Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie

Recommended Posts

• 4 months później...
Gość monika996
ja bym zostawiła kuchnię z tym słupkiem przy wejsciu do spiżarni.obok w trej linii dałabym zlew . potem tam gdzie jest zlew dałabym płytę. mam wyspę tak jak ty i w niej długą płytę . wyspa ma 2, 10 . i jest za mało miejsca do jedzenia dla 3 osó.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Czy w strukurze okien nie widać różnicy między pcv a aluminum?Podobnie jak u Ciebie chciałam zrobić aluminiowe okna (duże przeszklenia) a pozostałe mniejszcze zrobić z pcv. Czy rzeczywiście idzie dobrać ten sam kolor pcv i aluminium?

Proszę o wszelkie rady dotyczące połączenia tych dwóch materiałów

Z góry dziękuję

• 3 weeks później...

Dom jest przepiękny...aż brak mi słów :-)

Podjęłam decyzję, że połączę astolarkę aluminium na parterze z pcv na piętrze -tak jak u Ciebie. Myślę, że jest to najlepsze rozwiązanie.

Dałam okna do wyceny do różnych firm między innymi do nexbou i oknoplast ( system aluprof) . Oferują oni sytem MB 60 i MB 70.....i mam dylemat, który wybrać?

Zastanawiam się również na strukturą okien pcv na piętrze. Kolor okien dobrałam natomiast jeden z przedstwicieli wspomniał mi, że struktura gładka pcv jest bardzo delikatna i często ulega zniszczeniu więc proponuje mi strukturę drewnopodobną.

Osobiście bardziej podoba mi sie gładka ale nikt z znajomych nie ma takiej w oknach w kolorze i nie potrafię zweryfikować czy faktycznie są one tak delikatne