raas 01.02.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 WitajcieCzy do ogrzewania podłogowego są jakieś specjalne rodzaje wykładziny dywanowej?. Chciałbym zastosować w sypialniach taki rodzaj wykładziny.....Na parterze nie ma problemu: salon ,wc , kuchnia itp wszystko w terakocie. Natomiast pięterko chciałbym wyłożyć w dużej mierze wykładzinami dywanówkami. Poradźcie jaką zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Mam zwykłą i grzeje pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 01.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witaj, na pewno są "specjalne" wykładziny, podobnie jak są "specjalne" panele i "specjalne" podkłady do paneli - wszystko co jest specjalne jest z reguły droższe. Ja mam w sypialni panele - "zwykłe", większą część sypialni zajmuje łoże (bez nóżek, takie skrzyniowe), obok zwykłe włochate dywaniki i jest ciepło... Swoją drogą w pozostałych pokojach też mam włochate dywany - fakt że zajmują mało podlogi - do czego zmierzam: podłoga jest "obojętna"ale jak włożysz rekę pod dywan to czuć że jest ciepły. Przecież dywan nie zatrzyma ciepła (bo co ma z nim zrobić?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 01.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witaj, na pewno są "specjalne" wykładziny, podobnie jak są "specjalne" panele i "specjalne" podkłady do paneli - wszystko co jest specjalne jest z reguły droższe. Ja mam w sypialni panele - "zwykłe", większą część sypialni zajmuje łoże (bez nóżek, takie skrzyniowe), obok zwykłe włochate dywaniki i jest ciepło... Swoją drogą w pozostałych pokojach też mam włochate dywany - fakt że zajmują mało podlogi - do czego zmierzam: podłoga jest "obojętna"ale jak włożysz rekę pod dywan to czuć że jest ciepły. Przecież dywan nie zatrzyma ciepła (bo co ma z nim zrobić?) Włochate myśli pewnie też. A tak bardziej poważnie, to oprócz kluczowego parametru jakim jest opór cieplny danej wykładziny istotne jest również jakie szkodliwe związki chemiczne mogą się z niej wydzielać pod wpływem ciepła i to jest także przedmiotem atestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jakiego ciepła ? podłoga zasilana 25-30, jak zaświeci słońce to mam 40 stopni na wykładzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.02.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Przecież dywan nie zatrzyma ciepła (bo co ma z nim zrobić?) ale jeśli podłoga jest na gruncie (parter bez piwnicy) to teoretycznie może część tego ciepła iść "w ziemię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 01.02.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 No tak, ale przecież pod płytą grzejną jest izolacja termiczna o właściwościach lepszych niż dywan... nawet bardzo włochaty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 04.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jakiego ciepła ? podłoga zasilana 25-30, jak zaświeci słońce to mam 40 stopni na wykładzinie Jak zasilana 25 to ile dostajesz na podłodze? a ile jak zasilasz 30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Rzufik nie mam termometra w betonie ale mogę coś zainstalować jeśli to bardzo ważne dla Ciebie pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.02.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ja tez nie mam:) ale mogę zmierzyć dziecinnym do czola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts