Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena domu szkieletowego/kanadyjskiego

marlena901

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że nie jest łatwo odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Widziałam oferty od 1000 zł za m2 oraz takie za 4500 pln za m2. Nie da się odpowiedzieć na takie ogólne pytanie bo wszystko zależy od tego jaki ma być standard wykończenia oraz nie ukrywajmy jakość materiałów.

"cawir"

rozumiem, że cena 45tyś to cena robocizny - tak?

ale co rozumiesz pod pojęciem - postawienia szkieletu??

"zbyszek57"

Głównym materiałem stosowanym do budowy domów o konstrukcji szkieletowej jest drewno sosnowe

Materiałem konstrukcyjnym przy budowie domów o lekkiej konstrukcji szkieletowej jest drewno sosnowe stosowane na główne elementy konstrukcji ściany, stropów i dachów. Drewno świerkowe można stosować na słupki ścian.

Drewno przeznaczone na konstrukcję budynku winno spełniać wymogi wytrzymałościowe zgodnie z obowiązującymi normami. Drewno winno być suszone komorowo, czterostronnie strugane, z zaokrąglonymi lub sfazowanymi krawędziami, o wilgotności maksimum 18 %

Drewno winno być bez śladów kory, zarobaczenia, sinizny i zgnilizny, pozbawione dużej ilości sęków, pęknięć, krzywizny i wichrowatości.

Projekt Z500 typ Z8 bez poddasza użytkowego

Projekt ProArte G60 -

Doprojektowany łącznik

Łącznie 180m2 z wykończeniem ok 270tyś

pozdrawiam