Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ja bylam w gruzinskiej w Krakowie.

te pierożki chinkali. mogą być , ale bardzo pzryprawione po ichniemu:D

chaczapuri ( czyli placek z serem gruzinski) z mięsem i ich warzywami ( adzapsanał).i serem . wszystko zapieczone. takie sobie:stirthepot:

i zupę M jadl pomidorową na wolowinie z ich przyprawami( smak gulaszowej)

wiesz co wolę kuchnię węgierską zdecydowanie, chińską, tajską, włoską.

ta mi nie podeszła niestety. A w prpogramie tak smakowicie wyglądało:yes:

Hej Moni:)

W zarze buszujesz? czy gdzie przepadłaś? :rolleyes:

buszowałam, ale nic nie kupiłam:no: podobal mi się czarny bukle plaszcz ,ale nie było rozmaiaru , akurat w tej Zarze. ( i pani ekspedientka mi odradziła, bo akurat te są najczęsciej podrabiane i jest ich pelno na allegro i naszej tandecie - czyli placu:sick:). podobal mi się czarny ze skorą , ale nie było M . więc wyszłam z niczym. wkurzona i zła poszłam na kawę :p

Marta te twoje są po 439, ale szarych nie było w ogóle. A na allegro takie drogie- co to do jasnej ciasnej za ceny na tym allegro:sick:

czekam na Mikołaja może coś przyniesie

a ja chetnie bm sie do tej gruzińskiej przeszła...byłam w Gruzji i chiała bym spróbować czy u nas smakuje tak samo ...;)

Ivy smakowało ci w Gruzji????

a skąd jesteś???? jest u was Gruzińska???

ale jestem znow dziś zmęczona, oczy mnie pieką , w nosie rośnie opryszczka,,:sick: kiedy ta zima się skończy:sick:

Hej :bye:

Ja też się napaliłam na ten płaszcz :oops:Chyba kupię ten beżowy :rolleyes:,bo w szarym mi nie do twarzy :no:

Mówisz ,że na Mikołaja czekasz :lol:,a ja na gwiazdkę :lol:,bo zażyczyłam sobie od wszystkich bony do Ikea i tym sposobem ,jeszcze w tym roku będę mieć toaletkę w sypialni :wiggle:

Moni,zdrówka i lepszego samopoczucia życzę :hug:

marta własciwie to tylko rossmana zaliczyłam , bo potrzebowałam plyny do kąpieli, lakier do włosów i bzdety inne....

wypiłam kawę na uspokojenie i do domu.z M byłam . jemu te ze skorą ( u ciebie wkleiłam ) się podobały , a jakaś nie przekonana byłam.... coś mi chyba było, bo jak M mowi bierzemy to biorę , a co:p a tu dziś nic.....

ola dziś z ksiązką chyba o 20 do łózka mnie ciągnie

Ivy smakowało ci w Gruzji????

a skąd jesteś???? jest u was Gruzińska???

jestem z Warszawy wiec mam kilka u siebie, ale jakos nie było okazji jeszcze ...

W Gruzji bardzo mi smakowało duzo potraw..chaczapurii w kazdej knajpie smakuje inaczej...mi ta kuchnia smakuje..duzo wina, serów, sosu orzechowego..uwielbiam ich piechywo świerzo pieczone, czinkali i te roladki z bakłażana pastą orzechowa :-)

http://img19.imageshack.us/img19/6433/beztytuuhtoi.jpg

lubię ich "przysmak" churchele czyli orzechy w takiej "polewie" z soku owocowego odparowanego ze tak powiem :-)

http://img841.imageshack.us/img841/7882/img6323i.jpg

jeszcze na sekundę wpadłam;) bo już do łózka się zbieram dopiero

Ivy tych orzechowych szpadelkow nie było. a chyba w ogole było coś innego - gruzińskie niby, ale czułam w tym polskiego kucharza. a sery uwielbiam i winko. ale ten ich ser stopiony na mięsie smakował jak polski, był taki jakiś nijaki, niearomatyczny. Generalnie chyba się zraziłam do gruzińskiej przez obiad w tej knajpie:sick:

własnie dlatego nie poszłam do żadej po powrocie bo mam wrażenie ze takie oszukane ... niby to samo a jakies inne...chociaz do tej z kuchennych sie wybiore bo jakoś tak "podobnie" wyglądało wiec zobaczymy...;)

własnie to co jadlam , chyba jednak było "oszukane:"/

teraz jak z M jesteśmy głodni, to śmiejemy ,że do Gruzińskiej musimy iść:p

a ta z kuchennych rewolucji wyglądała na fajną z dobrym jedzeniem. jest mała to może dają tam smacznie jeść

Gumisiu witaj

Mikołaaj się tu dobijał:p

Ola hejka . wczoraj juz nie mialam siedzieć sily na fm. coś zmęczona byłam. Ostatnio mam swoje stresujące sprawy.... taki okres,

ale dziś już na fm, zaczęlo sloneczko wyglądać, zimno co prawda jak diabli.ale choć chlapy nie ma.

kawkę sobie zrobię , odrobię zaległósci i na pilates jadę:p