Aggula 02.02.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 witaj, Dakula! dawno mnie u Ciebie nie bylo, a zawsze chetnie wracam, szczegolnie do listy roslin ogrodowych, jestes nie do podrobienia! Tym razem powalila mnie jeszcze wizualizacja lazienki ze Starckiem! Czy to Twoja lazienka? Odlot niesamowity Doczytalam u Moni-ty, ze wpadlas na ten sam pomysl, co ja, czyli polaczenia okien alu i pvc w jednej bryle. Opisalam wlasnie u Monity, jakie rozeznanie zrobilam w temacie, zajrzyj w wolnej chwili, moze masz jeszcze inne przemyslenia, ktore chetnie poczytam Jesli chodzi o temat wentylacji, to rozpoczynam dopiero doktorat Ciekawa jestem, jaki rekuperator wybralas? Pozdrawiam i do nastepnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 04.02.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witaj Aggula wizualizacje pochodzą ze strony producenta. Odnośnie okien to jedynym dobrym rozwiązaniem jest przeniesienie się do RPA, ewentualnie Kalifornii. Nawet tzw. ciepłe aluminium ma parametry znacznie gorsze niż plastiki, a cena jego jest kosmiczna. U mnie dodatkowym elementem podrażającym są podziały w oknach. I tak jeden wykonawca zaproponował mi duże drzwi HS jako TLS110 lub jeszcze tańszy CP 130, a drugi twierdzi że tylko CP 155LS, bo drzwi ciężkie. Różnica w cenie ponad x2. Przemyślenia mam podobne jak ty. Ciepłe aluminium zabija cenowo a do tego, ma zdecydowanie gorsze parametry niż plastiki. Różnica nie jest taka wielka gdy okna nie są otwierane (ale nadal pozostaje problem z gorszymi parametrami). Ja zamierzam zrobić wycenę w jeszcze jednym miejscu ale najbliższe mi rozwiązanie to cała góra w plastiku a dół cały lub częściowo w aluminium. Robisz u siebie rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 05.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Dakula, no wiec u mnie dokladnie tak samo, tylko z Lublina zrobili mi wielka suwanke w CP 130, czy jakos tak reszta zgadzala sie tylko i wylacznie na 155 LS, argumentacja byla przekonujaca... Rolet nie robimy na poczatku, tzn na ich antywlamaniowosc nie liczymy, potem bedziemy sie zastanawiac, jak sie chronic przed sloncem. Na razie nie ma budzetu na rolety, ale przed budowa na pewno chce zdecydowac, jakie bedzie docelowe rozwiazanie, zeby miec to na uwadze. No i decyzja taka, jak u Ciebie - dol od strony ogrodu, ew jeszcze elewacja zachodnia w alu, cala reszta w pvc. Jestes zdecydowana na Reynaers, czy robilas tez wyceny w innych profilach? ij jakie profile pvc? mi bardzo zalezy, zeby od zewn imitowaly alu. Pozdrawiam mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dakula, gratuluję rozpoczęcia sezonu budowlanego! Faktycznie, czyściutko Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.03.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 O rany Ale co - murują od razu czy tylko dowieźli bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 No to się zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.03.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Pogoda ma być doskonała:D, to teraz pójdzie ekspresowo! Trzymam kciuki i podglądam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 11.03.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 No murują, to wszystko przez 3 dni. A pogoda faktycznie zapowiada się świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 11.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Super! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 11.03.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 hej nie wiem czy już znalazłaś te kanapy których masz inspirację wklejoną w dzienniku ale bardzo podobne można znaleźć w ikerze http://www.iker.com.pl/ seria Boxx-można wybrac szerokośc na 3 kostki( ale trzeba miec poduchę pod plecami) albo 2 kostki-ale już wizualnie tracą i dośc wąskie (mam własnie na 2 kostki). podłokietniki mogą być albo jako same relingi z nierdzewki albo nierdzewka i na to nakładka tak jak na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.03.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kanapy znalazłam ale cena skutecznie mnie zniechęciła. Te są faktycznie podobne i zapewne zdecydowanie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a z ciekawosci jakiej firmy ty znalazłas? jeśli to były włoskie kanapy to pewnie nic ich nie przebije aczkolwiek IKER jest polską firmą i czasem ceny też zniechęcają:)i nie pozostaje Ci nic innego jak tylko przejść sie do IKERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.03.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 To były oryginały sprowadzane do Polski przez jakąś firmę, cena od 7 do 20 tys. EURO , więc nawet linka nie zapisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.03.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dakula - cieszy taki etap, jak ściany rosną prawda? Ależ masz czyściutko na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 20.03.2012 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Oj bardzo i jeszcze to niebo nad głową, aż szkoda, że zaraz strop będą wylewać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Dakula, widziałam podobne do poszukiwanych przez Ciebie kanapy w Mebelplaście, kolekcja Livingroom. Widzę na stronie, że nazywają się Caro. Ceny na pewno mają fajniejsze Pooglądaj sobie na http://www.livingroom.eu Rzeczywiście serce rośnie na widok tych pnących się ścian, pozytywnie zazdraszczam! Powiedz, jak z oknami? Jest decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.04.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ja wybrałabym ciemniejsze, co by łatwiej się myło. Na jasnych widać każde zabrudzenie pozostawione przez wady i różne zacieki. Mam teraz białe - koszszszmarrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 03.04.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dakula, ja stawiam na ciemniejsze profile okien - jakoś tak bardziej nowocześnie i "z charakterem" takie okna wyglądają Czyli jednak zostałaś przy naszym innowacyjnym pomyśle alu na dole i pvc na górze. Ja się cały czas miotam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.04.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dakula, ja też jestem za ciemniejszym kolorem I zdecydowanie jednakowym na parterze i piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.04.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja też stawiam na ciemne. Góra i dłó identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts