Miraś1719508413 29.01.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam zakupilem kociol Defro Duo Uniczyli moge palic peletem/owsem ekogroszkiem lub wszystkim co popadnie chcialbym palic peletami ,chodzi mi o to zeby miec czysto w kotlowni, moje pytanie jest takie czy ma ktos taki kociol? jak sie sprawuje itp? czy taki piec spala tyle samo ekogroszku co pelett? dom przedwojenny wyremontowany mury gr 40cm z cegly pelnej docieplone styropianem 15 cm , a scian polnocna 20cm na przeklad czyli 8+7 i 10+10fundamenty 8cm styrodurposadzka na parterze 20cm keramzytustrop drewniany na legarach 20cm welny Rockwool toprock + folia metalizownapodddasze 30cm welny 20+ 10 Rockwool toprock + folia metalizowanaokna pcv 3 szybowe powierzchnia 210m2 aha piec bedzie mial za zadanie ogrzac dom + ciepla woda latem solar i kominek (jeszcze nie wiem jaki) z ciekawosci pytam sie ile wyniesie spalanie ekogroszku lub pelett temp w domu ok 22 stopni wczesniej mieszkalem/mieszkam z rodzicami maja piec na wszytsko dom pow 300m2 z poczatku lat 80 dostateczna izolacjaspalamy na sezon tj 6 miesiecy 3 tony wegla + drzewo na rozpalke w domu jest cieplo ponad 23 stopnie zastanawiam sie czy mi wystarczy 3 tony ekogroszku lub peletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts