Gość monika996 06.05.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Srutowaną czarną . coś jak Creative kornik czarny z Bruk- BET.nie jest z Bruk-betu tylko ze śląska i ma kolor ciemnoszary.do tego szare normalne obrzeża i biały kamyczek przy domu. podoba mi się taki duży kamień okrągły z Max- Fliz . narazie dajemy jednak:) żwirek. Duży kamień trafi do łazienki-sauny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A ja jestem na etapie elewacji.Jaki tynk kładziesz na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 09.05.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 kupiliśmy silikat z webera( ale bardzo drogi , mamy ciemny kolor). biały z kreisla ( potrzebowaliśmy prawdziwy biały bez domieszek)......ale przypadkiem trafiliśmy do Castoramy, bo jeszcze mamy tynk zewnętrzny silikatowy wewnątrz i potrzebowaliśmy od ręki. tam tak mieszkają od ręki i.....ze zdziwienia ptrzecieralam tam silikat z bolixa jest o połowę tańszy od webera. ( webera 25 kg , a bolix 30 kg ) . kupiliśmy do środka. jeden i drugi super się myje . już myłam w środku i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dzięki Monia za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witajcie. u nas dzieje się tak dużo i tak szybko,że nie nadążam sama.2 piętra gotowe. biały montaż prawie zakończony. została ogromna wanna w łazience-saunie oraz cała mała z lacobelu. zrobili biały montaż w duzej łazience, a zapomnieli położyć fugę na ścianach:eek: dobrze ,że zamontowany tylko kibel ( da się oslonić). przycisk na czas fugowania zdejmą. koło prysznica dają radę. nie ma jak kierowniczka , czyli ja na budowie. mam tyle na głowie, że pędzących ludzi nie dam rady powstrzymać. pędzimy z tą wykończeniowką . do 17 zamieszkamy. zostaną poprawki , mała łazienka i drzwi do garderoby syna. nawet wewnętrzne żaluzje będą chyba albo w piątek albo w poniedziałek. Jadalnia poczeka, nie mam na razie siły i czasu na wybieranie. lampy będą wieszane systematycznie. najpierw te co mamy. potem zobaczymy ile brakuje.a mam dużo ( albo tak mi się wydaje). aha kontakty , właczniki - koniec tygodnia. ale mam dość chciałabym już mieć wszystko za sobą. jeszcze moja piekna szafka pomarańczowa pod umywalki została uszkodzona przez hydraulikow. Stolarz musi poprawić blat. jestem wściekła, bo nikogo nie złapałam za rekę. a byli tylko oni. wczoraj była ok.i była zakryta prześcieradłem.... jak specjaliści to specjaliści. Szef został poinformowany i teraz chodzą żli . a ja wściekła. kurcze nie da się tych ludzi upilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ale macie tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 11.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam Tempo macie błyskawiczne nie to co my. Jako że budujemy się w tym samym mieście to mogłabym poproscić o namiar na stolarza od szafek (ja potrzebuję na koniec lipca). Pozdrawiam i życzę szybkiej sprawnej przeprowadzki (ja mam problem innej treści odpada mi stropian ledwo co położony na równie drogim (chyba najdroższym kleju na rynku) no cóż budowa - pamięta się ją na całe życie i nie chce się kolejnej (dziwi mnie fakt że ja z zawodu jestem budowlańcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 wszystko piękne....poza zdjęciami i odważnie, paldao pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.05.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 kurcze robię telefonem na razie. Paldao bardzo pasuje do dębu .ma tylko wyrażne ciemno brazowe ale nie czekalodowe usłojenie. pomocy zostaly mi plamy tak jak tłuste z silikonu na płytkach . czym je wyszorować!!!Widzisz e- mol mam jednak zgrzyty!!! prawie rozwiodłam się z mężem , bo szorowałam lazienkę 2 godziny i nic.dałam prepatat do usuwania zaprawy, cementu itp w wersji nierozcienczonej i nic.a zmyłam tym kotłownię. ale w kotlowni pieniło się jak diabli. a w łazience nie:offtopic: pan nierozgarnięty silikonował, i nie wytarł po sobie , pobrudził brudnymi lapami podłogę. A że byli jeszcze hydraulicy i podłoga była brudna to zostawił. I teraz mam zgryz , czym to domyć. na czarnej podłodze jasne plamy , choć silikon był czarny:jawdrop: plamy sa tłuste tak jak wosk jak myje podłogę! pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 są do kupienia rozpuszczalniki do silikonów na TytanSpróbuj "magicznych gąbeczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.05.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 co to są magiczne gąbeczki/ gdzie je kupię? tytan chyba w Castoramie? a we wtorek przeprowadzka!!!!! ja jeszcze nie spakowana. dziś to będę robić.jutro dzień na tak zwanej budowie. elektrycy z kontaktami, hydraulicy z kaloryferami lazienkowymi i podłaczeniem lodówki i zmywarki , montaż zaluzji wewnętrznych.muszę się zmobilizować do pakowania. a pogoda dziś straszna. Kuchnia jest ale bez blatów. blaty dopiero za tydzień.łazienka z lacobelu też w robocie do 2 tygodni. ściana z mdf w salonie też za tydzień. kostkę mamy. garaż wyszorowany połowicznie. drzwi połowicznie. lustra w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 monika, piękne drzwi. piękny ten fornir, zrób więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.05.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 czy te drzwi masz bezfelcowe? mogę wiedzieć ile płąciłaś za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 http://www.frisco.pl/product/5900536235417/JAN_NIEZBEDNY__Magiczna_gabka_2_szt_.xhtml w rossmanie też coś takiego kupisz tylko nie od jana niezbędnego, jak się nie sprawdzi na silikonie to z pewnością znajdziesz dla nich inne zastosowania, wyczyścilam nimi białą ścianę, "pomalowaną" czerwonym markerem' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 e-moldzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.05.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 monika, czy dobrze liczę, że wyszło Ci 2770 za drzwi?Ja mam ofertę na 2200 za sztukę (+montaż 250/szt, + klamki) (zawiasy chowane, bezfelcowe, zamki magnetyczne) i myślę, czy ta cena jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Moniko, jak masz rozwiązaną sprawę parapetów przy przeszkleniach do podłogi na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.05.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Anula cena taka jak u w mojej wycenie bezfelcowych. 900 zł różnicy pomiedzy z zawiasami i bezfelcowymi. ja mam wersję A z zawiasami. zapłaciłam mniej/spirea mam przeszklenia do podłogi po wewnętrznej stronie, na zewnątrz nie mamparapetów /mam blachę pod oknem i potem kostka. Edytowane 17 Maja 2011 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.05.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 już mieszkamy. ale nadal walczymy z wykończeniówką. częśc sypialniana gotowa. brakuje dodatków , do łazienek wieszaków , podstawek, luster!!!!SALON CZEKA NA ŚCIANE Z MDF. i oczywiście kuchnia na blat. na dole nie ma wszystkich drzwi . aha i moi panowie od listew chcieli złożyć szafe z Ikei. składali cały dzień i .... złożyli żle. została im 1 listwa. byłam dziś w Ikei i rzeczywiście moja jest żle złożona.w piątek od nowa dzień składania szafy. jeszcze mam klej z tasmy na podłodze drewnianej . czym go zmazać?silkon z gresu zmazałam zwykłą gumką do mazania!!!! żadne inne środki nie zadziałały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 żartujesz! już! super i gratulacje. Może w końcu będziesz miała lepszy aparat pod ręką Moniko, właśnie o jakąś obróbkę blacharską pod oknami mi chodzi. Czy możesz przy okazji zrobić jakąś fotkę w zbliżeniu tej blachy (pewnie opiera się na ociepleniu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts