BiałyKot 31.01.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam serdecznie! Przychodzę do was z prośbą o radę w kwestii w której jak się okazało - zupełnie się nie odnajduje. Chodzi o to że całe życie mieszkałem w domu jednorodzinnym a teraz sytuacja życiowa sprawiła że wylądowaliśmy z żoną w bloku. A dokładnie - mamy wylądować. Problem w tym że w mieszkaniu jest już dość stary piecyk gazowy z czymś czego osobiście nie znoszę tzn ogniem na widoku. Tak więc mimo dość szczupłego budżetu zdecydowaliśmy się na wymianę piecyka na nowszy. I tu się pojawia problem. Po lekturze różnorakich for, stron, konsultacjach ze specjalistami ect jestem jedynie głupszy. Jedni radzą tak drudzy inaczej, doradzają te parkę odradzają ją a mi w głowie jedynie rośnie mętlik. Co ostatecznie udało mi się z tego bałaganu ustalić to to że: -marki Junkers albo Termed -bez widocznego ognia -zapłon na baterie. Ale to za mało. Tak jak z samochodami, nie mogę po prostu zamówić "fiata" ale "fiata model ...". Tak więc zupełnie nie wiem co kupić - i dlaczego. Mieszkanie ma 47m/kw, piecyk grzeje wodę dla łazienki i kuchni. Chciałbym by niewidoczny był płomień. Zapłon na baterie. Górna granica pieniędzy jaką możemy wydać to ok 1200 zł. Poradźcie proszę bo jestem kompletnie zielony a nie mam się kogo spytać. Jaki piecyk byście doradzali? (marka i model) Gdzie kupić? Kto instaluje? Kto może serwisować bez łamania mojej gwarancji? Jak z dowozem piecyka? Mieszkam w Otwocku jeśli to coś pomoże. Wiem że wygląda to dość dziwnie ale po prostu nigdy nie miałem do czynienia jeszcze z taką sytuacją więc wole się spytać niż na ślepo kombinować. W swojej naiwności myślałem że wejdę na allegro, zamówię piecyk, ktoś mi go przywiezie, ktoś inny zainstaluje i już. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 31.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 I Junkers i Termet jest dobry, a instalatora poszukaj wśród serwisantów. Na stronie producenta znajdziesz informacje, ew zadzwoń do jakiejś większej hurtowni z materiałami instalacyjnymi i tam Ci polecą kogoś ( np. Bims Plus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts