Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No, wtedy to nie będzie już pływająca :)

A może przykleić z jednej strony, a pozwolić pływać tej przeciwnej? Dało by to coś?

ogólnie podłogi w panelach będzie sporo i z dwóch stron będzie się łączyła z płytkami - łącznie ok 7 mb. Ma to jakieś znaczenie?
ogólnie podłogi w panelach będzie sporo i z dwóch stron będzie się łączyła z płytkami - łącznie ok 7 mb. Ma to jakieś znaczenie?

od poczatku:

jedna plaszczyzna a na niej czesc z paneli a czesc z plytek??

pod panelami i plytkami ogrzewanie??

srodek plytki po zewnatrz panele??

No, wtedy to nie będzie już pływająca :)

A może przykleić z jednej strony, a pozwolić pływać tej przeciwnej? Dało by to coś?

generalnia podloga plywajaca to wylewka na styro oddylatowana od scian a nie samo wykonczenie podlogi:)

No tak, ale wiemy, że chodzi o możliwość "pływania" paneli żeby się nie wypaczały. Po co niby się je dylatuje od ścian?

I tu rodzi się problem połączenia ich z nieruchomymi płytkami na przykład.

No tak, ale wiemy, że chodzi o możliwość "pływania" paneli żeby się nie wypaczały. Po co niby się je dylatuje od ścian?

I tu rodzi się problem połączenia ich z nieruchomymi płytkami na przykład.

poprawnie rozumujesz:)

nie ma problemu gdy plytki na srodku a panele po zewnatrz w odwrotnym ukladzie juz gorzej:)

Szeroką listwą maskującą..? Ja tak mam, panele w pokoju, a płytki w kuchni, tyle że nie mam ogrzewania podłogowego.
Listwa aluminiowa, takie leżące H (albo przekoszone Z), pod płytki wklejona a z drugiej strony w szczelinę wsunięte z luzem panele.
Korek w płynie?

też o tym myślałem ale wydaje mi się, że to nie zapobiegłoby unoszeniu się paneli. Płytki są przyklejone, panele tylko leżą i mogą chcieć się lekko unosić. Ja u siebie zastosowałem listwę "typu Z" i ten górny, widoczny element jest wąski (ok 6-8 mm) - nachodzi tylko na panele - dla mnie akceptowalny. Natomiast jest sporo listew H, które rzeczywiście słabo wyglądają bo mają szerokość ok 3 cm, a to już szpeci.