AniaMaksKuba 26.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 DAKULA trzymamy kciuki kibicujemy WAM od samego początku projekt CUDNY MARZENIE my ostatecznie nie zdecydowaliśmy się jeszcze na projekt ale zapytam czy coś takiego dałoby rade postawić na naszej działce i w naszej mieścinie, w jakim rejonie budujecie domek możesz odp na priva [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 30.09.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam Ania, to czy taki dom da się zbudować, zależy od zapisów w planie lub jeśli planu nie ma od zapisów w Warunkach Zabudowy. Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo wszystko się ślimaczy. Nadal liczę na stan zero w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.10.2011 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam Ania, to czy taki dom da się zbudować, zależy od zapisów w planie lub jeśli planu nie ma od zapisów w Warunkach Zabudowy. Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo wszystko się ślimaczy. Nadal liczę na stan zero w tym roku. Wyczytałam że jest PnB. Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.10.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 super! gratuluje i wielkie uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 06.10.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ruszy się, ruszy. Dopada Cię jesienne zwątpienie? Mnie też, ale póki co trzeba zaczarować pogodę i działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Gratulacje! Teraz już z górki to the hell, chciałoby się powiedzieć... Tez miewałam takie myśli na początku. Ba, nadal je miewam. Nie wiem czy to wszystko ma jakiś sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.10.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Gratulacje! Teraz już z górki to the hell, chciałoby się powiedzieć... Tez miewałam takie myśli na początku. Ba, nadal je miewam. Nie wiem czy to wszystko ma jakiś sens... Ania oczywiście że ma!!!! Głowa do góry! Dakula ja drżę na samą myśl o kolejnych papierach, które mnie czekają - i czułam się po papierologi tak samo. Ostatnio mam wieeelkie problemy z ekipą SSO, która zaczyna mnie powoli wkurzać. I z tego wkurzenia mam ochotę na zbudować ten dom im na złość. Większą niż na początku budowy. Zobaczymy jak się sprawa potoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 07.10.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Oglądanie waszych dzienników i piękniejących domów bardzo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Dziennik budowy mnie kosztował 60 zł!! Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 13.10.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 O matko, to on w skórę oprawiony, czy jak? Ja zwykły w papierniczym kupiłam. No chyba, że to opłata w urzędzie. Choć u mnie za darmo było, podobnie jak wydanie pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Tak w skórę , chyba moją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pogoda zwariowana, zgadzam się. Ale mam wrażenie, że już tak jakoś wariuje od kilku lat, może nawet od kilkunastu lat. Moje pomidorki na przykład zakwitły po raz tam któryś z kolei jakiś tydzień temu. Nie wiem co na to ogrodnicy ale dla mnie to czyste szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 16.10.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Śledzę i podglądam twój dziennik. Bardzo fajny projekt. Najbardziej chyba zazdroszczę płaskiego dachu , zwłaszcza że ja mam plan zagospodarowania pisany pod typowe "dworki" z gankami. Trzymam kciuki. Przy okazji - przeczytałem, że prawdopodobnie zrezygnujesz z HS-a. Czy to oznacza, że chcesz w ogóle zrezygnować z okien przesuwnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 16.10.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam, Płaski dach przeszedł tylko ze względu na brak planu i domy kostki w okolicy. A z tymi okapami u was to faktycznie masakra. Zdawaliście sobie sprawę z tego, że to będzie problem w chwili zakupu działki, czy wyszło to później? U mnie problem z oknami polega na tym, że mam w nich naświetla. W plastiku nie dało się tego zrobić. Cały parter poszedł więc do wyceny w aluminium. No i w aluminium się dało, choć naświetla będą jedynie „udawane”. Niestety cena takiego wynalazku jest makabryczna. Sam HS kosztuje tyle co wszystkie pozostałe okna na parterze i 2 x tyle co plastiki na piętrze. Są jeszcze inne systemy drzwi przesuwanych, zdecydowanie tańsze ale niestety wtedy siła musi pochodzić od przesuwającego. U mnie więc odpada. Decyzja jeszcze nie podjęta ale pewnie stanie na tym HS-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 25.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dakula - super! Możemy podać sobie dłonie albo przybić piątkę - jak wolisz U nas tez od jutra się zaczyna! Wprawdzie na początek Koparkowy ma zlikwidować betonową piwnicę po starym domu, który kiedyś stał na naszej działce, ale ekipa też ma być od 7.30. A ja kilka razy dziennie sprawdzam prognozę pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Kocimieta i Dakula - w takim razie wyspanej nocy bo jutro Wielki Dzień ! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.10.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 kocimieta - piatka i do końca listopada bez mrozów adk - dzięki, faktycznie widok na całkowicie rozkopaną działkę był niezły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 27.10.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Cześć dakula - musiałam do Ciebie zawitać bo fajny avatarek zobaczyłam. Piękny dom się zapowiada. Ja też trzymam kciuki za listopad bez mrozów i deszczów (!!!!) bo musimy dach dokończyć w tym roku. Zobaczysz zanim się obejrzysz też będziesz na tym etapie Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 27.10.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witaj Polina w moim dzienniku i zapraszam częściej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.10.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 I budynek wytyczony. Dobrze, że daliśmy sobie spokój z trawą, bo koparka wzięła ją na jeden raz. Teraz mamy tylko mega wielką hałdę ziemi na końcu działki. Na oko widać, że ziemia dobrej jakości jest, więc jak sami jej nie zagospodarujemy, to pewnie znajdą się na nią chętni. A jak nie, to górkę zrobimy dla dzieci do jeżdżenia na sankach . To tej dobrej ziemi zazdroszczę. Ja dałam się przekabacić, że mój humus to nie humus tylko same korzenie i zostało to zasypane w całości gliną z wykopu. Teraz zastanawiam się jak nie rujnując się nie topić się w glinie i zrobić ogródek w którym coś urośnie a nie tylko chwasty. Może podjadę po tą zbędną dobrą ziemię , tylko mam trochę daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts