agnikkrol 26.02.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Co myslicie o podwieszanym kibelku?. Napewno fajnie wyląda ale jak z jego awaryjnościa? Nikt nie musiał pruć ściany bo spłuczka się zaciełą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.02.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 nikt bo do spłuczki jest dostęp od strony przycisku, tak to wszystko jest urządzone że masz dostęp do wszystkiego. ale za to jaka wygoda i powiedziałbym że bardziej higieniczne ale to moje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.02.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Dokładnie tak jak napisał januszek .Bez problemu można wymyć szmatką całą posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 26.02.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Tez bede takie miec. Najbardziej mi sie podoba to, ze mozna miec z kafelkow taka ladna półeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.02.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Tez bede takie miec. Najbardziej mi sie podoba to, ze mozna miec z kafelkow taka ladna półeczkę Z kafelków? A może z dębiny, jesiona..... zastanów się. Wygląda to całkiem sympatycznie. Może być także marmur, granit....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 26.02.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Tyle, że droższe bo stelaże musisz kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 26.02.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 U nas w bloku jest 8 lat. I jest OK z myciem. Awarii żadnych. A nad spłuczką zrobiliśmy sobie gustowną szafę do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.02.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Tyle, że droższe bo stelaże musisz kupić. Stary, szynka też jest droższa od salcesonu..... Ale pomimo tego od czasu do czasu na szczęście szynkę też się je..... agnikkrol - zadała pytanie dot. awaryjności sprzętu a nie jego kosztów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.02.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Sprzęt jest mało awaryjny (zakładając, że kupi się odpowiednie stelaże - na wszelki wypadek odżałowałem i kupiłem geberita) i wygodny w sprzątaniu. U nas w łazience zrobiliśmy także meble podwieszane - w tym szafkę do umywalki - po pierwszym sprzątaniu utwierdziliśmy się w słuszności naszych fanaberii.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 03.03.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 nie musi być Geberit, ale dobrze by było,gdyby stelaż miał regulowaną wysokość - ludziska teraz rosną duże.......mam podwieszany kibelek i umywalkę od 4 lat (bez awarii)- sprzątanie jest znacznie łatwiejszeDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 04.03.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 kolo robi cos fajnEGO - niby wisi a stoi czasami u znajomych ktorzy maja WC wiszace od kilku lat obwieszanie sie na stelazu co widac na fudze lub polaczeniu kibelka ze sciana. nie wiem czy to wina stelaza, kiepskiego montazu czy ciezkich uzytkownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 04.03.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 nie musi być Geberit, ale dobrze by było,gdyby stelaż miał regulowaną wysokość - ludziska teraz rosną duże....... mam podwieszany kibelek i umywalkę od 4 lat (bez awarii)- sprzątanie jest znacznie łatwiejsze Danka wiekszosc kibelkow ma dedykowane stelaze i watpie ze wszytskie pasuja do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 04.03.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Właśnie Tom,mam porcelanę duravit, a oni polecają geberita...Stąd ten wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.03.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Ja mam wiszący od trzech lat i przyznam się, że spodziewałam się większej satysfakcji. I jako doświadczony użytkownik jednego i drugiego powiem wam, że stojący też może być ładny i też da się posprzątać. Bez większej różnicy. A jeśli bez różnicy to po co przepłacać? Ja drugi raz - mimo ogólnego zadowolenia - nie dam się naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Popieram Anię w 100 %. Przy planowaniu łazienek byłam zdecydowana na kibelki i bidet podwieszany.Bo ładny i modny, wszyscy takie mają - to były moje argumenty za. Ale kiedy zaczęłam się rozglądać za konkretnymi modelami okazało się ,że osprzet do tego rodzaju muszli wychodzi drogo. Geberit 3x min700 zł to daje 2100 zł. Do tego dwa przyciski razem 350 zł. Dwa kibelki z deską min 600 zł każdy, bidet około 400 zł. Razem daje to 4050 zł. A zwykłe dwa kible + bidet "stojące" to średnio z deskami 1500 zł. Różnica jest duża . U mnie zwyciężyła ekonomia. Za różnice będę miała kostkę brukową na podjeździe ( 70 m2). A tak na prawdę w ciągu doby może 10 min spędzamy siedząc na kibelku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.03.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Do tego dwa przyciski razem 350 zł. ...przez co już trzeci sezon spuszczam wodę patyczkiem przez dziurę w glazurze. Chcieliśmy zaoszczędzić przynajmniej na przycisku - więc czekam cierpliwie, aż mąż znajdzie czas i taki przycisk z resztek drewna mi zrobi. A ta dziura z patyczkiem nawet już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 05.03.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Wybieram zwykły kibel stojący, tzw. kompakt. Jest tańszy, łatwiej coś tam naprawić, nie ma obaw o stabilność i wcale nie jest brzydszy (tym bardziej że jak na nim usiąść, to niewiele widać Już parę razy naprawiałem kibelki i nie chciałbym grzebać w środku przez otwór do przycisku. Nie mam sprawności ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 07.03.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Ja mam zamiar zainstalować wiszący w naszej łazience na górze i stojący dla gości.Koszty większe ale łatwość sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.03.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 A tak na prawdę w ciągu doby może 10 min spędzamy siedząc na kibelku. No nie mów, że latacie do sławojki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.03.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Ja zdecydowałam się na podwieszane,zdecydowanie optycznie zajmują mniej miejsca i można ciekawiej zaaranżować łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts