Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom moniki

Gość monika996

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kinga święta byłu mobilne, trochę na miejscu , trochę u mamy i siostry/. Wrociłam , ale jakoś tak nie mogę do kompa się zebrać:p

Aha i wiadomośc po świetach. MOJA CHOINKA USCHŁA NA WIÓR:sick::sick: nie da się jej dotchnąc tak sypie franca:sick:pachnie bardzo uschnietą jodła:p

aga nie wiem , czy my w tym domu tak grzejemy . W tamtym roku tak samo uschła w tydzień:sick: ta juz po 5 dniach uschnięta była. Ale jak ją wnosilismy to się sypała:sick: Takie choinki sprzedaja teraz.

w przyszlym roku jadę do leśnictwa. Może kupię polską świeżą;)

hej Monia

prosze mi tu szybciochem do kompa sie przyzwyczajać :mad: bo jakos smutno na forum bez Cię :hug:

Moja jodła (kaukaska) jeszcze sie nie sypie. Stoi w wodzie ale wypija bardzo niewiele :eek: Nie wiem sama czemu. Tylko 1 dnia wypiła sporo a teraz codziennie dolewam moze po 100-200ml . To wszystko :eek:

Idziemy z Julka na pierwszy Nordic ;) Brzuchy czas zacząc spalać ;) :bye:

No ja też mam jodłę i nie zgubiła jeszcze żadnej igiełki, za to jak w poprzednich latach mieliśmy świerki srebrne to gubiły igły może nie tak od razu bo wytrzymywały w domu 3 tygodnie, ale codziennie latałam z odkurzaczem i więcej musiałam podlewać niż jodłę

:welcome:

Monia, przyszłam do Ciebie z wątku Anny-Marii, gdzie kiedyś pisałyście o kolorach okien i żaluzji (tak sobie podczytuję) U Ciebie jest kolor 7016 czyli antracyt?

A jaka jest różnica między żaluzjami fasadowymi a roletami? I czy gdzieś u Ciebie wcześniej są może zdjęcia tych okien z roletami - chodzi mi o to jak dokładnie wygląda ten kolor - nie jest za ciemny?

kinga kurcze przyzwyczajam się

issa to jest ciemny grafit 7016.

a żaluzje mają prześwity, jak normalne żaluzje . na dzień się je otwiera. A rolety podciąga. Taka rożnica jest między roletami, a żaluzjami.Wejdz na stronę Rolmax Krakow. Ja mam od nich:p

dziewczyny moja choinka tylko w pierwszy dzień coś wypiła, potem przez 2 dni dolewalam po trochę . a potem już tylko igły muszę odkurzać;)

Monia, a mogę Ci jeszcze głowę pozawracać tymi żaluzjami http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif

bo jeśli chodzi o kolor okien, to pasuje mi właśnie 7016, ale rolety antywłamaniowe w tym kolorze chyba będą za ciemne, więc myślę właśnie nad tymi żaluzjami fasadowymi - one się obracają jak zwykłe żaluzje wew. i podciągają do góry?

A czy mogłabyś je polecić, bo trochę już je użytkujesz. A jak się brudzą?

Dzięki Monia; a ja już liczyłam że powiesz, że się nie brudzą :p ale widać nie ma tak dobrze

a czym je myjesz, jakimś karcherem? czy czymś podobnym....

bo ja mam w mieszkaniu takie zwykłe wewn. i to ustrojstwo jest strasznie delikatne, jak się wkurzę i za mocno pociągnę szmatką to się zaginają - nie wyobrażam sobie coby w domu się tak samo z tym bawić - szczególnie jak okna balkonowe mają 2,5 m wysokości :confused:

:p

no to sie wymądrzyłam :oops:

isa te sa sztywniejsze o 1000 %. myje karcherem na parterze i pietrze( spłukuję). mieszkam w mieście, więc wiesz jak wszystko się brudzi:sick: potem plunem i gąbką do samochodu ( taką dużą , nieszorstką:no:), i potem splukuje i wycieram na sucho.

a co do cienkich w środku , to rzeczywiście trzeba uważac i bardzo delikatnie myć;)

Mojsa choinka to już od dołu patyk, bez igieł została:sick::sick::sick::sick::sick::sick: