabo polewa, skoro takie łamańce językowe jeszcze Ci wychodzą, yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Nic innego jak "o kur*a". Faktycznie nie ma co dyskutować bo nie ma z kim. Fakt. Z Tobą się nie da- argumenty KUR*A zawsze te same:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No nie, argument żeby czegoś nie kupować bo inni też mają jest faktycznie nie do zbicia. Oryginalnych domów na tym forum jest może 2 lub 3. Niestety. Nikt Ci nie każe ze mną dyskutowac, prowadziłyśmy sobie z Magdą spokojną rozmowę - zawsze w takich momentach pojawia się adwokat . Wiesz do czego ta kur*a była? Do słowa uzależnienie - rozpędziłaś się trochę. Dobranoc. Kochana, chyba coś Ci się pomyliło- Ty powiedziałaś swoje sławne , a ja wyraziłam swoją opinię n/t foteli i to Ty się wcięłaś ponownie wracając- jak zwykle zresztą A moje słowo na K było okrzykiem zdziwienia, więc o co Ci chodzi z tym rozpędzeniem? Czasami Cię nie rozumiem, ale zauważyłam jedną zależność- ktokolwiek napisze coś złego na temat Ikei, stajesz w roli obrońcy! Czy rzeczywiście we Wrocławiu nie ma innych sklepów, czy masz tam swoje udziały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Magda, powiedz słowo, a usunę swoje wpisy, bo nie ma sensu zaśmiecać Ci wątku bzdurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.05.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Nie agawi, nic nie musisz usuwać Dyskusja jak dyskusja, każda mile widziana:) yokasta, zgodzę się z agawi w kwestii tego, że strasznie osobiście bierzesz do siebie każdą uwagę dotyczącą ikei. Zauważyłam, że na różnych wątkach, jak tylko ktoś napomknie, że ikei nie lubi, zaraz się zjawiaasz i od razu stajesz w jej obronie. Po co? Każdy ma prawo do swojej opini, ma prawo ją lubić lub nie. Nie musisz przekonywać całego świata do tego, że to super sklep. Wszyscy znamy jego zalety, ale nie dla wszystkich są one priorytetem. Musisz wrzucić na luz. Najważniejsze, że ci się podoba, i nikt się nie czepia. Wynajdujesz tam fajne rzeczy, umiesz je świetnie zestawić, ale nie musisz przekonywać reszty społeczeństwa, że to jedyna słuszna droga do urządzenia swojego M;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 21.05.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ekhem, ikea ma najlepsze tarty truskawkowe EVER Właśnie kombinuję, co tu zrobić, żeby się mi z ikei przywiozła A tak w kwestii krzeseł, mnie one ani grzeją, ani ziębią, ale ja mam teraz radar na łazienki, cała reszta dla mnie nie istnieje Madziu, trochę mi skali brakuje: one są szerokie jak dziadkowe fotele czy raczej wąskie, coś jak "jadalniaki" na jeden półdupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.05.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 wyanna, cały tyłek z pewnością się zmieści:) Nawet ten większy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.05.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ekhem, ikea ma najlepsze tarty truskawkowe EVER Właśnie kombinuję, co tu zrobić, żeby się mi z ikei przywiozła I śledzie Jak ktoś lubi oczywiście Ja nie przepadam, ale staram się polubić, bo są mega zdrowe (kwasy omega, wieczna młodość itp.) i podobno jak matka je w ciąży, to dziecię rodzi się mądrzejsze Więc zawczasu się przyzwyczajam A te z Ikei - muszę przyznać - naprawdę mi smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 A te zdjecia z pierwszej strony to był przykład stylu, w jakim będę szukać, i te się w ten styl świetnie wpisują. Wątpie, żebym trafiła taki model w Polsce (choć i w ten który trafiłam - wątpiłam;)). Ale nawet jeżeli, to bym się zastanowiła, bo takie wygone na pewno by nie były:lol2: Magdo, skoro w PL można kupić zegarek Chopard-201 carat i Rolls-Royce'a, to każdy fotel też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 21.05.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 (edytowane) Przeczytalam dyskusje:P fotele mi sie nie podobaja dla mnie bardzo tandetne skora wyglada jak cos na styl imitacjidrewno jak sosna ktora ma udawac egzotykno i wielkoscfotel mial byc salonowy ale musi sie zmiescic w m2 wiec pomiejszylioczywiscie jesli do okola beda same super meble i przedmioty to jakos sie wpasujaale chyba nie o to chodzi by kupic cos co musi sie bronic innym dodatkiem(szczegolnie u Ciebie)wolala bym kupic cos uzywanego i oddac do renowacji co do IKEAdo kiedy beda tam tanie meble ktorych odpowiedniki trudno znalesc w takiej ceniebedzie na nia jak ktos napisal moda Edytowane 21 Maja 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 21.05.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 szybki przyklad ktos chce za jeden niecale 900zl moim zdaniem super juz po renowacji http://allegro.pl/2-fotele-niepowtarzalne-i1619397456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 21.05.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 (edytowane) dajcie juz spokoj:) wywnioskowalam ze nie ma sensu pytac o zdanie forumowiczow jesli chodzi o rzecz ktora sie nam bardzo podoba bo wychodza takie dyskusjea magda i tak pewnie zdania nie zmieni co do foteli dla dobra sprawy zmieniam tematznalazlam super kafle do swojej kuchni (szaro-bezowe duze cegielki bez fazowania, szkliwione) i jestem przeszczesliwanie ma ich w necie wiec sie nie pochwale;) taki off top dla zalagodzenia sytuacji;) tak mi sie podobaja fotele wstawione przez mnie ze zastanawiam sie na kupnem hahaale nie mam na nie miejsca obejde sie pewnie smakiem Edytowane 21 Maja 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 21.05.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 szybki przyklad ktos chce za jeden niecale 900zl moim zdaniem super juz po renowacji http://allegro.pl/2-fotele-niepowtarzalne-i1619397456.html Rany, Ooliwka, świetne te fotele! No i jest jeszcze sofka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 21.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 tez jestem zachwyconaale ja potrzebuje 2 sof ewentualnie foteli z super wygodna sofaa ta nie wyglada na taka haha ale naprawde fotele sa piekne!! ciekawe czy szybko znajda kupca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts