daniellka 29.01.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, wydaje mi się, że przeczytałam już wszystkie posty, ale nadal nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W lipcu 2010 r. wymurowaliśmy dom (ściany nośne), we wrześniu został przykryty dachem. Od tej pory wszystko schnie Na wiosnę ruszamy z dalszymi pracami. Ile czasu trzeba poczekać na wyschnięcie ścianek działowych, żeby kłaść suche tynki przy założeniu, że będą z połówek suporexu ? I jak wygląda to przy tynkach tradycyjnych cementowo-wapiennych? Czy czas oczekiwania zależy od tego, czy są to ścianki murowane zaprawą cementowo-wapienną, czy klejone? Czy po wymurowaniu ścianek i położeniu tynków mokrych, dom powinien "przestać" kolejną zimę, żeby wszystko dokładnie wyschło? Z góry dziękuję za odpowiedzi Edytowane 30 Stycznia 2011 przez daniellka pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 29.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja tez murowałem w lipcu, dach we wrześniu. Tynki planuje po 15 lutego i niech sobie powoli schną. W czerwcu wylewki i dalsze wykańczanie. Plsnuje wejść na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniellka 29.01.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 My niestety nie posiadamy jeszcze wymurowanych ścianek działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 31.01.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 dzialowki wyschna szybko gdy beda stawiane z suchych pustakow, beda pod dachem, troche przeciagu beda mialy podejrzewam ze 2-3 dni pod suchy tynk, wiec elektryka moze zejsc dluzej z instalacja ogolnie nie polecam plyt g-k na sciany, tylko tynk tradycyjny - gipsowy tez moze byc i oba lubia schnac powoli a mozna je klasc na drugi dzien wnet po wymurowaniu (wyjatek gdy przemoczone pustaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts