BetaGreta 08.06.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A jak długa jest Twoja wyspa? Moja ma 2.45 i boje się, że jeśli dam obok niej zlew, nawet malutki (drugi zostawię w zabudowie pod ścianą), to zostanie mi mało miejsca. Moja jest malutka, bardziej kwadratowa. Teraz nie mam wglądu w projekt ale coś 120/100 cm. Poza tym nie mam blatu a i tak wydaje mi się, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 08.06.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Zobacz jeszcze do Efilo ona ma fajną wyspę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.06.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Wiem, widzialam, tylko u mnie inny układ pomieszczenia jest. W sumie te drzwi do spiżarni ograniczają możliwości ale ze spiżarni rezygnować nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nie wiem co Ci doradzić, ja ze swoją kuchnią "bujam się" od kiku miesięcy, i zdaję się na projektantkę Co Ci radzi fachowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 08.06.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 No właśnie obaj architekci to faceci i mysle, że akurat w projektowaniu kuchni specjalistami nie są. Musiałabym do jakiegoś studia kuchennego iść osobny projekt robić. W sumie stresują mnie dwie sprawy czy blatu roboczego obok zlewu nie będzie za mało i czy za wiele się nie nabiegam od płyty do zlewu. Mój mąż twierdzi, że i tak obiady gotuję tylko raz w tygodniu, więc powinno być mi wszystko jedno ale jakoś nie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.06.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 dakula, a może słupki rozdzielić: jeden z lodówką wstawić koło drzwi do spiżarni, a drugi z piekarnikiem przy wejściu? Wtedy 60 cm od lodówki dasz zlewozmywak, a płytę 120 -180 cm od załamania blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Podoba mi się A gdybyś lodówkę też zrobiła czarną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.06.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Szybka jesteś No rzeczywiście, lepiej w kolorze drzwi do spiżarni:yes: Pomyślałam jeszcze (skoro na półwyspie nie ma już zlewozmywaka i płyty), że można jgo wykorzystać do zjedzenia szybkiego posiłku, poczytania porannej prasy, czy wypicia kawki. Usunąć cześć dolnych szafek i wstawić stołki barowe lub hokery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 14.06.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Tak właśnie będzie. Widać to na wizualizacji w dzienniku. Cała wyspa ma 90 cm ale tylko częściowo szafki są od strony jadalni. Cala "czarna" część będzie miała szafki tylko od stroy kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.06.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 :eek:Oj, dopiero teraz zauważyłam. No to fajnie. Bardzo mi sie podoba twoja kuchnia i ta mała łazienka. Salon też zapowiada sie interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.06.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 To mi się najbardziej podoba, tylko jakoś podział na dwa kolory na wyspie nie wydaje się teraz uzasadniony-trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 14.06.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Magda jeszcze raz dziękuję za pomysł. Opracowanie kolorystyki po zmianach wrzucę architektowi, tylko pewnie dopiero na etapie robienia projektu wykonawczego. Łazienka na dole to moje ulubione pomieszczenie. Za pierwszym podejściem była strzałem w 10. Wynika to pewnie też z tego, że powstawała na końcu więc architekt wiedział już co mi się podoba. W salonie pomimo wielu prób nadal nie jestem na 100% przekonana do podłogi.Ostateczną decyzję zostawiliśmy sobie jednak na później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.06.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Magda 34 jestem pod wrażeniem Twoich pomocnych pomysłów Dakula, fajnie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 17.06.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dziękuję dziewczyny, cała przyjemność po mojej stronie:) Jak tylko mogę to chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 17.06.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witaj Basia, wasz domek też super będzie Dziewczyny, a wiecie może czy mogę zmywarkę obok lodówki postawić? W końcu to nie piekarnik, który grzeje sie do 200 stopni, ale z drugiej strony zmywarkę puszcza się bardzo często. Macałam szafkę obok mojej obecnej zmywarki i była tylko lekko ciepla w górnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam, co do zmywarki-lodówki, nie wydaje mi się to problemem.Twoje wnętrza są rewelacyjne. Absolutnie w moim typie. Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.06.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 witam dacula. ja bym sie zastonowila na tymi 3 kolorami w kuchni. te dolne szafki zrobilabym w kolorze forniru drzwi do spizarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 19.06.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Anula u ciebie chyba też zmywarka obok chłodziarki ma być?Swoją drogą dzisiaj sprawdzałam szafkę obok, po godzinie pieczenia w piekarniku i nie była nawet leciutko ciepła.Tylko że piekarnik ma też soją szafkę, więc jest podwójna przegroda, a zmywarka nie. Szafki chyba faktycznie będą cale jasne ale na takie decyzje mam jeszcze dużo czasu - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.06.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Swoją drogą dzisiaj sprawdzałam szafkę obok, po godzinie pieczenia w piekarniku i nie była nawet leciutko ciepła.. Oooo dobrze wiedzieć, bo właśnie się zastanawiam, jak się nagrzewają szafki obok piekarnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.06.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dopiero wypatrzyłam nowe wizki, świetne wnętrza się szykują już się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts