Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie KOMENTARZE

dakula

Recommended Posts

A jak długa jest Twoja wyspa? Moja ma 2.45 i boje się, że jeśli dam obok niej zlew, nawet malutki (drugi zostawię w zabudowie pod ścianą), to zostanie mi mało miejsca.

Moja jest malutka, bardziej kwadratowa. Teraz nie mam wglądu w projekt ale coś 120/100 cm.

Poza tym nie mam blatu a i tak wydaje mi się, że będzie ok.

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie obaj architekci to faceci i mysle, że akurat w projektowaniu kuchni specjalistami nie są. Musiałabym do jakiegoś studia kuchennego iść osobny projekt robić.

W sumie stresują mnie dwie sprawy czy blatu roboczego obok zlewu nie będzie za mało i czy za wiele się nie nabiegam od płyty do zlewu.

Mój mąż twierdzi, że i tak obiady gotuję tylko raz w tygodniu, więc powinno być mi wszystko jedno ale jakoś nie jest :).

dakula,

a może słupki rozdzielić: jeden z lodówką wstawić koło drzwi do spiżarni, a drugi z piekarnikiem przy wejściu? :rolleyes:

Wtedy 60 cm od lodówki dasz zlewozmywak, a płytę 120 -180 cm od załamania blatu.:D

Szybka jesteś:-) No rzeczywiście, lepiej w kolorze drzwi do spiżarni:yes: Pomyślałam jeszcze (skoro na półwyspie nie ma już zlewozmywaka i płyty), że można jgo wykorzystać do zjedzenia szybkiego posiłku, poczytania porannej prasy, czy wypicia kawki. Usunąć cześć dolnych szafek i wstawić stołki barowe lub hokery. :)

Magda jeszcze raz dziękuję za pomysł. Opracowanie kolorystyki po zmianach wrzucę architektowi, tylko pewnie dopiero na etapie robienia projektu wykonawczego.

Łazienka na dole to moje ulubione pomieszczenie. Za pierwszym podejściem była strzałem w 10. Wynika to pewnie też z tego, że powstawała na końcu więc architekt wiedział już co mi się podoba.

W salonie pomimo wielu prób nadal nie jestem na 100% przekonana do podłogi.Ostateczną decyzję zostawiliśmy sobie jednak na później.

Witaj Basia, wasz domek też super będzie :)

Dziewczyny, a wiecie może czy mogę zmywarkę obok lodówki postawić? W końcu to nie piekarnik, który grzeje sie do 200 stopni, ale z drugiej strony zmywarkę puszcza się bardzo często. Macałam szafkę obok mojej obecnej zmywarki i była tylko lekko ciepla w górnej części.

Anula u ciebie chyba też zmywarka obok chłodziarki ma być?

Swoją drogą dzisiaj sprawdzałam szafkę obok, po godzinie pieczenia w piekarniku i nie była nawet leciutko ciepła.

Tylko że piekarnik ma też soją szafkę, więc jest podwójna przegroda, a zmywarka nie.

Szafki chyba faktycznie będą cale jasne ale na takie decyzje mam jeszcze dużo czasu - niestety.