kalio 31.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Czekają mnie niedługo wylewki i zastanawia mnie fakt jak będzie najlepiej pokroić podłogę ma parterze chodzi głownie o przygotowanie do OP rzut parteru http://www.mgprojekt.com.pl/domki/maja2/images/rzut3.jpg http://www.mgprojekt.com.pl/domki/maja2/images/rzut3.jpggłównie chodzi mi o podział salon jadalnie - będzie tam parkiet (panele) . Może ktoś mi podpowie Pozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.02.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Proponuję podzielić salon i jadalnię na dwie sekcje.Długie obwody słabo grzeją i zapowiedz hydraulikowi że chcesz obwody i całych kawałków (bez łączeń). Tam gdzie będą kafle dylatacje tylko w progach (bo mi zrobili dylatację w środku klatki schodowej i kafelkarz potem stawał na uszach żeby to skleić. Pod parkietem możesz robić podział/dylatację jak ci wygodnie. Polecam lekturę na długie zimowe wieczory:Podłogi, jastrychy, wylewki Edytowane 1 Lutego 2011 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 01.02.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Sugerowałbym aby dylatacja przebiegala w miejscu planowanego przejścia paneli w płytki, chociaż jak uczy życie koncepcje moga się zmieniać. Jeszcze uwaga do dylatacji jako takiej: niektórzy wylewkarze wyrywają piankę dylatacyjną (bo przeszkadza w zacieraniu) i robią w tym miejscu tylko naciecie wylewki . W takim wypadku możemy mówić raczej o kontrolowanym pęknięciu niż dylatacji płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.02.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) http://img171.imageshack.us/img171/2918/rzut3.jpg Kolor czerwony planowana dylatacja - pod spodem są fundamenty. tylko jak podzielić ten salon jadalnie jedna nie regularna powierzchnia. Edytowane 1 Lutego 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 sekcja 1gabinet/pokój sekcja 2 i 3salon+jadalnia - "podział żółty" (według mnie) sekcja 4kuchnia z korytarzykiem (spiż. bez ogrzewania) sekcja 5 i 6- w łazience (4,42) i holu 17,15 m2 też bym zrobił dwie oddzielne sekcje - będziesz miał wtedy możliwość oddzielnego regulowania temperaturą (w łazience na ogół się ustawia cieplej niż w holu sekcja 7- p. gosp 3,84 i przeds. 4,60 w jednej sekcji (obwodzie), może nawet razem z holem? ... tak ja bym zrobił, ale zapytaj kierownika budowy o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 02.02.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A teraz jeszcze jedno pytanie Czy to jest dobrze ?? wyskokość 0 to wysokość końca sciany wykonanej z bloczków betonowych, na wysokości -10 mam wierzch chudziaka. Czy to nie powinno być tez na 0 czy jeszcze niżej. na to ma przyjść 20 cm styropianu wylewka i okładzina czyli ok 28-30 cm. Mam 11 warstw pustaków 23,8 i zwykła zaprawa wieniec opuszczony co daje ok 282czyli po posadzce wyjdzie wysokość ok 2,5 czy nie za nisko ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 wysokość 0 to wysokość docelowa podłogi (lakier na parkiecie)bloczki betonowe powinny się kończyć kilka cm ponizej poziomu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.02.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 czyli jakoś będzie. Dlatego się zastanawiam bo większość robi bloczki wylewa na równo chudziaka i na to dopiero izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 03.02.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 U mnie też chudziak był poniżej wierzchu bloczków - na tej powierzchni dałem jeszcze jedną warstwę styropianu, strop nad piwnicami był trochę wyżej. W efekcie na gruncie mam 12 cm styro, a na stropie piwnicy 8 - przeważnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts