Spirea 24.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Bardzo ładnie się szykuj I sofę togo widzę w tle Jest niesamowicie wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.06.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Oj to dobrze, że wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 01.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witaj dakula:) Piękny dom i wnętrza się szykują..... będę zaglądać i kibicować wizualki świetne, a że mam 2 małe smerfetki;) to bardzo jestem ciekawa wizualizacji ich pokoi:yes: - pokaż proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.07.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Fajnie, mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.07.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 My kiedyś mieliśmy piekarnik sąsiadujący z lodówką (jedno i drugie w zabudowie) i nie działo się zupełnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaszymon 03.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, chciałam się przywitać Domek prześliczny, często podglądamy z mężem Wasz dziennik i wizualizacje, bo wnętrza zapowiadają się bardzo fajnie (zupełnie nie zgadzamy się z ostatnim komentarzem wklejonym w dziennik) Życzymy powodzenia w budowie i pozwolimy sobie czasem zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 03.07.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witaj Monika, miło że się ujawniłaś Jak dla mnie dom w za bardzo nowoczesnym stylu, taki zbyt sterylny i na pokaz, w prawdziwym życiu tak się chyba nie da, choć kuchnia bardzo mi się podoba:) To są tylko wizualizacje, a nie prawdziwy dom w którym już się mieszka . Moje dzieci dporowadzą te wnętrza do ruiny, jestem tego pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 04.07.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Pokoiki śliczne:yes: bardziej przemawia do mnie ten dziewczęcy (bo mam 2 dziewczynki;)). Widzę, że Hello Kity rządzi:D. U mnie podobnie, choć starsza (5lat) jest wielką fanką Barbie czyste szaleństwo...... dakula a w jakim wieku masz dzieci? bo to też ma znaczenie - czy warto dawać takie ostre akcenty na ścianach z bajek. Wiesz, jak to jest - dziś jest szał na Hello Kity a jutro znowu coś innego i szybko się to naszym pociechom znudzi..... Ja u siebie chyba nie zaryzykuję z Barbie na ścianie;) na ścianach kolorki oczywiście, ale to w każdej chwili można przemalować i pokoik może zmieniać się wraz z naszymi dziećmi. No i do bardziej uniwersalnych ścian zawsze lepiej dopasowuje się dodatki... Edytowane 4 Lipca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 05.07.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dzieci są jeszcze male 1,5 i 4 ale prosiłam aby pokoje były już przygotowane dla dzieci wczesnoszkolnych. Corka jak zobaczyla wizualizacje była zachwycona, że w końcu będzie miała własny komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 11.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam!Super domek sie szykuje! Bardzo podobają mi się wizualizacje wnętrz oraz cały domek z zewnątrz.Na początku umieściłaś wizualkę z drewnem na elewacji. Rezygnujesz z niego? Czy oczy mnie mie mylą i na jego miejscu bedzie szary tynk? Sama planowalam wstawki drewniane, ale zastanawiam sie czy z niego nie zrezygnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 11.07.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam rania Tak z drewna zrezygnowaliśmy, ze względów praktycznych, na rzecz kamienia. Nie widać tego bardzo dobrze na wizualizacji ale elewacja to połączenie białego i szarego tynku oraz beżowego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.07.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dakula, domek wygląda super! Świetna bryła. Mi też bardziej podobają się jednokolorowe okna - całe szare zdecydowanie. W ogóle zachwycam się Twoimi wnętrzami - będzie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.07.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Basia, Twój domek był w moich inspiracjach od bardzo dawna. Ostatecznie ze względu na WZ poszliśmy w nieco innym kierunku, ale nadal bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jest i front całość wygląda nieco ciemno, ale to częsty efekt, przy tego typu wizualizacjach. W rzeczywistości bardziej naturalne kolory są na tej wstępnej wizualizacji. Dacula, świetny projekt. Jak dla mnie bomba, fajnie zgrane okna w bramie z oknem na elewacji i do tego ten szary tynk. Jedynie to okno przy drzwiach wejściowych - nie chcesz żeby było takiej samej wysokości jak drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.07.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć, no to ja od siebie\Generalnie mi się bardzo podoba, choć na mój gust trochę "ociepliłabym" elewację - np. zamiast kamienia na ścianie przy garażu (bo rozumiem, że to kamień????) dałabym drewno.Dopytaj architektów jak rozwiązane jest przeszklenie nad bramą garażową - czy to na pewno jest wykonalne bez problemu (u mnie centralnie po stronie idą jakieś siłowniki). Okno przy drzwiach zdecydowanie dałabym na wysokość drzwi.I doprecyzuj konstrukcję dachów płaskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.07.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Hej Anula, dzięki za uwagi. Nad tym oknem się zastanowię. Okna rolety i bramę zawiozlam do zaufanego salonu, mają mi tam wszystko dobrać. W sumie akurat w garażu, światło dzienne nie jest mi potrzebne, jednak zdecydowanie fajnie to wygląda. Odnośnie drewna, od początku chciałam je mieć na elewacji, co widać we wczesnych wizualizacjach. Przekonały mniej jednak względy praktyczne, i widok drewnianych wstawek w okolicznych domach po kilku latach. Drewno zostało więc opłakane i zapomniane. Postawiliśmy na kamień, który jest bezobsługowy. Mam nadzieję że całość ociepli ukwiecony ogród i drewniana pergola nad ścieżką, którą widać na planie zagospodarowania ogrodu. Dachy zostaną oddane do wykonania tylko doświadczonej ekipie. W końcu takie dachy powstają na wszystkich nowych osiedlach (ogródki nad garażami, tarasy na ostatnich piętrach) więc muszą byćgdzieś fachowcy, którzy wiedzą jak je robić. Ale tego tematu będę pilnowała bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kant 15.07.2011 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dakula, piękny dom, zarówno architektura jak i wnętrza. Rozumiem twoją decyzję z zamianą drewna na kamień, bo rzeczywiście w tak nowoczesnej bryle szarzejące stare drewno może robić smutne wrażenie, z kamień masz na zawsze. W pokojach dziecięcych też bym miała wątpliwości co do zamieszczania dziecięcych bohaterów na topie, bo może się nagle okazać ze ukochana w zeszłym tygodniu hello kitty w następnym będzie obciachowa... W pokoju synka widzę wykładzinę w miasto - bardzo bolą nóżki po nadepnięciu niewidocznych klocków lego - a ich szukanie na takiej wykładzinie to osobna bajka - do rozważenia Łazienka z drzewami jest genialna - cóż to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.07.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witaj Kant, dzięki za pochwały i uwagi, właściwie wszystkie wizualizacje powstawaly głównie po to, żeby ustalić układ wnętrz. Dom dopiero zacznie powstawać więc ostateczne materiały ustalimy w późniejszym terminie, gdy ruszy wykończeniowka. Ale o płytki się dopytam, bo kilka osób już o nie pytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 16.07.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Dakula, wizualizacje domu i wnętrza - super! Czytając Twoje podsumowanie widzę podobieństwo do moich perypetii (działka listopad ubiegłego roku, wniosek na wz w styczniu, decyzja czerwiec a teraz jesteśmy w połowie projektu) Życzę bezproblemowego pnb. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts