Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To taki cudny nowoczesny dom, w dole jest park, widok na port,nie wiem jak sięto wzgórze nazywa,ale ten dom mnie zawsze zachwycał.

E mólku mysłisz o tym?

http://pl.netlog.com/ala2705/photo/photoid=2181632#

Nie nie domy tego pana sa w innym miejscu Kamiennej Góry

monia ja tak na szybciaka - jaka tam jest ziemia ? CośD mieszałaś, zwoziłaś ? Wygląda na suchą, twardą glinę.

A co do traw - wiele z nich zostawia się na zimę (min miskanta giganta), obcina się wiosną. Są takie, które się obcina jesienią i przykrywa obciętymi gałązkami bulwy,

Wiele z tych pięknych traw to trawa pampasowa. Śliczna, ale trzeba bardzo dbać bo czesto przemarza.

I co do ekspansywności traw - np miskanty są chińskie się bardzo rozrastają, powinno się je sadzić w kubłach. Oto trawy ekspansywne: manna mielec (Glyceria maxima), miskant cukrowy (Miscanthus sacchariflorus) 'Robustus', mozga trzcinowata (Phalaris arundinacea), spartyna (Spartina) 'Aureomarginta', turzyca nitkowata (Carex lasiocarpa), wydmuchrzyca olbrzymia (Elymus giganteus) 'Glaucus' . Ja staram się ich unikać, trzeba nieźle mieć siły, chęci i czasu aby utrzymać je w ryzach.

No wlasnie Kamienna Gora

Dom dokladnie ten, fajny prawda? Tez jakiejś gwiazdy?

A wiesz że nie wiem stosunkowo niedawno wybudowany na starym klocku :) To wszystko jest moje dzieciństwo wiele lat niedaleko mieszkałam, ciut niżej :) A własnie obok tego domku najczęściej bawilismy sie w podchody :)

huuuraa!!!!

będzie fajowy półfinał!!!:yes:

a trawy Mirelko będę chodowąć w/g twojego przykazania:yes:

Alu zaraz pooglądam ten piękny dom gdyński

Ja wiem czy on taki piękny kiedys go juz wstawiałam w swoim watku :) Natomiast z niego rozprzestrzenia sie rewelacyjny widok na zatokę i połwysep Helski:

Wpadnij do mnie, to zobaczysz filmik z Balu Mi :)

Monia oprócz traw do których później wrócę bo je uwielbiam, to szukam teraz koloru elewacji ,Ty masz jakiś grafit, co to za tynk i kolor.Myślałam ,że bede mieć ceresit i wybrałam kolor a tu będzie Kabe i szukam na gwałt
Basia ja mam weber i jest prawie czarny . silikat. jak będziesz chciała to poszukam numerku.:yes:

• 2 weeks później...

alu czekam ,aż Syn wroci z Zakopanego!!!!

ale mam w planch chlebek ten no knead - bo młody chciał.:yes:

my siedzimy na razie w Krk. kursujemy po znajomych i już zleciało prawie pol upalnego lipca:yes:

a i rożyczka na dzień matki przesadzona do ogrodu - kwitnie:yes: zdjęcia zrobię tylko pozniej:yes:

Fajnie macie, że Zakopane tak blisko, chętnie bym śmignęła na kilka dni, ale dla nas to wyprawa wielka, chcielismy w tym roku Rysy zaliczyć, ale szlak podobno zamkniety a i moja noga nie do konca sprawna :(

Wybieracie się do Chorwacji, my za tydzien lecimy na Kretę, to może troche wypoczniemy, troche boje się upałów, ale jakoś to będzie :)