ponki 12.10.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 witam:welcome:trafiłam tu od mansanbii i od razu mam prośbę o namiar na miejsce, z którego masz płytę na "ścianie telewizyjnej". Próbuję namierzyć tę czarną limbę i szczerze mówiąc średnio mi idzie, a Twoja jest idealna:rolleyes:z góry dziękuję za pomoc i wracam do czytania dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.10.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 witaj ponki. to są plyty Kaindla i szczerze mowiąc też nie wiem gdzie można je kupić od ręki. firma , ktora je zamawiala dla mnie , już nie zamawia tych plyt, bo są drogie i mialy maly popyt. popytaj tuhttp://www.chobot.pl/content/view/43/111/lang,pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 13.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Dobry wieczór Po długiej przerwie zaglądam do Ciebie, a tu temat, który jest mi bliski: basiu ja uwielbiam podlużne plyty:p nawet gazowa mialam w prostokącie. wcześniej elektryczną mastercook też podlużna pięciopolową. uwielbiam je . myślę ,żę to kwestia przyzwyczajenia się. nie muszę sięgać daleko,żeby zobaczyć co mam w garnku:p..wszystko mi się mieści. jedyna wada elektrycznych w/g mnie to,że trzeba uważac, żeby ci coś nie wykipilo na gorące pole( trudno się zmywa, a od razu to prawie nie wykonalne).też jak smazysz coś,a obok gotowalas , to lepiej zeby coś na tym gorącympolu jednak się gotowalo, bo jak chlapie ze smażenia to momentalnie pali się tluszcz( kropki) na gorącym polu. ja już mam wprawę ale chyba jak masz elektryczną to ty też:p a i z czyszczeniem po obiedzie trzeba poczekać ,ąz wystygnie:p dlatego ja chyba nastepnym razem postawię na indukcję Ja mam ceramiczną ,taką samą jak Monika,nie chciałam indukcji .Jak szukasz indukcyjnej to Teka ma takie podłużne 4 gary się mieszczą Fajnie, że polecacie płyty ceramiczne, bo właśnie taką mam zamiar kupować Jak możecie to podpowiedzcie mi jeszcze jak się ma sprawa z czasem gotowania (w porównaniu np. z gazem) i czy łatwo coś przypalić? I jeszcze jedno czy to prawda, że nie w każdym garnku można na nich gotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 13.10.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ja dzisja serwuję dzieciom danie lenia,ryż,śmietana,cynamon-mały to uwielbia Coś popularny ten ryż... ja wczoraj robiłam, z tą różnicą, że zamiast śmietany były jabłka duszone Na dodatek pytam syna co było w szkole na obiad, a on - ryż z jabłkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.10.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Coś popularny ten ryż... ja wczoraj robiłam, z tą różnicą, że zamiast śmietany były jabłka duszone Na dodatek pytam syna co było w szkole na obiad, a on - ryż z jabłkami u mnie tego nie jedzą. niestety:p Rocia plyty ceramiczne to co innego niż indukcja. na ceramicznych wszystko tak samo prawie gotuje się jak na gazie. Ziemniaki pol godziny. ich wadą jest to ,że niestety jak chcesz zmniejszyć moc, to nie tak szybko jak na gazie i indukcji. plyta studzi się znacznie wolniej i trz\eba wcześniej odpowiednio przelączyć moc:p indukcja podobno jest szybsza i pole momentalnie się ostudzają( ja nie mam indukcji. Ale na pewno następnym razem w nią zainwestuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.10.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 moje też albo ryż albo jabłka:p ja mam indukcję i nigdy nie wrócę do gazu:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 aga ja zwykla elektryczną i przyszly wybor to będzie indukcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 dziewczyny - czym czyścicie swoje płyty (indukcje/elektryczne) ?? Bo ja jeszcze nic nie kupiłam, do tej pory dawałam rade tylko woda ewentualnie takimi mokrymi chusteczkami przeznaczonymi ogólnie do sprzatania kuchni. Ale ostatnio mi się coś przypaliło, przywarło i miałam problem. Zeskrobałam ta skrobaczką/żyletką co była dołączona do płyty ale chciałabym jakieś mleczko/spray na przyszłość... Polecicie coś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponki 14.10.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 witaj ponki. to są plyty Kaindla i szczerze mowiąc też nie wiem gdzie można je kupić od ręki. firma , ktora je zamawiala dla mnie , już nie zamawia tych plyt, bo są drogie i mialy maly popyt. popytaj tuhttp://www.chobot.pl/content/view/43/111/lang,pl/ w takim razie szukam dalej dzięki za kontakt - sprawdzę na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 jak znajdziesz daj mi znać . ja będę je potrzebować w takim razie szukam dalej dzięki za kontakt - sprawdzę na pewno kinga ja polecam o takie dr . Beckmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.10.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ja też nie oddałabym za nic mojej indukcji:Pja mam mleczko specjalne do płyt ceramicznych i indukcyjnych. Czasem jak myję zlew cifem to płytę też cifem traktuję i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 14.10.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Rocia plyty ceramiczne to co innego niż indukcja. na ceramicznych wszystko tak samo prawie gotuje się jak na gazie. Tyle to ja wiem Monia Jak gotowanie trwa porównywalnie tyle samo co na gazie to ok. Powiedz jeszcze słówko nt. garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 rocia podobno na indukcji szybciej się gotuje. a garnki ja na zwyklejn mam normalne. byle z gladkim dnem. na indukcje są specjalne. Jeżeli do dna przyczepia się magnes to nadaja się na indukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.10.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Jakoś dziwnie mnie ta indukcja odpycha (chyba jesteśmy tak samo naładowane) Pytałam o te garnki, bo znajoma mówiła mi kiedyś, że na płycie ceramicznej musi gotować w garnkach takich jak do indukcji. Ale to dobrze, że Ty tego nie potwierdzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.10.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No nie ,jak się ma kase to nie ma się co zastanawiac tylko kupowac indukcję Dam taki przykład, moja szwagierka właścicielka płyty ceramicznej bardzo się zdziwiła jak wykipiało jej u mnie mleko i się nie przypaliło Sa jeszcze inne zalety indukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 15.10.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Oj ja tez od razu pokochałam swoją indukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 dziewczyny ja wiem jedno, ale na pewno jak ktos lubi mieć czysta plytę non-stop, to niech kupuje indukcje:) a tak w ogole u nas dziś było gorąco 21 stopni:) pięknie, zlota polska jesień. Rano i wieczorem w niedzielę byly mgly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.10.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dziewczyny nie przesadzajcie, teraz indukcje nie są takie drogie, a przyjemność gotowania jest o 1000 razy lepsza niż na ceramicznej/elektrycznej. Zalety: nic się nie przypala na indukcji, szybciej można zmniejszyć natężenie grzania (tak samo jak na gazie), jak się zabrudzi to spryskuję płynem do mycia okien, przecieram i błyszczy jak nowa. Na indukcji rzeczywiście działają garnki z grubym dnem, ale również najzwyklejsze emaliowane z płaskim dnem. I na koniec: nie zamieniłabym mojej indukcji na żadną inną, a tym bardziej gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.10.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 lidziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja to się w ogóle zastanawiam nad tymi dylematami czy taka płyta czy inna, ja zawsze idę z duchem czasu i dobrze na tym wychodzę . Myślę tak jak Lidka ja tez swojej indukcji nie zamieniłąbym na żadną inną płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.