sylwerson 20.05.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 bez szalunków robi wrażenie! duży jak to zrobiłas, że w 10 dni będą okna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 20.05.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Okna zamawiałam na raty. Pierwsze mierzenie było jakoś w połowie kwietnia, jak jeszcze pietra nie było (same aluminiowe), a plastiki zostały zamówione, według projektu. Ze względu na kolor na plastiki miałam czekać 2 miesiące. Później pomierzyliśmy plastiki ale trzy największe okna nadal musiały czekać ze względu na tarasy i domówiłam je dopiero niedawno. Jeśli chodzi o dach to jeszcze go nie ma ale jest następny w kolejce do robienia. O tym laniu się na okna nie pomyślałam ale u nas leje się tylko z tarasów, bo dach ma już wszędzie attyki. Tarasy są natomiast nieco wysunięte więc woda nie cieknie po budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 10.06.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jak tam ? sa juz okna ? Pokazuj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.06.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pięknie, czekam na okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.06.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ja też mam okna kanciaste, bez udziwnien, średnio szare idealnie gładkie:) i tez mi się podobają co prawda plastiki (buuuu) ale to juz musze przeżyć bo zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 13.06.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 U mnie są alu tylko ze względu na wielkość przeszkleń i naświetla. Lubię plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.06.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 moje drewniaki też maja czarne uszczelki - w ogóle mnie to nie razi, jest ok nie bądź taka - pokaż okna z płyta nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.06.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 U mnie są alu tylko ze względu na wielkość przeszkleń i naświetla. Lubię plastiki a ja cały czas myslałam że będę mieć okna drewniane:) ale mój J. ich nie chciał ze względu na konserwację, a poza tym w grę wchodziła też kasa ( za 20 lat jak będę musiała je wymienic to jeszcze nie zdążyłby się spłacić) jedynie co to dobrze że przynajmniej mi się podobają (myslałam, ze będzie znacznie gorzej:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 19.06.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 a jakie drewno/fornir planujesz w kuchni? bo ja myslałam nad dębem ale szczerze powiedziawszy chciałabym coś jaśniejszego tylko że w jaśniejszych barwach nic mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 22.06.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Na pierwszych wizualizacjach jest jesion i w sumie mi sie podoba ale nie oglądałam jeszcze fornirów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 24.06.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 jeśli masz za wysoką bramę to przyjklej od spodu nadproza styropian:) tani sposób na obniżenie światła wjazdu:) natomiast jeśli chcesz miec gładką bramę a hormann tego nie wykona to popytaj o bramy innych firm- wiele z nich zupelnie nie odbiega jakością od hormanna a ceną już owszem:) poza tym jeśli masz bramę na dwa samochody (ok 5m) i zostawisz te 2,75 to będziesz już wpadała w niektórych firmach w próg bram przemysłowych-więc i cena automatycznie wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 25.06.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 koktajl dzięki za rady. Brama powinna zostać w dokładnie w takim rozmiarz,e bo taka właśnie pasuje do całego budynku. Problem w tym, że architekci nie sprawdzili czy da się ją zrobić jako gładką. Jeśli się nie da, to bedę oczywiście szukała u nnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.06.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dakula, efekt wysokiej bramy można podobno uzyskać stosując nad nią tzw. ślepy profil z takiego samego materiału. Takie między innymi rozwiązanie proponował mój architekt. Tematu nie zgłębiałam, bo to nie ten etap, poza tym, jako zwolenniczka gładkiej bramy, musiałabyś pogodzić się z jednym przecięciem , ale może podpytaj swoich projektantów, co o tym sądzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 26.06.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 koktajl dzięki za rady. Brama powinna zostać w dokładnie w takim rozmiarz,e bo taka właśnie pasuje do całego budynku. Problem w tym, że architekci nie sprawdzili czy da się ją zrobić jako gładką. Jeśli się nie da, to bedę oczywiście szukała u nnych producentów. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli przez słowo "gładka" czy chodzi Ci o panel zupełnie gładki, bez jakiejkolwiek struktury czy przetłoczeń? Jeśli tak to na pewno nie ma problemu-jeśli nie Hormann to zrobi to kto inny. To o czym pisze lullaby to tzn blenda tylko stosując ja duzo tracisz na temperaturze w garażu (pomimo iż od środka dokeliłabys styropian- to nadal tylko 4 cm panela a w srodku tylko pianka pouliretanowa). Bo pisząc "gładka" chyba nie masz na mysli bramy uchylnej czyli takiej w jednym kawałku?( takiej gładkiej bramy na pewno nie ma) Natomiast czy naprawdę jest Wam potrzebna brama aż tak wysoka? rozumiem, że w jakiś sposób pasuje do elewacji i okien ale górny koniec bramy nie zawsze musi być np na identycznej wysokosci z dołem lub góra okna. Jest to niezależny element budynku i powiem Ci szczerze, ze wysokie bramy nie są ładne (wedlug mnie). Myślę, że gdybyś mogła zrobić brame np na 2,4 to nadal byłoby wysoko, a wtedy podział bramy byłby tylko 4 panele każdy po 60 cm wysoki- bradzo ładny i równy podział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 01.07.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Dakula dawaj fotorelacje z budowy , dawno juz domku nie widzialysmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 03.07.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Dakula a co to za rodzaj drewna który pokazałaś a propos tarasu? Też mnie to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dakula alez u Ciebie się pięknie zrobiło, Piękna bryła, wszystko nabrało ksztłtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 20.08.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 fajnie okna wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 29.08.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 halo halo bywasz tu jeszcze?jak tam postępy na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 W końcu jesteś Pokaż trochę tych postępów, zwłaszcza wnętrzarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts