Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Oczywiście chwilę się zastanawiali - zabrał czy nie zabrał? trzech się tam zbiegło, ale wyszło, że nie!:wave:

:lol2: Już Cię widzę w akcji:lol2: Całe szczęście, że kamień się znalazł:cool:

Mam nadzieję, że rzeczywiście ten drugi to prawdziwy fachowiec- szkoda tylko, że pierwszy zabrał się za robotę, która go wyraźnie przerosła :bash:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam, ale się usmiałam - "moda na ikea". Ikea nie jest modna, ludzie są w niej od zawsze i pewnie zawsze będą. Dlaczego? Bo taka przeciętna sofa kosztuje tam 800-900 zł a nie 10 000 i to cała tajemnica :D nic z modą nie mająca wspólnego. Sztuką jest dobrać wszystko i zmieszać tak, żeby pasowało - niezależnie od tego, gdzie się kupi elementy układanki. Rzeczami z ikea może i można umeblować cały dom, tylko kto tak robi? :) Większość z nas, nawet na forum ma zaledwie parę mebelków albo przedmiotów :D i tyle. Przyznaję, w gościnnym się nie staram i oprócz listew, podłogi i farby to ikea rządzi, ale nie ze względu na modę :D Pardon Madzia za offtopic troszkę.

Ja też się uśmiałam yokasta;) Jest moda na Ikea, 10-15 lat temu ludzie kupowali Swarzędza i też u wielu był podobny wystrój:D:D (czytaj taki sam). Sztuką jest znaleźć mebel, którego pochodzenie trudno odgadnąć. Jeden znajdzie to na targu staroci, inny w luksusowym sklepie, który z racji wysokich cen nie jest oblegany. Wtedy jest zawsze różnorako:cool: Tym bardziej, że wybór sklepów jest teraz ogromny, wystarczy trochę więcej inwencji twórczej;)

Sorki Madzia, za dyskusję, ale sama rozumiesz, że to z yokastą:lol2:

Twoim zdaniem 10 domów mających ektorpa będzie z założenia wyglądało tak samo. A gdzie dodatki, inne meble, baza jaką jest podłoga i ściany, oświetlenie. Nie jeden przedmiot tworzy pomieszczenie ani tym bardziej dom. Różnorakość nie jest antagonizmem do popularnych modeli mebli.

Inwencja twórcza to raz, ale jeśli podoba Ci (a raczej mi) się TAKI WŁAŚNIE wzór sofy to mam szukać jakiejkolwiek innej, żeby było oryginalnie a każdy znajomy mnie pytał gdzie kupiłam? Gdzie tu sens?

Nie mówię o osobach, które kupują bo tak łatwiej, lepiej, szybciej. Piszę o takich, którym to się faktycznie podoba i potrafią wkomponować dany element w zupełnie inne otoczenie. Czemu tego nie bierzesz pod uwagę?

P.s. Co to jest Swadzędz :o pierwsze słyszę, bo nie miałam do czynienia :lol2:.

Już nie mówię, że nie wiem o co Wam chodzi z ambasadorstwem. Patrzę obiektywnie - dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Nie trzeba być ani omnibusem ani ambasadorem, żeby sobie odpowiedzieć.

Nie wiem dlaczego yokasta zawsze bierzesz wszystko tak osobiście. Jak ci pasuje, że inni mają podobne meble do Twoich to super. I nie doszukuj się drugiego dna. Skoro obie z Magdą mamy wrażenie Twojego ambasadorstwa to coś w tym jest, Przemyśl to. :)

Co to jest Swarzędz? Fabryka mebli, w której się zaopatrywali nasi rodzice i ich znajomi oraz znajomi znajomych. Też szli na łatwiznę. Inna sprawa, że 15 lat temu nie było takiego wyboru jak jest dziś.

Policz ile rzeczy kupiłaś w Ikei? Czy to nie uzależnienie? Gwarantuję Ci, że znalazłabyś w podobnych cenach inne- niektóre ładniejsze (masz chociażby przykład Magdy, która pokazała świetną alternatywę do mebla z Ikei).

Tyle w temacie. Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. I to znowu n/t Ikea.;)

No nie, argument żeby czegoś nie kupować bo inni też mają jest faktycznie nie do zbicia. Oryginalnych domów na tym forum jest może 2 lub 3. Niestety.

Nikt Ci nie każe ze mną dyskutowac, prowadziłyśmy sobie z Magdą spokojną rozmowę - zawsze w takich momentach pojawia się adwokat :lol2:.

Wiesz do czego ta kur*a była? Do słowa uzależnienie :lol2: - rozpędziłaś się trochę.

Dobranoc.

