Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa bezobsługowa - prawie KOMENTARZE

dakula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

chciałam się przywitać :) Domek prześliczny, często podglądamy z mężem Wasz dziennik i wizualizacje, bo wnętrza zapowiadają się bardzo fajnie (zupełnie nie zgadzamy się z ostatnim komentarzem wklejonym w dziennik) :) Życzymy powodzenia w budowie i pozwolimy sobie czasem zaglądać :)

Witaj Monika, miło że się ujawniłaś :)

Jak dla mnie dom w za bardzo nowoczesnym stylu, taki zbyt sterylny i na pokaz, w prawdziwym życiu tak się chyba nie da, choć kuchnia bardzo mi się podoba:)

To są tylko wizualizacje, a nie prawdziwy dom w którym już się mieszka :).

Moje dzieci dporowadzą te wnętrza do ruiny, jestem tego pewna.

Pokoiki śliczne:yes: bardziej przemawia do mnie ten dziewczęcy (bo mam 2 dziewczynki;)). Widzę, że Hello Kity rządzi:D. U mnie podobnie, choć starsza (5lat) jest wielką fanką Barbie ;) czyste szaleństwo......;)

dakula a w jakim wieku masz dzieci? bo to też ma znaczenie - czy warto dawać takie ostre akcenty na ścianach z bajek. Wiesz, jak to jest - dziś jest szał na Hello Kity a jutro znowu coś innego i szybko się to naszym pociechom znudzi..... Ja u siebie chyba nie zaryzykuję z Barbie na ścianie;) na ścianach kolorki oczywiście, ale to w każdej chwili można przemalować i pokoik może zmieniać się wraz z naszymi dziećmi. No i do bardziej uniwersalnych ścian zawsze lepiej dopasowuje się dodatki...

Edytowane przez oldzia

Witam!

Super domek sie szykuje! Bardzo podobają mi się wizualizacje wnętrz oraz cały domek z zewnątrz.

Na początku umieściłaś wizualkę z drewnem na elewacji. Rezygnujesz z niego? Czy oczy mnie mie mylą i na jego miejscu bedzie szary tynk? Sama planowalam wstawki drewniane, ale zastanawiam sie czy z niego nie zrezygnować...

Jest i front

o_3.jpg

całość wygląda nieco ciemno, ale to częsty efekt, przy tego typu wizualizacjach.

W rzeczywistości bardziej naturalne kolory są na tej wstępnej wizualizacji.

Dacula, świetny projekt. Jak dla mnie bomba, fajnie zgrane okna w bramie z oknem na elewacji i do tego ten szary tynk. Jedynie to okno przy drzwiach wejściowych - nie chcesz żeby było takiej samej wysokości jak drzwi?

Cześć, no to ja od siebie\Generalnie mi się bardzo podoba, choć na mój gust trochę "ociepliłabym" elewację - np. zamiast kamienia na ścianie przy garażu (bo rozumiem, że to kamień????) dałabym drewno.

Dopytaj architektów jak rozwiązane jest przeszklenie nad bramą garażową - czy to na pewno jest wykonalne bez problemu (u mnie centralnie po stronie idą jakieś siłowniki). Okno przy drzwiach zdecydowanie dałabym na wysokość drzwi.

I doprecyzuj konstrukcję dachów płaskich.

Hej Anula, dzięki za uwagi.

Nad tym oknem się zastanowię.

Okna rolety i bramę zawiozlam do zaufanego salonu, mają mi tam wszystko dobrać.

W sumie akurat w garażu, światło dzienne nie jest mi potrzebne, jednak zdecydowanie fajnie to wygląda.

Odnośnie drewna, od początku chciałam je mieć na elewacji, co widać we wczesnych wizualizacjach.

Przekonały mniej jednak względy praktyczne, i widok drewnianych wstawek w okolicznych domach po kilku latach.

Drewno zostało więc opłakane i zapomniane. Postawiliśmy na kamień, który jest bezobsługowy. :)

Mam nadzieję że całość ociepli ukwiecony ogród i drewniana pergola nad ścieżką, którą widać na planie zagospodarowania ogrodu.

Dachy zostaną oddane do wykonania tylko doświadczonej ekipie. W końcu takie dachy powstają na wszystkich nowych osiedlach (ogródki nad garażami, tarasy na ostatnich piętrach) więc muszą byćgdzieś fachowcy, którzy wiedzą jak je robić. Ale tego tematu będę pilnowała bardzo.

Dakula, piękny dom, zarówno architektura jak i wnętrza. Rozumiem twoją decyzję z zamianą drewna na kamień, bo rzeczywiście w tak nowoczesnej bryle szarzejące stare drewno może robić smutne wrażenie, z kamień masz na zawsze. W pokojach dziecięcych też bym miała wątpliwości co do zamieszczania dziecięcych bohaterów na topie, bo może się nagle okazać ze ukochana w zeszłym tygodniu hello kitty w następnym będzie obciachowa... W pokoju synka widzę wykładzinę w miasto - bardzo bolą nóżki po nadepnięciu niewidocznych klocków lego - a ich szukanie na takiej wykładzinie to osobna bajka - do rozważenia ;-)

Łazienka z drzewami jest genialna - cóż to jest?

Witaj Kant,

dzięki za pochwały i uwagi,

właściwie wszystkie wizualizacje powstawaly głównie po to, żeby ustalić układ wnętrz. Dom dopiero zacznie powstawać więc ostateczne materiały ustalimy w późniejszym terminie, gdy ruszy wykończeniowka.

Ale o płytki się dopytam, bo kilka osób już o nie pytało.