Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chiński kalendarz płci-sprawdź!!!

lady in red

Recommended Posts

Witam!

Chiński kalendarz płodności powstał 700 lat temu i według autorów pozwala przewidzieć płeć dziecka na podstawie miesiąca poczęcia i wieku matki w chwili poczęcia. Parametry te oblicza się według kalendarza księżycowego.

Chiński kalendarz płodności jest bardzo skomplikowany. Wynikiem obliczeń są tabele, o które właśnie opiera się chiński sposób planowania płci niemowlęcia. Tabele te pozwalają wyznaczyć czas, kiedy powinno dojść do zbliżenia, aby zwiększyć szanse na narodziny chłopca lub dziewczynki.

Ciekawa jestem czy u Was się sprawdziło-u mnie tak :) Sprawdzcie na sobie,swoim dziecku,mężu,kochanku,przyjaciółce i kim tam jeszcze chcecie...........Musicie znać wiek matki w momencie POCZĘCIA (nie porodu).Liczą się lata skończone(nie kalendarzowe)

Z lewej strony tabeli sprawdzacie wiek matki w momencie poczęcia,a na górze miesiąc poczęcia.

Proszę o wpis czy u Was się zgadza.

https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

Chińscy eksperci uważają, że metoda ta jest trafna w 99%, a w Stanach Zjednoczonych wskaźnik trafności określono na 85%. Zgodnie z danymi na portalach internetowych skuteczność tej metody to 8 na 10 przypadków, choć jej skuteczność nie została potwierdzona badaniami. Należy pamiętać, że płeć dziecka to kwestia czysto biologiczna. To, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka zależy od plemnika zapładniającego komórkę jajową, a nie na przykład od fazy księżyca.

• 2 weeks później...
Ledy in red, ja ten kalendarz prawie znam na pamięć brałam go pod uwagę przy planowaniu mojej dwójki, jak wiadomo chciałam parkę i mam! Sprawdzałam u wielu moich koleżanek, dużo z nich brało go pod uwagę sprawdza się bardzo. Ja osobiście dodatkowo korzystałam z testów owulacyjnych, stosowałam specjalną dietę i no i jeszcze takich pare innych, ale to już może nie będę szczegółów poczęcia opowiadała:P

• 3 months później...