Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki


Gość monika996

Recommended Posts

witam:welcome:

trafiłam tu od mansanbii i od razu mam prośbę o namiar na miejsce, z którego masz płytę na "ścianie telewizyjnej". Próbuję namierzyć tę czarną limbę i szczerze mówiąc średnio mi idzie, a Twoja jest idealna:rolleyes:

z góry dziękuję za pomoc i wracam do czytania dziennika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj ponki. to są plyty Kaindla i szczerze mowiąc też nie wiem gdzie można je kupić od ręki. firma , ktora je zamawiala dla mnie , już nie zamawia tych plyt, bo są drogie i mialy maly popyt.

 

popytaj tuhttp://www.chobot.pl/content/view/43/111/lang,pl/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobry wieczór :)

 

Po długiej przerwie zaglądam do Ciebie, a tu temat, który jest mi bliski:

 

basiu ja uwielbiam podlużne plyty:p nawet gazowa mialam w prostokącie. wcześniej elektryczną mastercook też podlużna pięciopolową. uwielbiam je . myślę ,żę to kwestia przyzwyczajenia się. nie muszę sięgać daleko,żeby zobaczyć co mam w garnku:p..wszystko mi się mieści.

jedyna wada elektrycznych w/g mnie to,że trzeba uważac, żeby ci coś nie wykipilo na gorące pole( trudno się zmywa, a od razu to prawie nie wykonalne).też jak smazysz coś,a obok gotowalas , to lepiej zeby coś na tym gorącympolu jednak się gotowalo, bo jak chlapie ze smażenia to momentalnie pali się tluszcz( kropki) na gorącym polu.

ja już mam wprawę:p ale chyba jak masz elektryczną to ty też:p:p

 

a i z czyszczeniem po obiedzie trzeba poczekać ,ąz wystygnie:p dlatego ja chyba nastepnym razem postawię na indukcję

 

Ja mam ceramiczną ,taką samą jak Monika,nie chciałam indukcji :no:.Jak szukasz indukcyjnej to Teka ma takie podłużne :yes:

4 gary się mieszczą :yes:

 

Fajnie, że polecacie płyty ceramiczne, bo właśnie taką mam zamiar kupować :) Jak możecie to podpowiedzcie mi jeszcze jak się ma sprawa z czasem gotowania (w porównaniu np. z gazem) i czy łatwo coś przypalić? I jeszcze jedno czy to prawda, że nie w każdym garnku można na nich gotować?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Coś popularny ten ryż... ja wczoraj robiłam, z tą różnicą, że zamiast śmietany były jabłka duszone :) Na dodatek pytam syna co było w szkole na obiad, a on - ryż z jabłkami :o
:rotfl: u mnie tego nie jedzą. niestety:p

 

Rocia plyty ceramiczne to co innego niż indukcja. na ceramicznych wszystko tak samo prawie gotuje się jak na gazie. Ziemniaki pol godziny. ich wadą jest to ,że niestety jak chcesz zmniejszyć moc, to nie tak szybko jak na gazie i indukcji. plyta studzi się znacznie wolniej i trz\eba wcześniej odpowiednio przelączyć moc:p

indukcja podobno jest szybsza i pole momentalnie się ostudzają( ja nie mam indukcji. Ale na pewno następnym razem w nią zainwestuję:p)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dziewczyny - czym czyścicie swoje płyty (indukcje/elektryczne) ?? Bo ja jeszcze nic nie kupiłam, do tej pory dawałam rade tylko woda ewentualnie takimi mokrymi chusteczkami przeznaczonymi ogólnie do sprzatania kuchni. Ale ostatnio mi się coś przypaliło, przywarło i miałam problem. Zeskrobałam ta skrobaczką/żyletką co była dołączona do płyty ale chciałabym jakieś mleczko/spray na przyszłość...

 

Polecicie coś ????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witaj ponki. to są plyty Kaindla i szczerze mowiąc też nie wiem gdzie można je kupić od ręki. firma , ktora je zamawiala dla mnie , już nie zamawia tych plyt, bo są drogie i mialy maly popyt.

 

popytaj tuhttp://www.chobot.pl/content/view/43/111/lang,pl/

 

:bash: w takim razie szukam dalej

dzięki za kontakt - sprawdzę na pewno

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nie ,jak się ma kase to nie ma się co zastanawiac tylko kupowac indukcję :)

 

Dam taki przykład, moja szwagierka właścicielka płyty ceramicznej bardzo się zdziwiła jak wykipiało jej u mnie mleko i się nie przypaliło :yes:

 

Sa jeszcze inne zalety indukcji :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny nie przesadzajcie, teraz indukcje nie są takie drogie, a przyjemność gotowania jest o 1000 razy lepsza niż na ceramicznej/elektrycznej.

 

Zalety: nic się nie przypala na indukcji, szybciej można zmniejszyć natężenie grzania (tak samo jak na gazie), jak się zabrudzi to spryskuję płynem do mycia okien, przecieram i błyszczy jak nowa.

 

Na indukcji rzeczywiście działają garnki z grubym dnem, ale również najzwyklejsze emaliowane z płaskim dnem.

 

I na koniec: nie zamieniłabym mojej indukcji na żadną inną, a tym bardziej gazową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...