Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie KOMENTARZE

dakula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

pisz pisz o energetyce, ja tez mam problemy z przylaczami i nie wiem, jak rozwiazac problem, moze w kupie sie wymysli sposob na nich :)

pozdrawiam!

kjut - ja Ci szybko napiszę, co z energetyką:

1. dzwoń po informację, pytaj z kim rozmawiasz, zapisz imię nazwisko, stopień służbowy i datę rozmowy z godziną włącznie (serio to piszę!!!)

2. zadaj konkretne pytania, spisuj odpowiedzi, doprecyzowuj, jeśli nie odpowiadaja jasno (a nie odpowiadają)

3. żądaj podania terminów wykonania, jesli odmawiają, proś o wyjaśnienia (jeśli nie chcą podać przez tel. napisz taką prośbę i wyślij)

4. jeśli cokolwiek sie opóźnia, dzwoń znowu

5. zaoferuj pomoc - ja latałam za uzgodnieniami, dałam im mapę do projektu

6. dzwoń i proś o telefon do firmy wykonującej (bo to robią podwykonawcy)

7. wyślij pozwolenie na budowę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (skan/ksero) i oświadczenie, że budowa w toku

8. w ostateczności napisz skargę na opieszałość instytucji albo konkretnej osoby (u nas cudo to zdziałało - ale nie myśl, że taka zołza jestem - gość mnie wpuścił w maliny, naobiecywał a potem się wycofał, to napisałam skargę personalnie na niego)

9. kiedy fizycznie pociągną kabel, nadal dzwoń i pytaj

10. jeśli masz blisko, możesz czasem ich odwiedzić zamiast dzwonić :)

• 3 weeks później...

Dakula, cudne Twoje wizualki, piękny dom się zapowiada! Duże okna i hol na górze z wielką witryną bardzo kojarzą mi się z moim projektem ;) Tyle że ja wizualek jeszcze nie mam, a i wyobraźnię przestrzenną kiepską, więc może głupoty piszę :lol2:

Staram się doszukać Twoich rzutów, ale nigdzie nie widzę, mimo że były do nich komentarze. Czy one gdzieś są? Czy już je wycięłaś? Mam jeszcze szansę popatrzeć?

No i, przede wszystkim, jestem pod mega wrażeniem roślinności, którą hodujesz teraz i całej listy, którą planujesz posadzić w nowym ogrodzie :o A mi się wydawało, że moje donice na obecnym tarasie i pare pomysłów na przyszły ogród to już duży plan ;)

• 4 weeks później...