morfeusz1 31.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mam pytanie: czy mogę zażądać od dewelopera wykonania przez niego ekspertyzy mykologicznej ścian w budynku: poziom piwnic, garaże? Grzyb widać gołym okiem, deweloper twierdzi, ze to nie grzyb. Chcą sprowadzić osuszacze, by osuszyć ściany. Boimy się, ze zamaskują problem, a jeśli to jest jakiś grzyb domowy, to będzie nam żarł budynek, skonczy się rękojmia, a konsekwencje istnienia grzyba zaczną wychodzić dopiero wtedy. Jeśli mogę zażądać takiej ekspertyzy, to czym się podeprzeć? są jakieś przepisy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.01.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zażądać możesz, ale mało skutecznie. Pozostaje zrobienie rzeczonej ekspertyzy na własny koszt.W przypadku potwierdzenia obaw – zażądać zwrotu kosztów, choć zapewne nie bez powództwa o zapłatę. Spróbuj w SANEPID-zie, może się okazać, że bez problemów i bez ponoszenia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 03.02.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eksperci 24.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mam pytanie: czy mogę zażądać od dewelopera wykonania przez niego ekspertyzy mykologicznej ścian w budynku: poziom piwnic, garaże? Grzyb widać gołym okiem, deweloper twierdzi, ze to nie grzyb. Chcą sprowadzić osuszacze, by osuszyć ściany. Boimy się, ze zamaskują problem, a jeśli to jest jakiś grzyb domowy, to będzie nam żarł budynek, skonczy się rękojmia, a konsekwencje istnienia grzyba zaczną wychodzić dopiero wtedy. Jeśli mogę zażądać takiej ekspertyzy, to czym się podeprzeć? są jakieś przepisy na to? Będzie ciężko na początek - wiem to z praktyki. Proponuję zacząć samemu. Zbierzcie się w kilka osób, to nie będzie takie drogie w przeliczeniu na jedną osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts