Brunchilda 21.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witaj Rysiek_Sotek,To teraz ja coś dodam do siebie ponieważ buduję ten dom.Na ten moment na wszystko wydaliśmy dokładnie 311 tyś. a jesteśmy na etapie kończenia ocieplenia poddasza. Od razu dodam, że mój dom ma więcej zmian generujących koszty (podwojny garaż i duże pomieszczenie nad garażem, większą łazienkę na dole, dodatkową spiżarkę i garderobę, mocno podniesione fundamenty, mokrą działkę, 3 kominy, budowa 20 km od W-wy). Nie wiem jakie są warunki na twojej działce, ale myślę, że realne jest postawienie tego domu za 400 tyś. Nawet taniej jesli faktycznie poszukasz promocji na materiały. Warto negocjować koszt robocizny budowy domu. Teraz wiem, że mogłam taniej. Bardzo dużo pochłonęły mnie nieprzewidziane wydatki na piasek do fundamentów i podnoszenie działki. Warto też dzielić koszty z sąsiadami zamawiając jeden większy transport betonu lub towarów z dalszych fabryk.Jeśli będziesz miał pytania co do różnych kosztów, które poniosłam to pisz na priva. Chętnie pomogę. Ps. Ktoś wyżej pisał, że okna w tym projekcie to bardzo duży koszt... mnie kosztowały 17300 (ciemny dąb ze szprosami)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts