sylwerson 25.08.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a nie chcesz membrany na dach zamiast papy? mimo wszystko papa jest dość krótko żywotnym materiałem i po paru latach trzeba będzie wszystko remontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.08.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a nie chcesz membrany na dach zamiast papy? mimo wszystko papa jest dość krótko żywotnym materiałem i po paru latach trzeba będzie wszystko remontować Sylwerson jeśli to pytanie do mnie - to ja chyba nie mam wyboru, bo ja mam stropodach i każdy kto bierze projekt w ręce mówi o pierwszej warstwie - papa (kładziona na beton, zgrzewana). Jakiś styropian na tą pierwszą papę też jest pewnikiem - tylko jaki. Powstaje tylko pytanie jaki będzie koszt dachu zielonego, a jaki ze żwirkiem, a jaki z samą papą. Wiem, że jak zostanie sama papa niczym nie przykryta to ona się niszczy, choć nie aż tak że trzeba wymieniać po paru latach - wiadomo nie daje się tej najgorszej. Jeszcze zobaczymy - temat jest otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 kiedy własnie stropodach na membranie jest możliwy i trwały :0 imoże być zielony :) ja mam wycenę na 180zł/m2 za taki na membranie (a może będzie jeszcze mniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Co to za membrana - konkretnie. Zapytam kierowniczkę budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ja mam dach odwrócony ze styrodurem, papą 2x zgrzewaną, geowłókniną i żwirem. Papa i żwir to niewielki koszt. Membrany/folie gumowe podawali mi ok. 18 zł/m2. Największy koszt to styrodur. są inne, tańsze odpowiedniki, ale często bez atestów na stropodachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 25.08.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja słyszałam o membranach ale mało osób je robi, zostanie więc papax2 i na to styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.08.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 to tak jak u mnie, też zrezygnowalam, po tym jak autoryzowani dostawcy je odradzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.08.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 dakula dzieki za wymiary, latwiej mi zobrazowac Twoj projekt robilas odwierty geolog.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.08.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Były u mnie odwierty, bo ponoć bez tego żaden odpowiedzialny konstruktor nie będzie pracował. Ponieważ miałam to w pakiecie z projektem, więc nie wiem nawet jak to wyglądało. Dostałam kilkanaście stron protokołu ale mówiąc szczerze nawet nie próbowałam go zrozumieć. Architekt powiedział, że jest dobrze i to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.08.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Daculau mnie też były odwietry. dom mamy niedużo wkopany do 2m z jednej strony. a miało być prawie 5m!!!!!!!projektanci zrobili mega projekt. samo zabezpieczenie terenu przed osunięciem miało nas kosztować min. 100 tys. w porę się opamietaliśmy i zrezygnowaliśmy ztego:rolleyes: wspaniałego projektu. ty budujesz pod Krakowem. to staraliście się o pozwolenie w gminie? nie w Krakowskiej architekturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.08.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ja nie buduję w Krakowie, choć bardzo Kraków lubię i kilka lat nawet tam mieszkałam . U mnie działka całkiem płaska jest, a dom posadowiony nawet nieco poniżej poziomu gruntu, tak aby podłogi po wykończeniu były dokładnie na jego poziomie. W związku z WZ każdy cm wysokości był dla nas cenny. Fundamenty na poziomie -1,05m, więc chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.08.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 cos żle skojarzyłam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 hej dakula co tam z tym PnB ? brakuje czegos, nie spelnia wytycznych, czy biurokracja urzednicza ? moze pogoda dopisze i mimo opozniej uda sie Wam postawic SSO, sciskam mocno, na razie nie przekreslaj planow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 02.09.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Z powodu urlopu nasz klepnięty już projekt (czekał tylko na 1 zwrotkę), trafił do innego urzędnika, który całą procedurę zaczął niejako od nowa, przedstawiając nową listę rzeczy, których brakuje. Paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 02.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 O żesz...no to bardzo niefajnie Ale jakaś szansa jeszcze jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 02.09.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 No jest jest, nie poddajemy się. Na szczęście osobiście tego nie załatwiam, mam uczulenie na urzedników. Stan "0" w tym roku na razie niezagrożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 03.09.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 no tak jak w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 zagladam codziennie w poszukiwaniu wpisow, wierze, ze oczekiwanie jest trudne i dluzy sie jak cholera, sciskam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.09.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Dawno mnie tu nie było.Zdecydowanie radzę uspokoić trochę pokoiki dzieci, za dużo form za dużo kolorów, jak doją do tego chaotycznie porozrzucane, rowerki, misie to będzie masakra stylistyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witaj dakula Bardzo mi przykro,że tak wszystko się przeciąga z tym pnb Nie mniej jednak ja trzymam mocno kciuki i wierzę,że w tym roku powstanie znacznie więcej niż stan zero! My poprzedni dom zaczeliśmy budować 27 września mieliśmy masakrycznie nieudolną ekipę, którą zmieniliśmy w międzyczasie na inną i do chyba 10 grudnia stał dom z dachem oknami, dociepleniam zewnętrznym i instalacjami w środku, więc nie marzeczy niemożliwych, a przy organizacji pracy kilku ekip jednocześnie które nie wchodzą sobie w drogę, wszystko nabiera tempa Ściskam mocno i czekam na dobre wieści !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts