Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie KOMENTARZE

dakula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dom jest przepiękny...aż brak mi słów

Podjęłam decyzję, że połączę astolarkę aluminium na parterze z pcv na piętrze -tak jak u Ciebie. Myślę, że jest to najlepsze rozwiązanie.

Dałam okna do wyceny do różnych firm między innymi do nexbou i oknoplast ( system aluprof) . Oferują oni sytem MB 60 i MB 70.....i mam dylemat, który wybrać?

Zastanawiam się również na strukturą okien pcv na piętrze. Kolor okien dobrałam natomiast jeden z przedstwicieli wspomniał mi, że struktura gładka pcv jest bardzo delikatna i często ulega zniszczeniu więc proponuje mi strukturę drewnopodobną.

Osobiście bardziej podoba mi sie gładka ale nikt z znajomych nie ma takiej w oknach w kolorze i nie potrafię zweryfikować czy faktycznie są one tak delikatne

Przeklejam z dziennika Moni_ty

MB 86 jest kompatybilny z drzwiami HS Aluprofa MB 77 HS. Był to dla mnie argument za 86 .

Moje szare okna PVC nie są tak gładkie jak bywają białe ale specjalnie długo szukałam takiej okleiny, która nie udaje drewna bo przy szarym wygląda to dziwnie. Zdjęcia oklein są w komentarzach na wcześniejszychstronach.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...