lady in red 01.02.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam! Chiński kalendarz płodności powstał 700 lat temu i według autorów pozwala przewidzieć płeć dziecka na podstawie miesiąca poczęcia i wieku matki w chwili poczęcia. Parametry te oblicza się według kalendarza księżycowego. Chiński kalendarz płodności jest bardzo skomplikowany. Wynikiem obliczeń są tabele, o które właśnie opiera się chiński sposób planowania płci niemowlęcia. Tabele te pozwalają wyznaczyć czas, kiedy powinno dojść do zbliżenia, aby zwiększyć szanse na narodziny chłopca lub dziewczynki. Ciekawa jestem czy u Was się sprawdziło-u mnie tak Sprawdzcie na sobie,swoim dziecku,mężu,kochanku,przyjaciółce i kim tam jeszcze chcecie...........Musicie znać wiek matki w momencie POCZĘCIA (nie porodu).Liczą się lata skończone(nie kalendarzowe) Z lewej strony tabeli sprawdzacie wiek matki w momencie poczęcia,a na górze miesiąc poczęcia. Proszę o wpis czy u Was się zgadza. https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski Chińscy eksperci uważają, że metoda ta jest trafna w 99%, a w Stanach Zjednoczonych wskaźnik trafności określono na 85%. Zgodnie z danymi na portalach internetowych skuteczność tej metody to 8 na 10 przypadków, choć jej skuteczność nie została potwierdzona badaniami. Należy pamiętać, że płeć dziecka to kwestia czysto biologiczna. To, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka zależy od plemnika zapładniającego komórkę jajową, a nie na przykład od fazy księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 01.02.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 u mnie się sprawdziło, ale myślę że to kwestia przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 01.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 u mnie sprawdziło się w 50%mam siostrę bliźniaczkę i jest okja chyba powinienem zmienić płeć aby trafienie miało 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 01.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ja powinnam mieć chłopca i dziewczynkę, a mam dwóch chłopców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 01.02.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Typowe: albo się sprawdzi albo nie. Młody tatuś zgłaszał urodzenie dziecka w USC. Chłopiec - pyta urzędniczka. Nie - odpowiada młody ojciec. Dziewczynka? - urzędniczka. Co uczona to uczona, za drugim razem ale zgadła. I tak samo jest z chińskimi ekspertami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ledy in red, ja ten kalendarz prawie znam na pamięć brałam go pod uwagę przy planowaniu mojej dwójki, jak wiadomo chciałam parkę i mam! Sprawdzałam u wielu moich koleżanek, dużo z nich brało go pod uwagę sprawdza się bardzo. Ja osobiście dodatkowo korzystałam z testów owulacyjnych, stosowałam specjalną dietę i no i jeszcze takich pare innych, ale to już może nie będę szczegółów poczęcia opowiadała:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 jak wiadomo chciałam parkę i mam! Parkę to można mieć papug, nie dzieci u mnie się prognozy tego kalendarza sie nie sprawdziły i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.02.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A wyobraź sobie że ja mam dzieci, a nie papugi czyt. chłopca i dziewczynke skoro parka Ci nie pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A wyobraź sobie że ja mam dzieci, a nie papugi czyt. chłopca i dziewczynke skoro parka Ci nie pasuję Ooooo jak to inaczej brzmi gratuluję dzieciaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.02.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A dziękuję, dziękuję, niby chińczycy mieli w tym swój udział , a dzieci jak najbardziej udane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 27.05.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 u mnie się nie sprawdziło w żadnym z dwóch przypadków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts