Tomek0 31.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam,Mam zamiar zrobić sufit podwieszany. Mam w związku z tym kilka pytań, ponieważ różne opinie słyszałem:1) Pomieszczenie ma wymiary: 3,5 x 5,5m. Czy w związku z tym mogę zrobić stelaż bez krzyżówki ? czyli, że profile będą co 60cm ? czy muszę również prostopadłe profile dać ?2) Jak dokładnie wygląda cekolowanie łączeń płyt. Jedni piszą o 3 etapach - gładź, siatka / fizelina / papier , ładź ale nie piszą krok po kroku. Inni piszą ze wystarczy elastyczna gładź a jeszcze inni coś o akrylu.3) I teraz ostatnie pytanie........ Jeżeli mam już wycekolowaną ścianę to w jaki sposób mam wykończyć szczeliny między sufitem k-g, a ścianą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 31.01.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 ad1. musi być kratownica na wieszakach ad2. wszystkie z nich są prawidłowe wybór nalezy do Ciebie lecz ważne jest gruntowanie ad3. akrylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 31.01.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Może mi Pan napisać albo wysłać obrazek jak wykonać kratownice? NJak szukalem to znalazlem tylko taka ze poprzeczne byly na innym poziomie wiec nie wiem jak plyta ma sie z nimi stykac. A co do akrylu to coś przeczytalem ze farby duluxa sie luszcza na nim. Mam akurat tylko taka farbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 31.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 nie będę pisał ponieważ ważne jest abyś coś sam wywnioskował z etapu prac więc moze link wystarczy http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 01.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Na fabrycznych łączniach płyt daje się tylko siatke wtopioną w gips w tych miejscach przy prawidłowo zrobionej konstrukcji nie pęka, natomiast w miejscach łączenia się płyt czołowo, miejsca cięte trzeba zastosować jak najlepsze połączenie łącznie z dodatkowym rusztem. No i miejsca łączenia się płyt z ścianami należy akrylować ale przed tym w czasie montażu docinać płyty jak najdokładniej to ścian czy elementów stałych. Na typowym akrylu ceresitu,soudala większość farb się łuszczy, znalazłem akryl Wkrętmetu na którym takie rzeczy się nie dzieją a dodatkowo daje się szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 pomieszczenie 3,5 x 5,5 .. ad1. musi być kratownica na wieszakach naprawdęmusi być stelaż krzyżowy? a jak sufit wisi 5 cm od stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 01.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W zasadzie nie podałeś wysokości a w tym przypadku nie musi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 01.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W zasadzie nie podałeś wysokości a w tym przypadku nie musi! czyżby przemyśl to co napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W zasadzie nie podałeś wysokości a w tym przypadku nie musi! czasem to trzeba ze pinć razy przeczytać, aby złapać "mniej więcej" sens i zamiar przekazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 03.02.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Może nie za jasno napisałem, chodziło mi o to że jeżeli sufit będzie obniżony o 5cm to nie stosuje się konstrukcji krzyżowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 03.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Może nie za jasno napisałem, chodziło mi o to że jeżeli sufit będzie obniżony o 5cm to nie stosuje się konstrukcji krzyżowej! wytłumacz mi róznicę między odlęgłością obniżenia wysokości, a zastosowaniem konstrukcji krzyżowej względem wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts