Karolina i Artur P 30.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witaj dakula Bryła rewelacyjna! ( uwielbiam takie domy, niestety my musieliśmy mieć poddasze użytkowe), wnętrza zapowiadają sie świetnie, nowocześnie i wedłóg mnie przytulnie!!! Nasz nowy dom ma sie zdecydowanie różnić wnętrzami od poprzedniego... mam nadzieję,że uda nam się osiągnąć zamierzony efekt, a Ciebie dodaję "do ulubionych" i bedę odwiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 07.08.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 hej dziewczyny, bardzo mi miło, że do mnie zaglądacie,ja bardzo chcialmam mieć, parter, piętro i dach o małym nachyleniu, ale na tej działce nie było na to szans, więc architekt walczył o dach płaski, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Cześć dakulka Co tam słychać ? Kiedy startujecie ? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 17.08.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 hejno wlaśnie analizuje teraz oferty od wykonawców i choć strasznie mi zależy na starcie w tym roku, to jednak na pierwszym miejscu będzie u nas, aby firma była pewna, a kierownik nadawał na takich samych falach co my. Dałam sobie czas do końca miesiąca na podjęcie decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 24.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A co z rynnami? Na wizualizacji ich nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dakula. zgłoś już rozpoczęcie budowy w nadzorze, to będziesz już mogl zaczynać zaraz po otrzymaniu zezwolenia. Monika - nie wiem czy można zgłosić przed uprawomocnieniem. W Otwocku na ten przykład ani nie złożysz wniosku o wydanie dziennika budowy, o zgłoszeniu rozpoczęcia budowy nawet nie mówiąć - wszyscy chcą zobaczyć pieczątkę uprawomocniono. Nawet mój wykonawca o tą pieczątkę pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.08.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 hej dakula bardzo podoba mi sie uklad pomieszczen, dla mnie, mojej rodziny mega funkcjonalny, jakie wymiary ma bryla ? szerokosc i dlugosc ? wizualizacja z zewnatrz budynku jest ladna ja tez z tcyh, co ogrod bezobslugowy, ale podoba mi sie Twoje zaangazowanie, wiesz co chcesz i widac, ze to lubisz super pokoje dzieci dla mnie za kolorowe na juz a co dopiero za 2 -3 lata, osobiscie stonowalabym kolory mebli lub chocby ujednolicilabym, ale zygzaka czy kitty bym zostawila, zawsze idzie czyms zamalowac, podkleic inna tapeta czy masz juz decyzje odnosnie dachu plaskiego ? czy jesli to nie tajemniaca moglabys podac kwote, jaka sobie zycza za SSo czy SSZ dla Twojego domu ? przymierzam sie do domu pietrowego, ale z dachem czterospadowym, jestem dopiero u konca realizacji projektu indywidualnego, ale nie jestem tak zdecydowana jak Ty, brak mi wiedzy ale tez checi, aby to zmienic, jednak natchnienie i inspiracje czerpie z dziennikow takich jak Twoj, dziekuje pozdrawiam i powodzenia zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A co z rynnami? Na wizualizacji ich nie widać. U mnie nie ma typowych rynien. Tarasy mają odpływy liniowe, dach dwa wpusty attykowe, wszystko podłączone do (podgrzewanych) rur spustowych schowanych w ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monika - nie wiem czy można zgłosić przed uprawomocnieniem. W Otwocku na ten przykład ani nie złożysz wniosku o wydanie dziennika budowy, o zgłoszeniu rozpoczęcia budowy nawet nie mówiąć - wszyscy chcą zobaczyć pieczątkę uprawomocniono. Nawet mój wykonawca o tą pieczątkę pytał Wszelkimi zgłoszeniami będzie się zajmował kierownik budowy i jednocześnie właściciel firmy budowlanej. Myślę, że ma juz dokładnie obcykane co kiedy i w jakich terminach można w naszym mieście załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) kjuta - wymiaru domu to 1 271 i 2 188, decyzja odnośnie dachu płaskiego zapadła już dawno, na etapie wydawania WZ, nasz dach będzie budowany jako tzw. dach odwrócony, główny koszt wynika z ceny styroduru, ok. 500 zł za m3. Dach płaski w metodzie tradycyjnej lub z wentylowany będzie zapewne zdecydowanie tańszy. Koszty wysyłam na PW. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez dakula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A ja nie wiem dlaczego liczyłam sobie optymistycznie 290/m3. Skąd ja to wzięłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dakula a masz już wycenę swojego dachu? Jakiej powierzchni masz dach - nie pamiętam czy pisałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dach plus 2 tarasy to około 200m2. Wycenę mam tylko wstępną ale na dachu oszczędzać nie będę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U mnie powierzchnia samego dachu to 200m2. Ale ja znalazłam w necie niższe ceny na styropian na dach. Właśnie z okolic 290zł/m3 (już wiem skąd ta cena się mi kołatała w głowie . Chyba, że mówisz już o kilku warstwach. No to tyle wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie ma tańszego styroduru niż 400 zł/m3. Skąd wzięłaś za 290 i jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No akurat nie styrodur ale inny, patrzyłam czy napisali, że nadaje się na dach i na przykład tutajhttp://www.baushop.co/k,30,styropian-na-fundamenty.html Tutaj styropian specjalny do dachówhttp://www.cennikstyropianu.pl/k,66,styropian-dachpodloga.html Nie wiem chyba że źle szukam? Czy po prostu źle liczę, i ten 500 czy 400 zł za m3 wychodzi tak samo jak te co znalazłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Styropian (nawet specjalny do dachu) i styrodur to dwa różne materiały i ceny mają też inne. Adk czy twój dach jest odwrócony, czyli nad ociepleniem nie ma już papy tylko żwir albo inne wykończenie? Bo jeśli nie, to pewnie masz zupełnie inaczej warstwy rozpisane i może taki styropian się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dakula tak decyzja musi być prawomocna, wtedy odbiera sie dziennik i zgłasza budowę . ale jak masz od tego ludzi to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na razie mam że od dołu: papa, styropian, geowłóknina, ziemia/żwirAle rozpatrywany jest wariant: papa, styropian, papa.I szczerze nie wiem, który lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na razie mam że od dołu: papa, styropian, geowłóknina, ziemia/żwir Jeśli tak to tylko styrodur Ale rozpatrywany jest wariant: papa, styropian, papa. I szczerze nie wiem, który lepszy. Pierwszy lepszy ale i droższy. Chodzi generalnie o to, że styrodur nie nasiąka wodą więc nie zmienia właściwości izolacyjnych, a ponieważ nie jest przykryty izolacją woda zawsze w końcu z niego odparuje. Nie mądrze sie więcej bo mało się znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts