Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

dziewczyny dziękuję!!!!!

góra gotowa czyściutka.

środekmamy przestój do wtorku w przyszlym tygodniu.płyta na sciane przyszla matowa, miała być w połysku.:jawdrop: trzeba polakierować. i jeszcze granit na blat tez koło srody w przyszłym tygodniu. jutro drzwi szklane na środek.

dół2 pary drzwi do zamontowania. lustra , wanna do podłaczenia, papiery do zdjecia, garaż do wysprzatania, pokoik do aranżacji.

pole , czy u was dwórbrama!!!!!!

teraz sidzę w kuchni bez blat i pije wino na parapetówę!!!wczoraj była rodzinna

Gość monika996

dawno mnie nie było. rozpakowujemy się.

drzwi szklane już są. niestety bez kompletnych framug. stolarz zostawił przed garażem i auto po nich przejechało:jawdrop:

ściana z mdf nadal nie zrobiona. hol na dole gotowy. jutro wielkie szorowanie garażu.

już gotuje , ale tylko w piekarniku.

kawka z siemensa pyszna.

barierek jeszcze nie ma.

Mur nasiąka wodą pod spodu, a w srodę miał być pokryty marmolitem. nic z tego najpierw trzeba go poprawić

Gość monika996

jestem po matematycznej. w punktach najlepiej mi się myśli zbiera.szybko i krótko.

Mam taras!!!! nawet już ogród założony. trawa czeka na rozłożenie. najpierw muszą zatrzeć ten cholerny mur.:)

ale z tobą chyba nie chodziłam do liceum skonczyłam w Ostrowcu św.:)

Gość monika996

nie znam. chyba nie moje lata!!!! wydaje mi się ,że jesteś młodsza. Ptak uczyła mnie rosyjskiego w liceum. już 19 lat matury:)

właśnie wstałam dziś syn ma urodziny i zabieram się do pieczenia. jakoś nie mogę się zebrać.

dziś tylko szorowanie garażu i segregowanie pozostałości paczek. miałam tyle śmieci po przeprowdzce i sprzataniu działki przed wyrówniem, że kontenera brakło. a nadal zbieram kartony. jeszcze papierów nie zdjęlam ze schodów. ale dziś to zrobimy, bo wczoraj się pośliznęłam. juz tylko panom z wykończeniówki zostają pantofle.. kupiłam 3 pary . :yes:

Gość monika996

jeszcze nie miałam czasu odgrzebać aparatu.

ogród to dużo powiedziane. ja nie lubię grzebać w ziemi. to mnie w ogóle nie relaksuje, a wręcz przeciwnie. więc trawa. tuje wzdłuż ogrodzenia, aby same rosły .Na razie 2 drzewa katalpa i śliwa japońska. szpaler kosówki mini. szpaler bukszpanu. 2 skarpy z irgi i bluszcza. lawenda przy tarasie. Magnolia. jak będzie zatarty mur i

posadzona trawa , jeszcze dam trawę przy murze dekoracyjną i wino, aby mur się zarastał. i tyle ogrodu.

Dziś dzień spokoju. sprzątamy z moją panią sprzątającą parter, garaż i wielką łazienkę.

Gość monika996

znaknie mamy jum z znaku zakazu postoju. przyjechali , wykopali i na koniec zadzwonili zameldować ,że go nie ma. I to w tej kolejności!jednak warto trochę się poświęcić i pochodzić po urzędach.

dziś dalszy dzień z ekipami. zakladanie lamp, kontaktów, mur na zewnątrz- kryją go blachą.mur zle zaizolowany folią od dołu( kostki )i nasiąka wodą . jutro poprawiają, a miał być jutro zacierany:offtopic:znów opóznienie.

Gość monika996

Dziś u nas w domu prawie jak dzień sądu ostatecznego. znów wino !!!!

1. Zamontowali blaty, są cudne. ale musi być. żle zaimpregnowane do poprawki. do poniedziałku mam używać.blat granit szczotkowany ciemny grafit.

2. zaczęli montować wyczekiwaną ścianę telewizyjną. płyty docięte krzywo. jutro porwaka.

3. zaczęta wysoka obudowa w kuchni z tej płyty o telewizyjna/

4.klimatyzacja działa!!!ale dzisd:)nie ma upału!!!

5.Szyba na kładce wstawiona. wciągnęli 120 kilo. i porysowali przy montażu w szynie!!!!! do porawki. juz minęla mi złość po lamce wina!!!

6. mur zatarty klejem, a wcześniej osiatkowany.

7. mó rozwód z mężem się zbliża:offtopic:

Gość monika996
no wiem. mój mąż już sie podziębił przez klimę w aucie. ale coż , inaczej by się u nas nie dało rady mieszkać . w sypialni mamy klimatyzatory jak najdalej od łózka.mamy juz doświadczenie, bo w poprzednim domu nie mieliśmy. i były takie dni, że nie korzystaliśmy z góry.