slawek19_84 19.10.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja mam inne troszke pytanie.Będę niedlugo stawiał ścianke w pralnii (będę robił z części pralnii łazienke). Z jakiego materiału najlepiej postawić ścianke? Myslałem o supioreksie, ale nie wiem czy będzie sia nadawał. Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luving 23.10.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No jasne, że beton komórkowy jest najlepszym sposobem na budowę zewnętrznych ścian. Podejrzany fachowiec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 23.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam,Planuję budowę domu i stoję przed wyborem materiału na ściany nośne. Czytając to forum wiem jedynie, że nic nie wiem. Co user to inna opinia. Wiadomo, że każdy materiał ma wady i zalety.Wstępnie nastawiłem się na silikaty, ponieważ czytałem, że są najlepsze na tereny zagrożone tąpnięciami (kopalnie). Zastanawiam się jednak, jak ten materiał znosi warunki atmosferyczne, tj. deszcz, mróz. Czy jest możliwość, by jeden czy dwa sezony sciany pozostały niecieplone i nieotynkowane?Z tego co wiem to w przypadku ceramiki nie jest to problem i często widzi się domy (nawet szwagier tak miał), które stoją rok lub więcej bez tynku czy innych warstw.Pozostaje jeszcze BK, ale w tej kwestii mam bardzo mało informacji.Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowane 23 Listopada 2011 przez gall86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts