Rysiek_Sotek 01.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam w maju zamierzamy rozpocząć budowe domu Wieczorna Tęsknota http://projekty.muratordom.pl/projekt_wieczorna-tesknota,1259,1,0.htmNa ten cel mamy przeznaczone 300 tyś złotych, dodam tylko, że nie wiele wykonamy sami poza pracami wykończeniowymi(panele, malowanie to praktycznie nic) brak czasu i chyba umiejetności. Wszystko wykonaja tkzw fachowcy i znajomi którym trzeba zapłacic. Dodam tylko, że będziemy budować porothemu 25 a dachówka bedzie ceramiczna a i jeszcze jedno mamy już oczywiście działke budowlana 1000m z mediami przy drodze i złozony wniosek o pozwolenie na budowe w Starostwie.Mam pytanie do Was kochani czy 300 tys wystarczy do wprowadzenia sie bez mebli i infrastruktury zewnetrzej czyli kostki,zieleńca i ogrodzenia ale z zewnetrznym tynkiem i pomalowaniem domu?Budowaq w południowej Wielkopolsce na obrzeżach byłego miasta wojewódzkiego okoł 100 tyś mieszkańców, kilka marketów budowlanych, kilka duzych składów budowlanych, raczej przyjażdny klimat do budowania bez szalonych wygórowanych cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 02.02.2011 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Oj nikt nie chcę podpowiedzieć!Cry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 02.02.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Pocieszyłeś mnie a według was jaki może być koszt orjetacyjny pod klucz tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.02.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 co najmniej 2 razy tyle, tym bardziej, że sami niewiele macie zamiar pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 02.02.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 aż tak żle myślałem, że będzie zdecydowanie taniej, chyba przeliczyłaś po super wykończeniu, nie zamierzamy kupowac drzwi za 6-7tyś ale teza nie zamierzamy kupowac tandety, tylko srednio cenowe wykonczenie bez fajerwerków ale tez bez lipy.Jestem troszke zdegustowany i zniechęcony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 02.02.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Sądzę, że w tej kwocie, bez całkowicie swojej (darmowej) robocizny - tego domu nie da się wybudować. A nawet robiąc wszystko samodzielnie, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Albo zmień projekt, albo kwotę. Poczytaj w tym dziale o domu za 200tys, tam wiele wskazówek i rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ProStaś zapomniałeś o garażu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 02.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 aż tak żle myślałem, że będzie zdecydowanie taniej, chyba przeliczyłaś po super wykończeniu, nie zamierzamy kupowac drzwi za 6-7tyś ale teza nie zamierzamy kupowac tandety, tylko srednio cenowe wykonczenie bez fajerwerków ale tez bez lipy. Jestem troszke zdegustowany i zniechęcony! jeśli przeliczyć ten projekt przy wykończeniu w wyższym standarcie to i 800 da się wydać za 300 raczej utopia, ale próbuj, powiesz jak było (sorki za wisielcze poczucie humoru)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 02.02.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 stan deweloperski za ok 340-380 tyswykonczenie kwestia srodkow, wymagan i zawzietosci - ciezko do policzenia gdy sie nie zna wymagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miliarder 03.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam w maju zamierzamy rozpocząć budowe domu Wieczorna Tęsknota http://projekty.muratordom.pl/projekt_wieczorna-tesknota,1259,1,0.htm Na ten cel mamy przeznaczone 300 tyś złotych, dodam tylko, że nie wiele wykonamy sami poza pracami wykończeniowymi(panele, malowanie to praktycznie nic) brak czasu i chyba umiejetności. Wszystko wykonaja tkzw fachowcy i znajomi którym trzeba zapłacic. Dodam tylko, że będziemy budować porothemu 25 a dachówka bedzie ceramiczna a i jeszcze jedno mamy już oczywiście działke budowlana 1000m z mediami przy drodze i złozony wniosek o pozwolenie na budowe w Starostwie. Mam pytanie do Was kochani czy 300 tys wystarczy do wprowadzenia sie bez mebli i infrastruktury zewnetrzej czyli kostki,zieleńca i ogrodzenia ale z zewnetrznym tynkiem i pomalowaniem domu? Budowaq w południowej Wielkopolsce na obrzeżach byłego miasta wojewódzkiego okoł 100 tyś mieszkańców, kilka marketów budowlanych, kilka duzych składów budowlanych, raczej przyjażdny klimat do budowania bez szalonych wygórowanych cen? Nie sądzę, wybraliście bardzo drogi w budowie dom. Mój znajomy za podobny dom, bez wykuszy, wydał 450tys., firma budowała tylko SSO, reszta robiła rodzina, więc tania robocizna. I jeszcze nie wszystko ma wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 03.02.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 jestem przygnębiony a co tutaj takiego drogiego, co mozna zmienić w projekcie?jeszcze jest czas na zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.02.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przecież już napisła Prostaś: 3 balkony, 3 łazienki plus pom. gosp., 2 wykusze każde bodaj z 3 lub 4 oknami, 216 m2 powierzchni do wykończenia, ok. 300 m2 dachu w ceramice..... Czarno to widzę...... pzdr a i jeszcze ten garaż... zmienić się nie da - trzeba inny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Koniecznie musi być ten projekt? (Mam podobny tylko bez garażu, bo mnie na niego nie było stać) też dwa balkony (w tym masz dodatkowy koszt balustrad. Dwa kominy, trzy łazienki - policz sobie (szukając w sklepach internetowych) ceny za umywalki, prysznice, choć jedną wannę, WC, bidety, kafelki, lustra lampy - poniżej 50 tys trudno będzie zejść. Policz ile masz w tym projekcie drzwi? Wewnętrzne kupowaliśmy najtańsze, udało się nam pi razy oko po 300 zł, ale większość osób wybiera takie ... powyżej 500 albo dużo powyżej. Policz cenę okien (tych też sporo macie). Na pociechę powiem, że w Małopolsce może ceny są niższe niż w Warszawie. I jeszcze zależy jakie macie wymagania. Część osób potrafi wprowadzać się do niewykończonego domu i potem powoli dłubać i wykańczać resztę. Część nie wyobraża sobie mieszkania w takim częściowo gotowym domu. Czy jesteście w stanie pogodzić marzenia z rzeczywistością i iść na kompromis w wykańczaniu domu. Nasz mniejszy nieco (projekt Batuta) pochłonął Twoją kwotę, a nie mamy podłóg na górze, z trzech łazienek gotowa jest jedynie dolna, jedna na górze nawet nie dotknięta, w trzeciej mamy wannę, umywalkę i WC, mebli 0, chyba, że łóżko sosnowe a 300 PLN uznamy za mebel Zapraszam do mojego dziennika to możesz popatrzeć co jest zrobione. Reszta, kiedyś, może Ale i tak jesteśmy szczęśliwi, że nie mieszkamy już w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 03.02.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 A dlaczego akurat ten projekt wybrałeś? Co cię tak urzekło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.02.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 to co zwykle. salon 100 metrów 3 łazienki kolumienki przed wejściem wykusze garaż dla ukochanego autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miliarder 03.02.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przy ogromnym wkładzie pracy myślę 360tys. Ogromne koszty okien, drzwi wew., po co 3 łazienki? Balustrady, schody potrafią kosztować sporo, duża pow. dachu. Na pewno nie jest to projekt na budowę oszczędną. Trzeba mierzyć siły na zamiary, chyba, że możesz jeszcze wykorzystać jakieś środki oprócz tych 300tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 03.02.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 oki z trzeciej łazienki na górze mozna zrezygnować bedzie garderoba, mozna wykluczyc równiez tylni wykusz oraz zastapimy go prosta ścianą, dwa pełne okna we wnece zastapimy jednym, zliwidujemy 2 okna dachowe taki mam pomysł na poczatek co do łazienki to nie musi wcale koszt przekroczyc 50 tys za sztuke a dolna jest malutka i zrobimy prysznic,wc i umywaleczke a na górze wc, wanna narozna i umywalka więc myslę,m że koszt 50 tys za jedna jest grubo przesadzony, dodam, że instalecję c.o i elektryke będa robic znajomi więc napewno bedzxie duzo taniej niz normalnie napewno przy c.o to z 20% a fachowiec 1 klasa w regionie z terminami dwuletnikm!!!!Widzę, że będzie ciężko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 oki z trzeciej łazienki na górze mozna zrezygnować bedzie garderoba, mozna wykluczyc równiez tylni wykusz oraz zastapimy go prosta ścianą, dwa pełne okna we wnece zastapimy jednym, zliwidujemy 2 okna dachowe taki mam pomysł na poczatek co do łazienki to nie musi wcale koszt przekroczyc 50 tys za sztuke a dolna jest malutka i zrobimy prysznic,wc i umywaleczke a na górze wc, wanna narozna i umywalka więc myslę,m że koszt 50 tys za jedna jest grubo przesadzony, dodam, że instalecję c.o i elektryke będa robic znajomi więc napewno bedzxie duzo taniej niz normalnie napewno przy c.o to z 20% a fachowiec 1 klasa w regionie z terminami dwuletnikm!!!! Widzę, że będzie ciężko! myślałam o cenie za trzy (sama w tej cenie mam zamiar się zamknąć) bez żadnych wodotrysków i marmurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miliarder 03.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 oki z trzeciej łazienki na górze mozna zrezygnować bedzie garderoba, mozna wykluczyc równiez tylni wykusz oraz zastapimy go prosta ścianą, dwa pełne okna we wnece zastapimy jednym, zliwidujemy 2 okna dachowe taki mam pomysł na poczatek co do łazienki to nie musi wcale koszt przekroczyc 50 tys za sztuke a dolna jest malutka i zrobimy prysznic,wc i umywaleczke a na górze wc, wanna narozna i umywalka więc myslę,m że koszt 50 tys za jedna jest grubo przesadzony, dodam, że instalecję c.o i elektryke będa robic znajomi więc napewno bedzxie duzo taniej niz normalnie napewno przy c.o to z 20% a fachowiec 1 klasa w regionie z terminami dwuletnikm!!!! Widzę, że będzie ciężko! Jeśli zrezygnujesz z wykuszu to co z balkonem na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 04.02.2011 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 tez go likwiduje zostanie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts