Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kanapa - sprężyny czy pianka wysokoelastyczna

mariuszdro

Recommended Posts

Witajcie

Szukam i szukam odpowiedzi na kwestię jak w temacie. Niestety albo nikt nic nie napisał albo nie potrafię znaleźć, ale jakbyście chcieli podzielić się swoimi doświadczeniami to będę wdzięczna. Stoję własnie przed zakupem kanapy skórzanej, rozważam wybór modelu, ale niestety nie wszystkie, które mi się podobają sa na sprężynach (a takie niby było założenie). I teraz właśnie się zastanawiam czy jest o co kruszyć kopie, czy ta alternatywa ma rzeczywiście aż takie duże znaczenie przy obiciu skórzanym i porządnym producencie?

Jakie macie doświadczenia?

gdy 3 mies temu wybieralam kanapę miałam możliwość usiąść na tym samym modelu w sprezynach i piance. poza sposobem powracania do odpowiedniego kształtu, nie dostrzegłam różnicy. sprzedawca podpowiedzial, ze jeśli ma na tej kanapie być spane, to namawia na sprezyny.

stanęło na piance, pewnie jeszcze za krótko żeby sie wypowiadać, ale mi na tym wygodnie ;)

nie da sie chyba na to pytanie jednoznacznie odpowiedziec,chyba,ze mowilibysmy o konkretnym modelu i uzytkowaniu go w jakims okresie czasu...

jakosc sprezyn jest roznista,po swoich doswiadczeniach z zapadaniem sie kanapy,wybieram teraz meble tapicerowane z pianka o wysokiej twardosci i przy porownaniu lepiej wypada pianka

natomiast ktos,kto trafil na dobre sprezyny,bedzie chwalil sprezyny...