agnikkrol 26.02.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Wiem że schody wewnętrzne drewniane to droga impreza . Ale jakie macie doświadczenia ze schodami. Zlecić to stolarzowi czy zdać się na jakąś firme? Ile orientacyjnie mogą kosztować takie schody z parteru na piętro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 26.02.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 hmm tez mnie to interesuje:) dobrze ze podjales ten temat. ja tez wybralam drewniane schody ale z tego powodu ze wydaje mi sie ze i tak jest to tansze niz betonowe, ktore najpierw trzeba wylac a potem okleic drewnem lub plytkami. Ale niech wypowiedza sie Ci co juz maja za soba impreze schodkowa:) :l oj ta budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 26.02.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Mnie dębowe (grub.4 cm) szerokość 120 - kosztowały 100,- Pln od sztuki (robi stolarz w Częstochowie).Balustrada - tralki najtańsze okazały się w Castoramie, ale nie pamiętam ile. Razem - za komplet 5.000 PLn, z zalożeniem, pomalowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 26.02.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ja drewniane wybrałam bo wydają mi się dużo ładniejsze. Lżejsze, ładnie zrobione wyglądają tak efektownie jak dobry mebel Tylko cena poraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 26.02.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ja mam jesionowe w kształcie U. tzn są zawijane. PIĘKNE. w sumie zapłaciłem 8000 z montażem. Na piętrze i przy części schodów są poręcze.Trochę trzeszczą, ale ponoć pierwszy sezon grzewczy tak na nie wpływa, a wykonawca powiedział, że wosną to wyeliminuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 26.02.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 SZADAM ,piękne,ale czy wygodne? są bez czy ze spocznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 26.02.2004 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ja też mam mieć w kształcie U nie masz może zdjęć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.02.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ja też mam mieć w kształcie U nie masz może zdjęć??? A może http://www.atriumsystem.com.pl/index.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 26.02.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Schody są wygodne, ale mam szeroką klatkę. Stopnie są prawie metrowe. 17 stopni bez spocznika. Zawijane i dopasowane do wielkości klatki. Oznacza to, że stopnie zakręcające są trójkątne, przy ścianie bardzo szerokie. Jestem po przeprowadzce i nie mam w domu internetu z tego powodu łatwiej mi pisać niż wysyłać fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.02.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 szadampostaraj sie o fotki bo ja chetnie tez by je zobaczyl w najblizszych tygodniach musze zamowic. podlage mam tez jesionowa wiec u mnie jak ulal ale najbardziej interesuje mnie konstrukcja twoich schodow. bede mial zabiegowe w klatce schodowej 2m X 2m. chcialbym je montowac do scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Schody dębowe (17 sztuk) + szklana balustrada=12 tys. zł. D o tego doszedł koszt schodów "prowizorycznych " na czas budowy.To mają moi znajomi.Ja się zdecydowałam na wylewane, bo odpadł mi problem komunikacji na 1-e piętro i chcę mieć marmur. Koszt marmuru ok. 5 tys. + robocizna- 80 zł za stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.02.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Schody dębowe (17 sztuk) + szklana balustrada=12 tys. zł. D o tego doszedł koszt schodów "prowizorycznych " na czas budowy. To mają moi znajomi. Ja się zdecydowałam na wylewane, bo odpadł mi problem komunikacji na 1-e piętro i chcę mieć marmur. Koszt marmuru ok. 5 tys. + robocizna- 80 zł za stopień. 80PLN za stopien marmurowy? to taniej niz drewno. ja slusarzowi mialem zaplacic 200PLN za stopien nie liczac wykonczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.02.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Mam ogromna prosbe do wszystkich: jesli juz podajecie konkretne rozwiazanie z cenami itd (bardzo fajnie) to podajcie takze autora rozwiazania albo firme, ktora wykonala.dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 26.02.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 ja mam takich znajomych stolarzy, ale namiary dam jutro, acha mieszkam koło Konina.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 26.02.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Zamówiłam już schody w firmie RINTAL. cena 10 000 zł, no i chyba będą ładne . Rintal oferuje schody z drewna litego i ze sklejki bukowej. Poszukaj na http://www.rintal.pl - wypełnij formularz a firma odezwie się do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Tom Soyer80 zł za obłożenie 1-ego stopnia marmurem. Sam kamień ok.5 tys. To i tak wyjdzie mnie o połowę taniej niż schody drewniane.Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 27.02.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Jak pisałem w domu nie mam łącza i jak się okazało pozapominałem haseł itd do mojej strony w onecie. Ale pracuję na tym. Może zdołam pokazać Wam parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 27.02.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Hej, byliśmy ostatnio w Krynicy - miejscowy stolarz akurat wykańczał schody u gospodarzy-buk parzony-250PLN/stopień! (fakt że szerokie 1,30 czy 1,40m) co gorsza ktoś w Krakowie potwierdził mi, że to normalna cena my swoje pierwsze schody zrobilismy po 100PLN/stopień, ale to bylo 8 lat temu! Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 27.02.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 szadam jakie masz wymiary klatki schodowej .Mam klatke schodową ,2.3m x2.3m i wys 3.05 m.Stolarz powiedział że schody bedą wygodne (ale czy tak będzie nie wiem).Wyliczył mi koszt dębowych schodów na 7000 zł z balustradą ok. 3mb. i montażem.Byłem w firmie Ritnal ale tam za schody bukowe zaśpiewali 12 000 zł.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts