newyork 29.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Zmieniłem ogrzewacz gazowy Junkers 20-letni ,na nowoczesny.Model popularny,jeden z wielu jakie można spotkać na wystawach sklepów tak to powiem. O ile Wam spadły rachunki za gaz po zmianie takiego pieca? Słyszałem,że nawet o połowę tylko niewiem czy to prawda :/ Dodam,że "sprawność" tego pieca wynosi 87% według specyfikacji producenta.Rodzina 3 osobowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 29.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Przez samą zmianę urządzenia rachunki się nie zmienią. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 29.01.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Po 1 dlaczego? Po 2 nieznasz sie Po 3 może mylisz z ogrzewaniem nie wody,a mieszkań...Ogrzewacze gazowe,te z lat komuny,to zazwyczaj Junkersy.Zużycie gazu i oddana z nich ciepła woda,a ta sama praca w ogrzewaczu gazowym najzwijmy to "współczesnym" to jak porównanie Żuka,który spalał xxx litrów benzyny na 100km ,do Golfa 1.9 TDi który pali minimalnie 4 litry na 100km.Niewiem czy wiesz ocb ale inaczej nie umie tego wytłumaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 ad1. dlatego, że konstrukcyjnie palnik w tych urządzeniach nie zmienił się od kilkudziesięciu lat, jedynie palnik pilota nie musi się palić non stop ale jeśli ktoś np. gasił jak nie korzystał to i tak nie ma to znaczeniaad2. nigdzie nie pisałem, że się na tym znamad3. ogrzewanie mieszkań odbywa się zazwyczaj przez ogrzewanie wody która póżniej płynie w kranie lub grzejnikach, często dzieje się to za sprawą jednego palnika.Tematy motoryzacyjne są mi bardzo bliskie jednak porównywanie spalania beznynowej furgonetki do osobowego diesla jest lekko rozstrzelone. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 30.01.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ty masz teorie,a ludzie maja praktykę i tym drugim rachunki spadają ...tylko nie Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Cieszę się, że jest tak duża wiara w moc i sprawność urządzeń i w mniejsze rachunki. Przypadki które znam nie zauważyły różnicy po zainstalowaniu nowego "Junkersa". pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts