piotrmak 02.02.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zastanawiam się pantograf czemu mam zdrowe dzieci? Szambo wylewam już ponad 20 lat, sąsiedzi wszyscy wkoło również, oborę też mam po sąsiedzku, nawet niekiedy wali na moje podwórze kaczkami jak zawieje wiatr, wodociąg mam raptem z 5-7 lat. Zresztą ja również z żoną nie chorujemy. Dziwne to co piszesz. Na mojej ulicy raczej też bezmózgowców nie ma:) Wszyscy potrafią liczyć. Jedyny problem jaki zauważyłem z szambem to ten, że jak ze dwa razy wyleję w to samo miejsce to mi traktorek staje jak koszę trawę. Jest za gęsta i zbyt soczysta. Osiemnasto konny motor a przygasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 02.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zastanawiam się pantograf czemu mam zdrowe dzieci? gadasz tak samo głupio, jak mój znajomy który twierdzi, że pali i nie choruje więc to mit, że palenie szkodzi. szkoda komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 02.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zastanawiam się pantograf czemu mam zdrowe dzieci? Szambo wylewam już ponad 20 lat, sąsiedzi wszyscy wkoło również, oborę też mam po sąsiedzku, nawet niekiedy wali na moje podwórze kaczkami jak zawieje wiatr, wodociąg mam raptem z 5-7 lat. Zresztą ja również z żoną nie chorujemy. Dziwne to co piszesz. Na mojej ulicy raczej też bezmózgowców nie ma:) Wszyscy potrafią liczyć. Jedyny problem jaki zauważyłem z szambem to ten, że jak ze dwa razy wyleję w to samo miejsce to mi traktorek staje jak koszę trawę. Jest za gęsta i zbyt soczysta. Osiemnasto konny motor a przygasa Życie co chwila daje małe powody do radości. Na przykład taki drobny fakt, że nie mieszkamy po sąsiedzku Mała podpowiedź - na g... pieczarki rosną jeszcze lepiej od trawy i dzieci. I da się je sprzedać. Co prawda biznes już nie ten co kiedyś, ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 a moze do telewizji ...Uwaga lub podobny program powinna podchwycic temat . rozdmuchaja sprawe i moze kilka osob sie nawroci na dobra droge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glacjusz 02.02.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Pamietacie "Dzien swira""? Jak Marek Kondrat "robil" sasiadowi z bloku pod oknem..kupe? To moze tak zaatakowac sasiadow? Albo haslem: Ludzie, jedzcie gowno, miliony much nie moga sie mylic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 02.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 W Sieradzu wybudowano nową, piękną kanalizację a ludzie nie chcą się do niej podłączać i nikt nie jest w stanie ich zmusić. Podłączenie kosztuje i za ścieki też trzeba płacić. Znowu trzeba zmienić przepisy i siłą ludzi do kanalizacji przyłączać To po co jest Straż Miejska czy Gminna? Jeśli jest kanaliza w drodze, a ludzie się nie podłączają to do takich delikwentów raz na miesiąc powinien pukać strażnik z prośbą o pokazanie dowodu na wywóz nieczystości. Regularny, nieunikniony mandat myślę, że rozwiązałby sprawę. Zdjęcie z mojej budowy http://foto0.m.onet.pl/_m/5c31c42d6ed9380ba51dce76aae016bc,10,19,0.jpg Sąsiad złapany na gorącym uczynku. Pod domem dwa topowe modele BMW. Właściciel sporej firmy w moim mieście. Kanaliza w drodze od dwóch lat. Pytam gościa - dlaczego się Pan nie podłączył? - A wie Pan bo to sporo kosztuje.... Ręce opadają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Piczman założył temat, a widzę, że jego głos jest co najmniej mocno ztonowany. Zleciało się paru krzykaczy jak np. pantograf, którzy walą paragrafami, każą nasyłać Policję i inne służby tylko co dalej? Wiele rzeczy jest nielegalnych. No i co z tego? Ciekawe jaką można dostać za to karę? Zna ktoś kwoty? Mandat 100-200 zł? Toż to za zbyt szybką jazdę można dostać więcej!!! A może Wy wszyscy przepisowo jeździcie?A tak już całkiem na poważnie. Wywal Piczman gościowi swoje szambo, znajdź swoje miejsce w społeczności lokalnej, smród ten sam, a 83 zł zostanie w kieszeni:) Piszę to całkiem serio. Sąsiad dopiero poczuje smród i swoje zacznie wylewać w nocy lub w mocnym deszczu. Wtedy zrobisz to samo. I nikomu nie będzie to przeszkadzało.Całe wieki sraliśmy w krzaki i jakoś nie wymarliśmy Edytowane 2 Lutego 2011 przez piotrmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ...a mnie najbardziej śmieszą słowa o zatruwaniu powietrza... dymiących kominach z ust palaczy a najlepiej jeśli ma taki jeszcze peta w ustach ...a wiecie co się dzieje z przyrodą w pobliżu cementowni? A chyba każdy z Was budujących używa cementu... no tak bo ten komin i te pyły są daleko ode mnie... ...a ilu z Was aby mieć piękny trawnik zastosowalo herbicyd roundup? "Stosowany na całym świecie i promowany w ochronie roślin zmodyfikowanych genetycznie (GMO) herbicyd Roundup, do niedawna uznawany za mało szkodliwy, okazał się groźny dla rozwoju łożyska kobiecego i potencjalnie niszczący układ endokrynologiczny człowieka. W Stanach Zjednoczonych stwierdzono, że Roundup w stężeniach dużo niższych od stosowanych w rolnictwie blokował rozwój łożyska kobiecego i wywoływał poronienia i przedwczesne urodzenia płodu o małej masie. Co gorsza w stężeniach nietoksycznych Roundup wpływa na aktywność aromatazy, enzymu regulującego miejscową produkcję estrogenów, co może zaburzać rozwój zdrowego gruczołu piersiowego i skutkować powstaniem raka sutka. Roundup jest trwały pod ziemią i w wodach, jest bardzo śmiercionośny dla płazów i ma dużo szersze oddziaływanie niż przypuszczano. W Polsce Roundup jest powszechnie stosowany do zwalczania perzu a nielegalnie także do opryskiwania rzepaku w celu przyspieszenia jego dojrzewania, co zwiększa jego wnikanie do łańcucha żywnościowego. Na pewno także i inne "dobre i skuteczne" opryski w sobie coś mają o czy nie bardzo wiemy." ...ilu z Was tępi "szkodniki" czyli krety czy czerwce bo zjadają ten wychuchany trawniczek? KTO JEST BEZ WINY NIECHAJ PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM! a to tak trochę na złagodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jeśli na zdjęciu co zamieścił macst jest rzeczywiście szambo sąsiada to już jest nie fair. Takich rzeczy się nie robi sąsiadowi. Swój problem należy rozwiązać w "swoim gospodarstwie". Tego akurat nie popieramGeneralnie problem szamb powstaje przy gęstym skupisku i małych działkach. To co pisałem o "mojej ulicy" jest o tyle znośne, że wszyscy mamy działki od 6 do 10 tyś. metrów. Mamy nowego sąsiada mieszczucha, ale szybko się zasymilował ze starą gwardią. Robi tak samo. Jakikolwiek donos jest nie do pomyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 02.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Całe wieki sraliśmy w krzaki i jakoś nie wymarliśmy całe wieki do szamba nie dodawaliśmy żadnej chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 całe wieki do szamba nie dodawaliśmy żadnej chemii I tu widzę poważny problem. Nie konkretnie szamba ( 1000 litrów wody= 1 mydełko) ale żarcia. Tego bez konserwantów z rocznym terminem ważności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.02.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 całe wieki do szamba nie dodawaliśmy żadnej chemii Nie no chwilka... a co za chemię dajesz do szamba? ług sodowy? odpady z galwanizerni??? Bo chyba nie to biodegradowalne mydło czy płyn do naczyń... oleju silnikowego z dioksynami tez chyba nie lejesz do szamba - już prędzej gdzieś w kącik ogródka tak jak pozostałości po myciu pędzli od farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mnie nie przeraża g*** na polu... trochę jedynie śmierdzi ale przeraża że nawet nam się nie śniło jakie g*** dodają do żarcia... Chętnie zjem pomidorki czy fasolkę podlaną naturalnym g*** tyle że niestety mnie nie stać na żywność ekologiczną i jem pomidora pięknego i soczystego ze supermarketu ...niestety podlanego chemicznym g*** bo musi być ładny i tani... nawet sobie nie zdajemy sprawy ile chemicznego g*** w nas pompują!!! ...moja śp. babcia sadziła pomidory na grządce nawożonej ludzkim g*** . To byly pomidory! Na same wspomnienia ślinka mi cieknie... czy jeszcze kiedyś takiego pomidora zjem? wątpię... już chyba nie... oj szkoda... a pod drzewo - dokładnie orzecha były wylewane mydliny czyli woda z proszkiem po praniu itp. Jakie gigantyczne drzewo rosło na tych fosforanach!!! A jakie dorodne orzechy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Rom-Kon: Już tu na forum ktoś pisał o segregacji śmieci Segreguje na te do spalenia w dzień i te w nocy. Nie chce być uciążliwy dla sąsiadów. To jest tak jak z olejem opałowym. Ma większą zawartość siarki. Jak rafineria spierdoli produkcję to dodają barwnik i na olej opałowy. Ale jeździć na tym nie można. Bo truje się środowisko:) Ale spalić w piecu to można:) I to legalnie. Tak to jest z paragrafami. Jak nie było oczyszczalni to dzieci rodziły się zdrowe. Jak wybudowano oczyszczalnie i powstały spólki gminne to wysłać Policję i straż miejską. Bo ekologia Panie:) A już najlepsze było co napisał pantograf: te rozszczepienia i bezmózgowcy:) Gościa chyba pogięło. I jeszcze podparł się argumentem medycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Faktem jest, że lanie sąsiadowi pod okno czy płot jest nie, nie nie? ekologiczne? Raczej chamskie. Tego nie popieram. Donosicielstwa również. Szybciej dał bym sąsiadowi w zęby niż bym na niego doniósł. Tak zostałem wychowany:)Niemniej Piczman dalej zostaje ze swoim problemem. Tego dotyczy temat. Co powinien zrobić? Sam już nie wiem. Jednak sąsiad jest trochę "kłopotliwy". Na pewno nie ekologicznie czy paragrafowo, jednak chłopina ma problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.02.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ...w jednej wsi stanął maszt - antena telefonii komórkowej.... no i oczywiście zwiększyła się zachorowalność na różne choroby.... więc soltys za namową wsi wystosowal pismo do operatora oczywiście z opisem ze wzrosła zachorowalność i takie tam inne... w odpowiedzi od operatora dowiedzieli się że te dotychczasowe choroby to jeszcze nic! Niech poczekają co to będzie jak oni tę antenę włączą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Ciekawe na co umierali nasi pradziatkowie? Dzisiaj nasze dzieci będą umierały szybciej bo sąsiedzi trują. Jedni palą śmieci, drudzy szambo wylewają, trzeci podobno za dużo tabletek łykają. Jesteśmy krajem w UE gdzie ostatnio najbardziej wzrosło spożycie leków. Reklamy? czy jesteśmy tak schorowani? Podobno mamy duży odsetek rencistów:) Może gówno zamieniliśmy na nawozy sztuczne? Nawozy sztuczne produkowane z ruskiego gazu ziemnego? Najważniejsze, że zgodnie z paragrafami, i Skarb Państwa pozwala:) bo jest udziałowcem oczyszczalni ściekówA resztę to k...a do więzienia wsadzić Edytowane 2 Lutego 2011 przez piotrmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 02.02.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 nie chodzi mi o mydło le np domestos itp środkimi smród nie przeszkadzana wsi się wychowałem i na wieś wracamniestety nie taką jak kiedyś ale zawsze to jakaś wieśco dwa lata u matki wywozimy gnój na pole za stodołękiedyś było dwa razy w rokuale teraz już nie chowie świń czy byczkatylko sam dróbi tak rosną ziemniaki, pomidory itpale szambo jest opróżniane przez samochódprzy stajni było drugie szamboi stamtąd zawsze było wywożone na pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.02.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ale smród jest tematem tego wątku (Piczman) a nie ekologia (lepiej jak by dna nie było:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 03.02.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ale smród jest tematem tego wątku (Piczman) a nie ekologia (lepiej jak by dna nie było:) ) mam znajomych, którzy nie mają dna i coraz bardziej tego żałują poziom wód gruntowych tak im się podniósł że nawet po wywiezieniu szamba na drugi dzień mają zbiornik zapełniony prawie do połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts