mammeza 01.02.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) witam, sąsiad chce rozebrać schody,które stoją też na mojej posiadłości(5stopni)i czy potrzebuje ode mnie zgody na rozebranie swoich schodów na mojej posesji. Wymaga ode mnie abym podpisała ku zgodę na rozebranie tych schodów co dla mnie jest dziwne bo schody są jego. Myślę ,ze on nie chce złożyć w wydziale budowlanym projektu tylko na własna rękę będzie je przebudowywać. Więc lepiej mu podpisać zgodę? czy lepiej żeby to on mi podpisał że rozebrał schody na własny koszt za moją zgodą. Przecież zawsze może sie o nie dopomnieć nadzór budowlany. dodam,że tymi schodami wchodzi tylko on. ja mam inne schody i inne wejście. Edytowane 1 Lutego 2011 przez mammeza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 05.02.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Jeżeli uważasz, że chce rozbudować schody, to w umowie/porozumieniu MUSI byc o tym wzianka. Zawsze możesz poprosić go o formularz do przestudiowania zawartości. Może facet naprawde ma dobre chęci, a jak to bywa miedzy sasiadami, umowy na "gębę" rożnie wychodzą. Pewnie chce mieć podkladke ze wszystko bylo zgodnie z prawem. A jeżeli rzeczywiście coś kombinuję, to pytanie które zadałas nam, możesz zadać jemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts