Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie KOMENTARZE

dakula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

hej ja długo się wahałam jaki kolor okien wybrać czy antracyt czy bazalt (tylko takie brałam pod uwagę:) wybrałam bazalt RAL 7012 jest trochę ciemniejszy niż twój kolor. okien jeszcze nie mam i cały czas się zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam:) ale widziałam antracyt na żywo i i jak to na ciemnym kolorze widać cały kurz:) więc mam nadzieję że te szare kolory będą choć troche bardziej praktyczne:) twój też jest bardzo ładny:)

a czy mogę zapytać co planujecie położyć na górnych tarasach?czy one będą użytkowe czy tylko tworzą zadaszenie dolnych tarasów i sufit salonu?

na tarasach mają być płyty betonowe bez fug, tarasy będą użytkowe, ten przy sypialni jest cały dzień w słońcu i ma ładny widok na przyszły ogród i okoliczne działki, a wieczorem na niebo, ten od frontu chyba będzie raczej służył jako miejsce do suszenia prania

nazw lamp jeszcze nie znam ale przy kolejnej okazji się dopytam,

fajnie widać poszczególne bryły - z perspektywy czasu trochę żałuję, że nasz dom nie jest taki kubikowaty :)

co do okien - myślę, że teraz kolor jest sprawą problematyczną, potem zaś nie będzie to miało istotnego znaczenia; wzięłabym te, na które krócej się czeka (nasze zdawały mi się z początku za ciemne, potem nie zauważałam już tego, teraz mi się podobają)

a czy dach jest już gotowy? jeśli nie to czy będzie gotowy do czasu przyjazdu okien? pytam dlatego bo my czekaliśmy na okna aż będzie gotowy dach (też płaski) bo baliśmy się, ze to co będzie spływac z betonowego stropu może zniszczyć okna a szczególnie wżerać się w szyby i poniekąd mieliśmy rację bo jedna ściana musiała być docieplona wcześniej i widac po niej jakie są jaśniejsze zacieki na ścianie (na razie sam klej bez tynku)