mammeza 29.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie, na które nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Nasz domek ma spadzisty dach - chcemy zrobic w nim wystawki z obu stron . Czy potrzebne jest na to pozwolenie? Dodam ,ze nie jest to domek zabytkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 29.01.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mammeza 29.01.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź , A czy pozwolenie jest płatne? i ile czeka się na decyzję?i czy potrzebne są na to jakies mapki Edytowane 29 Stycznia 2011 przez mammeza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 30.01.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Zmiany, o których piszesz dotyczą zmiany konstrukcji dachu. Do ich przeprowadzenia potrzebny jest projekt budowlany, sporządzony przez osobę upoważnioną. Więc to kosztuje. Sam przebieg sprawy o wydanie PnB w urzędzie nie kosztuje nic i może wg ustawy trwać do 60 dni. Czas oczekiwania zależy od lokalnych warunków.Najlepiej skontaktować się z osobą, która ma uprawnienia w zakresie konstrukcji (najczęściej architekt) i spytać się o koszty przygotowania projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mammeza 30.01.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dziekuję bardzo - zawsze z taką pomocą lepiej się wszystko załatwia. A jeszcze tak mi nachodzi pytanie . to jest dom bliźniak (dwa domy ze sobą złączone) czy potrzebna jest zgoda sąsiada na taką przebudowę dachu? Oczywiście dach jest w 100% moją własnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 31.01.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na pewno projekt musi obejmować cały dach, jeżeli jest to jedna konstrukcja (połać). Co do sprawy z sąsiadem to nie wiem.Najlepiej zadzwonić do wydziału budownictwa w starostwie powiatowym, tam wszystko powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts