Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

schody

Recommended Posts

hmm

tez mnie to interesuje:) dobrze ze podjales ten temat. ja tez wybralam drewniane schody ale z tego powodu ze wydaje mi sie ze i tak jest to tansze niz betonowe, ktore najpierw trzeba wylac a potem okleic drewnem lub plytkami. Ale niech wypowiedza sie Ci co juz maja za soba impreze schodkowa:) :l

oj ta budowa

Schody są wygodne, ale mam szeroką klatkę. Stopnie są prawie metrowe. 17 stopni bez spocznika. Zawijane i dopasowane do wielkości klatki. Oznacza to, że stopnie zakręcające są trójkątne, przy ścianie bardzo szerokie. Jestem po przeprowadzce i nie mam w domu internetu :( z tego powodu łatwiej mi pisać niż wysyłać fotki.

Schody dębowe (17 sztuk) + szklana balustrada=12 tys. zł. D o tego doszedł koszt schodów "prowizorycznych " na czas budowy.

To mają moi znajomi.

Ja się zdecydowałam na wylewane, bo odpadł mi problem komunikacji na 1-e piętro i chcę mieć marmur. Koszt marmuru ok. 5 tys. + robocizna- 80 zł za stopień.

Schody dębowe (17 sztuk) + szklana balustrada=12 tys. zł. D o tego doszedł koszt schodów "prowizorycznych " na czas budowy.

To mają moi znajomi.

Ja się zdecydowałam na wylewane, bo odpadł mi problem komunikacji na 1-e piętro i chcę mieć marmur. Koszt marmuru ok. 5 tys. + robocizna- 80 zł za stopień.

80PLN za stopien marmurowy? :o to taniej niz drewno.

ja slusarzowi mialem zaplacic 200PLN za stopien nie liczac wykonczenia.

Hej,

byliśmy ostatnio w Krynicy - miejscowy stolarz akurat wykańczał schody u gospodarzy-buk parzony-250PLN/stopień! (fakt że szerokie 1,30 czy 1,40m)

co gorsza ktoś w Krakowie potwierdził mi, że to normalna cena :o

my swoje pierwsze schody zrobilismy po 100PLN/stopień, ale to bylo 8 lat temu!

Pozdr.Aga

szadam jakie masz wymiary klatki schodowej .Mam klatke schodową ,2.3m x2.3m i wys 3.05 m.Stolarz powiedział że schody bedą wygodne (ale czy tak będzie nie wiem).Wyliczył mi koszt dębowych schodów na 7000 zł z balustradą ok. 3mb. i montażem.Byłem w firmie Ritnal ale tam za schody bukowe zaśpiewali 12 000 zł.Pozdrawiam Wiech.