Kochana, chyba coś Ci się pomyliło- Ty powiedziałaś swoje sławne :goodnight:, a ja wyraziłam swoją opinię n/t foteli i to Ty się wcięłaś ponownie wracając- jak zwykle zresztą;) A moje słowo na K było okrzykiem zdziwienia, więc o co Ci chodzi z tym rozpędzeniem? Czasami Cię nie rozumiem, ale zauważyłam jedną zależność- ktokolwiek napisze coś złego na temat Ikei, stajesz w roli obrońcy! Czy rzeczywiście we Wrocławiu nie ma innych sklepów, czy masz tam swoje udziały?:lol2:

Nie agawi, nic nie musisz usuwać;) Dyskusja jak dyskusja, każda mile widziana:)

yokasta, zgodzę się z agawi w kwestii tego, że strasznie osobiście bierzesz do siebie każdą uwagę dotyczącą ikei. Zauważyłam, że na różnych wątkach, jak tylko ktoś napomknie, że ikei nie lubi, zaraz się zjawiaasz i od razu stajesz w jej obronie. Po co?;) Każdy ma prawo do swojej opini, ma prawo ją lubić lub nie. Nie musisz przekonywać całego świata do tego, że to super sklep. Wszyscy znamy jego zalety, ale nie dla wszystkich są one priorytetem. Musisz wrzucić na luz. Najważniejsze, że ci się podoba, i nikt się nie czepia. Wynajdujesz tam fajne rzeczy, umiesz je świetnie zestawić, ale nie musisz przekonywać reszty społeczeństwa, że to jedyna słuszna droga do urządzenia swojego M;):lol2:

Ekhem, ikea ma najlepsze tarty truskawkowe EVER :D Właśnie kombinuję, co tu zrobić, żeby się mi z ikei przywiozła ;)

A tak w kwestii krzeseł, mnie one ani grzeją, ani ziębią, ale ja mam teraz radar na łazienki, cała reszta dla mnie nie istnieje :) Madziu, trochę mi skali brakuje: one są szerokie jak dziadkowe fotele czy raczej wąskie, coś jak "jadalniaki" na jeden półdupek?

Ekhem, ikea ma najlepsze tarty truskawkowe EVER :D Właśnie kombinuję, co tu zrobić, żeby się mi z ikei przywiozła ;)

I śledzie :yes: Jak ktoś lubi oczywiście :) Ja nie przepadam, ale staram się polubić, bo są mega zdrowe (kwasy omega, wieczna młodość itp.) i podobno jak matka je w ciąży, to dziecię rodzi się mądrzejsze :lol2: Więc zawczasu się przyzwyczajam ;) A te z Ikei - muszę przyznać - naprawdę mi smakują :yes:

A te zdjecia z pierwszej strony to był przykład stylu, w jakim będę szukać, i te się w ten styl świetnie wpisują. Wątpie, żebym trafiła taki model w Polsce (choć i w ten który trafiłam - wątpiłam;)). Ale nawet jeżeli, to bym się zastanowiła, bo takie wygone na pewno by nie były:lol2:

Magdo, skoro w PL można kupić zegarek Chopard-201 carat i Rolls-Royce'a, to każdy fotel też :)

Przeczytalam dyskusje:P

fotele mi sie nie podobaja dla mnie bardzo tandetne

skora wyglada jak cos na styl imitacji

drewno jak sosna ktora ma udawac egzotyk

no i wielkosc

fotel mial byc salonowy ale musi sie zmiescic w m2 wiec pomiejszyli

oczywiscie jesli do okola beda same super meble i przedmioty to jakos sie wpasuja

ale chyba nie o to chodzi by kupic cos co musi sie bronic innym dodatkiem

(szczegolnie u Ciebie)

wolala bym kupic cos uzywanego i oddac do renowacji

co do IKEA

do kiedy beda tam tanie meble ktorych odpowiedniki trudno znalesc w takiej cenie

bedzie na nia jak ktos napisal moda

Edytowane przez ooliwka

dajcie juz spokoj:)

wywnioskowalam ze nie ma sensu pytac o zdanie forumowiczow jesli chodzi o rzecz ktora sie nam bardzo podoba

bo wychodza takie dyskusje

a magda i tak pewnie zdania nie zmieni co do foteli

dla dobra sprawy zmieniam temat

znalazlam super kafle do swojej kuchni (szaro-bezowe duze cegielki bez fazowania, szkliwione) i jestem przeszczesliwa

nie ma ich w necie wiec sie nie pochwale;)

taki off top dla zalagodzenia sytuacji;)

tak mi sie podobaja fotele wstawione przez mnie ze zastanawiam sie na kupnem haha

ale nie mam na nie miejsca obejde sie pewnie smakiem

Edytowane przez ooliwka