CityMatic 07.03.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A jest sens dokladania styropianu lub waty czy darowac.I jeszcz jak wyglada sprawa z kotwieniem czy fugi sie pokryja czy raczej kotwy wiercone w sciane nosna. Przeczytałem to zdanie kilka razy i choć po polsku to sensu nie mogę zrozumieć, wytłumacz proszę co chcesz napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 08.03.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 to jak podoba Ci sie wizja 1W to po co piszesz ze ocieplisz 44cm - bezsens ladowania sie w koszty. Ano po to, żeby to ocieplenie dać mozliwie jak najcieńsze. Skoro samaściana 44cm może z powodzeniem funkcjonować a\jako ściana bez ocieplenia, to ja jeszcze dodam 10 cm styro, to powino być już w ogóle super. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ano po to, żeby to ocieplenie dać mozliwie jak najcieńsze. Skoro samaściana 44cm może z powodzeniem funkcjonować a\jako ściana bez ocieplenia, to ja jeszcze dodam 10 cm styro, to powino być już w ogóle super. Zgadza się? Gdyby dom składał się tylko z 44 cm ścian wykonanych z tego materiału to było by super - a tak zaniedbanie choćby 1 elementu systemu spowoduje większe straty niż zyski. Ocieplenie takiego domu 10cm styropianu na pewno wyrówna te błędy czy zaniedbania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralfA4 08.03.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Przeczytałem to zdanie kilka razy i choć po polsku to sensu nie mogę zrozumieć, wytłumacz proszę co chcesz napisać. Biega Mi o to ,czy sciana z protherma 38 + cegla spelnia wymogi izolacji cieplanej . Czy trzeba ja jeszcze docieplac np. styropianem lub wata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Biega Mi o to ,czy sciana z protherma 38 + cegla spelnia wymogi izolacji cieplanej . Czy trzeba ja jeszcze docieplac np. styropianem lub wata? Jeżeli będą zachowane wszelkie warunki, każdy element systemu począwszy od ławy, nadprożach, a skończywszy na wieńcu to zapewne tak. Ekipa musi wiedzieć co robi, i nie robić tego pierwszy raz....widziałem coś takiego ale firma była w uniformach Solbet -u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ano po to, żeby to ocieplenie dać mozliwie jak najcieńsze. Skoro samaściana 44cm może z powodzeniem funkcjonować a\jako ściana bez ocieplenia, to ja jeszcze dodam 10 cm styro, to powino być już w ogóle super. Zgadza się? nie ladujesz sie czasami w koszty, to jest dla mnie jak bawienie się samochodzikami i puszczanie ich pod gorke i sprawdzenie ktory najdalej zajedzie, nie latwiej sie odwrocic i puscic je z gorki? to tyle jezeli chodzi o ceramike jestem zwolennikiem bk i raczej w tym temacie wole sie poruszac i jak bym mial stawiac sciane 1W to bym pojechal z bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ano po to, żeby to ocieplenie dać mozliwie jak najcieńsze. Skoro samaściana 44cm może z powodzeniem funkcjonować a\jako ściana bez ocieplenia, to ja jeszcze dodam 10 cm styro, to powino być już w ogóle super. Zgadza się? Nie wiem czy takie proste rozwiązanie jak ocieplenie ociepleniem wpadło Ci do głowy, ale generalnie można zrobić cieńszą ścianę, jeszcze do tego z bk żeby było cieplej i do tego więcej styropianu albo wełny. Będzie jeszcze lepiej. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nie wiem czy takie proste rozwiązanie jak ocieplenie ociepleniem wpadło Ci do głowy, ale generalnie można zrobić cieńszą ścianę, jeszcze do tego z bk żeby było cieplej i do tego więcej styropianu albo wełny. Będzie jeszcze lepiej. Zgadza się? I ja tak myślę bo po otynkowaniu, i pomalowaniu wewnątrz i na zewnątrz ściana nie będzie się różniła od ściany. Czy to będzie z ceramiki czy z BK Ja wybudowałem z BK 25cm teraz pójdzie 20 cm styropian lub Styropian STYROPOL neoWALL 031 o grubości 18 cm na pewno będzie to cieplejsze niż ściana ceramiczna 1W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 14.03.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 I ja tak myślę bo po otynkowaniu, i pomalowaniu wewnątrz i na zewnątrz ściana nie będzie się różniła od ściany. Czy to będzie z ceramiki czy z BK Ja wybudowałem z BK 25cm teraz pójdzie 20 cm styropian lub Styropian STYROPOL neoWALL 031 o grubości 18 cm na pewno będzie to cieplejsze niż ściana ceramiczna 1W I napewno taka ściana z BK bedzie cieplejsza od takiej nawet samej z ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 15.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jeżeli będą zachowane wszelkie warunki, każdy element systemu począwszy od ławy, nadprożach, a skończywszy na wieńcu to zapewne tak. Ekipa musi wiedzieć co robi, i nie robić tego pierwszy raz....widziałem coś takiego ale firma była w uniformach Solbet -u ale ze robili to dokladnie czy pierwszy raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 15.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 I ja tak myślę bo po otynkowaniu, i pomalowaniu wewnątrz i na zewnątrz ściana nie będzie się różniła od ściany. Czy to będzie z ceramiki czy z BK Ja wybudowałem z BK 25cm teraz pójdzie 20 cm styropian lub Styropian STYROPOL neoWALL 031 o grubości 18 cm na pewno będzie to cieplejsze niż ściana ceramiczna 1W tu chyba nie ma watpliwosci ze sciana ceramiczna 1w nie zblizy sie do bk ze styropianem, ale jezeli ktos chce 44cm i dawac styropian niech kombinuje owce tez sa potzebne zeby je strzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.03.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ale ze robili to dokladnie czy pierwszy raz ? Oj dokładnie byłem bardzo zachwycony, powiem nawet że nie spodziewałem się, ze można tak równo postawić ściany, aż szkoda było ich tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 15.03.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Oj dokładnie byłem bardzo zachwycony, powiem nawet że nie spodziewałem się, ze można tak równo postawić ściany, aż szkoda było ich tynkować Hehe trzeba było uwiecznić Ale to pokazuje tylko, że to o czym była mowa wcześniej (o nierównych bloczkach) to wyjątek potwierdzający regułę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 17.03.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Zapytałem i zniknąłem - przepraszam za ciszę.Generalnie - wieś, droga ruchliwa kilometr dalej, troche pól, domów drzew. Nie jest głośno. Ale wyczytałem, że to najsłabszy punkt BK. Wiem, że wiele zależy od okien, ale w dzisiejszych czasach standard jest dość wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jak droga jest kilometr dalej to nie ma problemu. Tego nie będzie słychać nawet w domu szkieletowym Jak już się rzekło bk w domku jednorodzinnym jak njabardziej. W bloku mógłby być problem z hałasem, ale nie w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 23.03.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 i teraz klasyczne pytanie: co wybrać 24+14styro czy może grubszy bk i mniej styropianu. A przy okazji jaki bk (Ytong troche drogi, wolałbym cos tańszego np. suporex)? Parametry mogę sobie zobaczyć w kalkulatorach, pytam o sprawy praktyczne, (np. akumulacja ciepła, okna lepiej wyglądają, jakieś inne życiowe względy itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 co wybrać 24+14styro czy może grubszy bk i mniej styropianu. 24x24x59 - dostępny u Twego przedstawiciela - wynegocjujesz jak najbardziej korzystną cenę.(ma być biały,o jak najrówniejszych krawędziach)na tym etapie zadecydujesz czy będzie na klej czy na tradycyjną zaprawę. 14 cm styropianu....to niewiele (chyba że ciepłego 0,32) ogólnie gdy zamontujesz okna licując je ze ścianą zewnętrzną(tak np jak jest u mnie) będziesz miał do dyspozycji po otynkowaniu wewnątrz 19cm aby było równo po obu stronach okna jeśli zależy Ci na wyglądzie okien ;)chociaż do końca nie wiem o co Ci chodzi bo to zależy od tego jakie te okna sobie wybierzesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 24.03.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mam zamiar kleic te bloczki. Mówisz, że 14 styro to mało? To ile mam dać? Dom ok. 175 m. uzytkowej - ogrzewanie gazowe. Tylko nie piszcie, że 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.03.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 To ile mam dać? Dom ok. 175 m. uzytkowej - ogrzewanie gazowe. Styropian STYROPOL neoWALL 031 o grubości np 18 cm lub 20 cm różnica w cenie szybko zwróci się w ogrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 26.03.2011 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W jednej warstwie, czy 2. Boję się, że wykonawca i tak zostawi mostki i całość nie bedzie miała sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts