Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Egipcjanie protestują w Kairze. Co zrobi Mubarak? - SONDA głosujcie

lulkas

Czy Mubarak dotrzyma słowa? Czy w Egipt zmieni prezydenta?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Mubarak dotrzyma słowa? Czy w Egipt zmieni prezydenta?

• Mubarak dotrzyma słowa. Obama załatwił mu juz pracę np. w ONZ
    • Mubarak dotrzyma słowa, nie będzie startował w najbliższych wyborach prezydenckich
    • Rozwścieczony tłum Egipcjan nie ustąpi bo np. będą bać się represji po ostatnich protestach
    • Mubarak wyjechał do Londynu i już go nie ma w Egipcie
      0
    • Politycy i opozycja dogadali się już za plecami Mubaraka
      0
    • Mubarak z "ważnych przyczyn" zostanie przy władzy

Recommended Posts

Wiemy już co Mubarak powiedział. Powiedział ładnie, rzeczowo, tyle, że nie spełnił oczekiwań 'tłumu'.

Zapewniam, że nie miałem zamiaru kandydować na prezydenta. Dla dobra narodu jestem gotów zakończyć moją karierę - w atmosferze legalności, stabilności i pokoju

Służyłem z dumą, broniłem tej ziemi, i na niej umrę. Historia mnie osądzi. Egipt jest wieczny. Władza się zmieni, i dokona się to z godnością i dumą. Niech was Bóg błogosławi.

Jak sądzicie czy Mubarak dotrzyma słowa?

Moim zdaniem Egipcjanie zmuszą prezydenta do odejścia? Politycy dogadają się z poszatkowaną opozycją. i reżim skończy sie wcześniej niż po nowych wyborach prezydenckich w Egipcie.